15.10.20

Γ. Γεραπετρίτης: Στα έξι μίλια η κόκκινη γραμμή

 

Η κόκκινη γραμμή, ξεκίνησε από την ΑΟΖ, πήγε στα 12 μίλια και τώρα στα έξι!!!
(Προσοχή στον αριθμό 6 γιατί θυμίζει  τα" 6 μέτρα " και την εκτέλεση των 6!)
Πιο πίσω δεν πάει. Προσοχή λοιπόν. Όσοι φοβούνται, υπάρχει και η λύση της
παραίτησης. Αν η κ. Μέρκελ"γουστάρει" δοτούς υπουργούς, συμβούλους ή ακόμα και πρωθυπουργούς, να τους προσλάβει για τη χώρα της. Εδώ είναι Ελλάδα και θα παραμείνει Ελλάδα με ΕΛΛΗΝΙΚΗ κυβέρνηση την οποία εξέλεξαν και θα εκλέγουν οι Έλληνες, άσχετα αν αυτό αρέσει στη κ. Μέρκελ και στους υποτακτικούς  της.
Α. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ ( ΑΛΕΞ)

Οι «κόκκινες γραμμές» για την Ελλάδα «έχουν να κάνουν με τον σεβασμό της εθνικής κυριαρχίας» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, αναφερόμενος στις τουρκικές ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και ερωτηθείς σχετικά με το ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές», ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε ότι «έχουμε αποδείξει την επιχειρησιακή μας ετοιμότητα. Η κόκκινη γραμμή είναι η εθνική κυριαρχία, και όταν λέμε εθνική κυριαρχία εννοούμε αυτονοήτως τα εθνικά χωρικά ύδατα τα οποία σήμερα είναι προσδιορισμένα στα έξι ναυτικά μίλια».

«Οι εύκολοι λεονταρισμοί για την επέκταση μονομερώς στα 12 μίλια που αποτελεί ένα δικαίωμα της ελληνικής Πολιτείας και το οποίο θα ασκήσει σε χρόνο τον οποίο η ίδια θα επιλέξει, δεν είναι ένα θέμα το οποίο μπορεί να τεθεί εν θερμώ. Είναι υποχρέωσή μας να αναδείξουμε την υποκρισία της Τουρκίας και να την απομονώσουμε διπλωματικά» συμπλήρωσε ο υπουργός Επικρατείας.

Όπως είπε, η διπλωματία δεν είναι ένας αγώνας ταχύτητας αλλά ένας αγώνας δρόμου που θέλει στρατηγική. «Η Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε ένα περιθώριο προς τη Τουρκία έως το τέλος Δεκεμβρίου να προχωρήσει σε αποκλιμάκωση, ώστε να προσέλθει στις συζητήσεις και από την άλλη πλευρά έχουμε μια αναβάθμιση της επιχειρησιακής θέσης της Ελλάδος. Απεδείχθη στο Ανατολικό Αιγαίο, απεδείχθη στη Μεσόγειο», υπογράμμισε.

Υπογράμμισε δε πως «το ζήτημα των κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας, βρίσκεται πάντοτε δυνητικά στο τραπέζι. Αφήνουμε ένα παράθυρο στη διαμεσολάβηση, εμείς είμαστε πάντοτε με την γνήσια συζήτηση και με το διεθνές δίκαιο, απειλές και εκβιασμούς δεν πρόκειται να ανεχθούμε».

Στ. Πέτσας: Θα κάνουμε αυτό που χρειάζεται στο επιχειρησιακό πεδίο

Το θέμα της τουρκικής παραβατικότητας θα θέσει την Πέμπτη στη Σύνοδο Κορυφής η Ελλάδα και θα ζητήσει την ενεργοποίηση των κυρώσεων, όπως είπε νωρίτερα στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Όπως υπογράμμισε, «κάνουμε κάθε ενέργεια για να καταδείξουμε την τούρκικη παραβατικότητα… Και στο επιχειρησιακό πεδίο θα κάνουμε αυτό που χρειάζεται».

kathimerini