15.10.20

ΣΥΡΙΖΑ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: Σκηνές από έναν γάμο

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

«Ανταριασμένος ήταν ολωνών ο νους και τότε ήρθε από πάνω και φώλιασε καινούριος πανικός»: Το απόσπασμα από την Αινειάδα του Βιργίλιου τελικά ταιριάζει στον ΣΥΡΙΖΑ γάντι. Απόδειξη το πανικόβλητο πρωτοσέλιδο της «Αυγής», που κατέφυγε στο κατά Γκέμπελς μεγάλο ψέμα, εισπράττοντας άλλον έναν δημόσιο διασυρμό.

Πάνε από πανικό σε πανικό!

Μια ελπίδα είχαν οι άνθρωποι και την έχασαν μέσα απ’ τα χέρια τους. Και ήταν και σιγουράκι – έτσι νόμιζαν.

Παρέστησαν τους αντιμνημονιακούς. Αλλά από τα δέκα μνημονιακά χρόνια τα μισά ήταν δικά τους.

Έδωσαν και δίνουν τη μάχη για να αναδειχθούν στους μοναδικούς προστάτες των φτωχών και των αδυνάμων στον αγώνα κατά του… καπιταλισμού και των τραπεζών.

Αλλά όταν έχεις κόψει το ΕΚΑΣ και τις συντάξεις από τις χήρες, όταν εσύ έχεις κλείσει και αφελληνίσει τις τράπεζες, όταν έχεις φέρει τα ξένα funds (τα «κοράκια της καταστροφής» όπως τα αποκαλούσες), παραδίδοντας σ’ αυτά όλα τα δάνεια των Ελλήνων, όταν με νόμο τους έχεις επιτρέψει να έχουν έδρα και εκτός Ελλάδας, όταν με νόμο έχεις επιτρέψει οι τράπεζες να ενημερώνουν με ένα απλό sms τους δανειολήπτες ότι πούλησαν το δάνειό τους και όταν έχεις ψηφίσει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ε τότε πάει κι’ αυτό το παραμύθι, δεν έχει δράκο – ή μήπως έχει και ακούει στο όνομα ΣΥΡΙΖΑ;

Τι απέμενε, λοιπόν, για τον «ριζοσπαστικό» ΣΥΡΙΖΑ; Αυτό που πίστευαν πως ήταν εύκολο: Να μπουν μπροστά στη μάχη κατά της Χρυσής Αυγής και του ναζισμού, να γίνουν οι αρχηγοί του αντιφασιστικού αγώνα και να τον μονοπωλήσουν.

Και ξαφνικά, γκρεμίστηκε ο κόσμος κάτω από τα πόδια τους. Γιατί άλλα έλεγαν τα ντοκουμέντα (https://www.thepresident.gr/2020/10/05/s-voyltepsi-sto-thepresident-syriza-chrysi-aygi-to-chroniko-tis-mayris-symmachias/)

Και επειδή η καλύτερη άμυνα είναι επίθεση, όρμησαν μπας και περισώσουν κανένα ξέφτι από την κουρελιασμένη αντιφασιστική τους νομιμοφροσύνη.

Έβγαλαν ένα γελοίο σποτάκι με αποσπασμένες δηλώσεις – η απόσπαση αποτελεί την επιτομή του φασισμού. Που αν βγάζαμε αυτά που έχουν πει οι Συριζαίοι θα γυρίζαμε το Μπεν Χουρ.

Και άρχισαν τις δηλώσεις. Από την επομένη της δικαστικής απόφασης για την Χρυσή Αυγή. Βλέπετε χρειάστηκαν κάποιο χρόνο για να συνέλθουν από το σοκ που τους προκάλεσε το γεγονός ότι είχαν χάσει το παιχνιδάκι τους.

Πρώτα ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου: «Η ΝΔ τόσα χρόνια ξέπλενε τη Χρυσή Αυγή και τώρα κουνάει το δάχτυλο» (8 Οκτωβρίου 2020)

Μετά ο κ. Τσίπρας με ανάρτηση: «Οι νεοναζί είναι και επίσημα ένοχοι. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι αθώοι όσοι τους ξέπλεναν τόσα χρόνια και σήμερα εμφανίζονται ως τιμητές». (9 Οκτωβρίου 2020)

Και μετά όλοι μαζί με κυρίαρχη προπαγανδιστική λέξη το «ξέπλυμα».

Και τέλος, η «Αυγή». Με ένα κατάπτυστο πρωτοσέλιδο, όπου Μητσοτάκης και Σαμαράς εμφανίζονται με φόντο τον αγκυλωτό σταυρό και τίτλο το γνωστό «Δεν είναι αθώοι» (11 Οκτωβρίου 2020).

Αλλά ούτε ο Γκέμπελς, ο υπουργός Προπαγάνδας και Δημόσιας Διαφώτισης της ναζιστικής Γερμανίας – ο οποίος έλεγε ότι ένα μεγάλο ψέμα γίνεται περισσότερο πιστευτό από ένα μικρό – μπορεί πια να τους σώσει. Όλοι γνωρίζουν πως η Χρυσή Αυγή πήγε στη φυλακή επί Σαμαρά και καταδικάστηκε επί Μητσοτάκη.

Και επειδή έχουν ξαμοληθεί και οι ύαινες του διαδικτύου, στις οποίες συνιστώ να διαβάσουν το υστερόγραφο, πάμε ξανά:

Αν βιάζονταν να χαρούν, γιατί δεν φρόντιζαν;

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ επρόκειτο να χαρεί τόσο πολύ με μια καταδικαστική απόφαση γιατί δεν φρόντιζε αυτή να ληφθεί επί των ημερών του;  Αν ήταν να κλάψουν από τη χαρά τους (έτσι μας λένε ένας ένας) γιατί επί 1,5 χρόνο δεν έβρισκαν αίθουσα για την διεξαγωγή της δίκης, που πήγαινε από διακοπή σε διακοπή; Μόνο συναυλίες και ημερίδες ήξεραν να οργανώνουν σε κάθε… επέτειο έναρξης της δίκης!

Κροκοδείλια τα δάκρυα χαράς, επομένως! Η δικογραφία είχε κλείσει από τις 3 Αυγούστου 2014, η εισαγγελική πρόταση είχε κατατεθεί στις 16 Οκτωβρίου 2014. Τους επόμενους δύο μήνες τους περάσαμε παρακολουθώντας το αντιμνημονιακό μέτωπο να οργανώνει την έφοδό του προς την εξουσία. Ακολούθησαν οι εκλογές, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η δήθεν διαπραγμάτευση, η συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου 2015 με τους εταίρους που το απίθανο κυβερνητικό δίδυμο δεν έφερε ποτέ στη Βουλή.

Η δίκη, που προγραμματιζόταν για τον Ιανουάριο 2015, άρχισε στις 20 Απριλίου 2015. Τότε άρχισαν όλοι να φωνάζουν πως η αίθουσα στον Κορυδαλλό δεν ήταν κατάλληλη – δεν χωρούσαν ούτε οι παράγοντες της δίκης – αλλά δεν είδα τότε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν πικετοφορία στη Βουλή! Για να μην μιλήσουμε για τις διακοπές, πότε επειδή είχαμε δημοψήφισμα, πότε επειδή είχαμε τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, πότε για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στα παιδιά του γειτονικού σχολείου!

Βρήκαν αίθουσα και την έχασαν… στο δρόμο!

Οι δικαστές βρίσκονταν σε απόγνωση – για μεγάλο διάστημα δεν είχαν απαλλαγεί από τα άλλα καθήκοντά τους, οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής φώναζαν ότι όλοι κωλυσιεργούν και τους κάνουν μπαλάκι – για να φρεσκάρω λίγο και τη δική τους μνήμη.

Από τον Απρίλιο του 2015, λοιπόν, αίθουσα (η αίθουσα τελετών του Εφετείου), βρέθηκε στις 27 Ιουνίου 2016! Ενώ η συγκεκριμένη αίθουσα υπήρχε!

Αλλά ούτε τότε λύθηκε το πρόβλημα. Στις 9 Οκτωβρίου 2018, με δημόσιο υπόμνημά τους, οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής χτύπησαν πάλι καμπανάκι. Ανέφεραν ότι, πλην της Προέδρου, κατά τα δύο πρώτα χρόνια οι άλλοι δικαστές της σύνθεσης δεν είχαν απαλλαγεί από τις υπόλοιπες δικαστικές τους υπηρεσίες – γιατί άραγε; - ενώ από τον Σεπτέμβριο του 2016 – λίγο μετά δηλαδή που «βρέθηκε» η αίθουσα - η δίκη… επέστρεψε στον Κορυδαλλό, αφού επτά από τις δέκα μηνιαίες συνεδριάσεις διεξάγονταν εκεί! Δηλαδή, η αίθουσα… χάθηκε στο δρόμο!

Κλωτσοπατινάδα με τους Πυρήνες της Φωτιάς!

Και τώρα, το κερασάκι στην τούρτα:

Τον Μάιο του 2015, διεξάγονταν σε… διπλανές αίθουσες η δίκη της Χρυσής Αυγής και η δίκη των Πυρήνων της Φωτιάς! Γιατί άραγε;

Παρασκευή, 15 Μαΐου 2015. Στις 11.45, την ώρα που διαβαζόταν ο κατάλογος των κατηγορουμένων της Χρυσής Αυγής γινόταν και η προσαγωγή των κατηγορουμένων των Πυρήνων της Φωτιάς. Οι τελευταίοι, άνοιξαν την διπλανή πόρτα της αίθουσας όπου διεξαγόταν η δίκη της Χρυσής Αυγής, που και ξεκλείδωτη ήταν και αφύλακτη.

Επικράτησε πανδαιμόνιο. Στο σημείο της εισβολής κάθονταν στριμωγμένοι οι δημοσιογράφοι. Οι κατηγορούμενοι των «Πυρήνων της Φωτιάς», φωνάζοντας «Φασίστες, κουφάλες, έρχονται κρεμάλες» πέταξαν μπουκάλια μέσα στην αίθουσα. Κάποιοι για να προφυλαχτούν μπήκαν κάτω από τις καρέκλες. Η πόρτα έκλεισε με την παρέμβαση των αστυνομικών, οι οποίοι πάλεψαν μαζί τους σώμα με σώμα.

Μετά το «ντου», οι συνήγοροι υπεράσπισης δήλωσαν ότι θα αποχωρήσουν και το δικαστήριο διέκοψε για τις 4 Ιουνίου.

Μπορεί να μας πει κανείς από αυτούς που χύνουν σήμερα κροκοδείλια δάκρυα και εκτοξεύουν ύβρεις, για ποιον λόγο οι δύο αυτές δίκες διεξάγονταν σε διπλανές αίθουσες;

Καλά θα κάνουν να βρουν μια καλή δικαιολογία, αντί να ταυτίζουν τη Νέα Δημοκρατία με τη Χρυσή Αυγή.

Διότι…

Μητσοτάκης: «Ούτε να το συζητάτε»!

24 Δεκεμβρίου 2014. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως υπουργός Διοικητής Μεταρρύθμισης και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, βρίσκεται στο στούντιο του Mega και δίνει συνέντευξη στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA». Απαντά σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο να δεχθεί η ΝΔ στήριξη από τη Χρυσή Αυγή. Εκείνες τις μέρες ο Μιχαλολιάκος έλεγε πως η Χρυσή Αυγή έχει γίνει ρυθμιστής και κυκλοφορούσαν διάφορα σενάρια βάσει των οποίων η Χρυσή Αυγή θα μπορούσε να επηρεάσει το αποτέλεσμα της τρίτης ψηφοφορίας για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Χωρίς δεύτερη σκέψη, ο Μητσοτάκης απαντά:

«Ούτε να το συζητάτε. Θα υπάρχουν βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι δεν θα ψηφίσουν Πρόεδρο σε περίπτωση που διαφανεί ότι η Χρυσή Αυγή... Κι αν χρειάζεται και εμού συμπεριλαμβανομένου...Εγώ αρνούμαι να συμπράξω σε εκλογή Προέδρου με τη Χρυσή Αυγή. Δεν πρόκειται να συμπράξω με τη δική μου ψήφο στη νομιμοποίηση της Χρυσής Αυγής, μέσα από την προεδρική εκλογή. Θα πω “παρών” και δεν θα το κάνω μόνο εγώ, εκτιμώ».

Η δήλωσή του κάνει αίσθηση. Και ο Μητσοτάκης ξεδιπλώνει το σχέδιό του: «Στην περίπτωση που οι πρώτοι βουλευτές της Χ.Α. ψηφίσουν Σταύρο Δήμα (ο οποίος επίσης έκανε δήλωση πως δεν θα δεχθεί να εκλεγεί Πρόεδρος με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής) θα υπάρξει συνολικό σχέδιο και άμεση αντίδραση επισήμως από τη Νέα Δημοκρατία, ώστε να μην εκλεγεί Πρόεδρος και οι βουλευτές να ψηφίσουν “παρών”».

Σημειώστε ότι τα ονόματα των βουλευτών κατά τις ψηφοφορίες εκφωνούνται με βάση τις εκλογικές περιφέρειες, οπότε υπάρχει η δυνατότητα να γνωρίζουν όλοι από την αρχή τι ψηφίζει το κάθε κόμμα. Και εκεί στηριζόταν το σχέδιο του Μητσοτάκη.

Είπατε τίποτα;

Την ίδια μέρα, ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή…

«Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής που διώκονται παράνομα από το ανθελληνικό καθεστώς θα δώσουν τέλος με την ψήφο τους στην μνημονιακή παράγκα Σαμαρά-Βενιζέλου. Τα σενάρια που διαδίδουν τα φερέφωνά τους στα ΜΜΕ ξεπερνούν τα όρια της γελοιότητας. Στις 25 Ιανουαρίου η Χρυσή Αυγή θα είναι η τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας, θα λάβει την τρίτη διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης και αυτή θα είναι η μεγαλύτερη ήττα της διεφθαρμένης εξουσίας», ανέφερε η ανακοίνωση της Χ.Α.

Μ’ αυτούς συμμάχησε ο κ. Τσίπρας για να πέσει τότε η κυβέρνηση. Μ’ αυτούς συμμάχησε και μαζί δεν ψήφισαν ούτε τον αντιρατσιστικό νόμο, ούτε τον Μεταναστευτικό Κώδικα, ούτε τις συμβάσεις για τους υδρογονάνθρακες (και με την ίδια επιχειρηματολογία, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ τις αποκάλεσε «προκλητικά ετεροβαρείς» και η Χρυσή Αυγή «αποικιοκρατικές»).

Το πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα είναι γνωστό. Η κυβέρνηση έπεσε με 168 «ναι» και 132 «παρών», όπου ο ΣΥΡΙΖΑ συναρίθμησε για άλλη μια φορά τις ψήφους του με αυτές της Χρυσής Αυγής.΄

Στις 28 Δεκεμβρίου 2014, ο Μιχαλολιάκος σε άρθρο του στην εφημερίδα «Εμπρός» υπό τον τίτλο «Όσο και εάν δεν τους αρέσει ρυθμιστής στην εκλογή προέδρου είναι η Χρυσή Αυγή», αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Στην ουσία ο ρυθμιστής σε αυτήν την εκλογή είναι οι 16 εθνικιστικές ψήφοι του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή. Δεν πάει πολύς καιρός από τότε που γεμάτος έπαρση σαν κακομαθημένο παιδί που επιμένει στις ζαβολιές στο παιχνίδι του, ο πρόεδρος της Ν.Δ. έλεγε συνεχώς ότι έχει τους 180 και εκλογές θα γίνουν το 2016. Απ’ ό,τι απεδείχθη, τα λόγια του Σαμαρά ήταν λόγια του αέρα όπως αέρας κοπανιστός ήτανε και τα έργα της κυβερνήσεώς του επί τρία σχεδόν χρόνια».

Την επομένη, 29 Δεκεμβρίου, όταν πια ο κύβος έχει ριφθεί, ο Αντώνης Σαμαράς δηλώνει:

«Δυστυχώς, μια μειοψηφία 132 βουλευτών, μέσα στους οποίους συναθροίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή, σέρνουν τη Χώρα σε πρόωρες εκλογές. Όλοι όσοι καταψήφισαν φέρνουν ακέραιη την ευθύνη για μιαν εξέλιξη που δεν την ήθελε η ελληνική κοινωνία».

Πριν και μετά είχαμε μερικά πολύ ενδιαφέροντα επεισόδια…

Ήθελαν έφοδο Χρυσαυγιτών στο κοινοβούλιο

7 Μαΐου 2014. Στην Ολομέλεια συζητούνται οι άρσεις ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Μίχου, Αλεξόπουλου, Μπούκουρα και Γερμενή. Οι δύο τελευταίοι είναι προφυλακισμένοι και παίρνουν άδεια για αυτοπρόσωπη παρουσία.

Έχει κυκλοφορήσει η πληροφορία ότι οι Χρυσαυγίτες ετοιμάζονται να δώσουν άδειες εισόδου στη Βουλή σε διάφορους οπαδούς τους, προκειμένου να παρακολουθήσουν τη διαδικασία από τα θεωρεία. Με λίγα λόγια, θα γέμιζε η Βουλή Χρυσαυγίτες! Ο πρόεδρος Βαγγέλης Μεϊμαράκης δίνει εντολή για απαγόρευση εισόδου στη Βουλή σε πολίτες από τις 10 πμ ως τη 1 μμ.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης αντιδρά: «Κλειδώθηκε η Βουλή στους πολίτες και δεν επιτρέπεται η είσοδος ούτε στους γονείς των βουλευτών για να ακούσουν τις τοποθετήσεις τους προκειμένου να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Αν η ΝΔ θέλει να το παίζει χούντα, κλείστε και το κανάλι της Βουλής, κλείστε και τη Βουλή».

Αλλά δεν αντιδρά μόνο αυτός. Αντιδρά και ο ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για «ατόπημα και αυθαιρεσία»! Γι’ αυτό και εξανίσταται: «Δεν είναι δυνατό να είναι κλειστή η Βουλή σε πολίτες που θέλουν να έρθουν σε επαφή με βουλευτές».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτά, εντάξει κ. Τσίπρα;

«Ας χάσω και τη δημαρχία»!

Σημειώστε επίσης ότι ακριβώς στις 7 Μαΐου 2014, ο σημερινός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης τότε, είχε δηλώσει: «Δεν θέλω καμία σχέση με Χρυσή Αυγή κι ας χάσω τη δημαρχία. Το λέω απερίφραστα, ούτε συνεννόηση, ούτε σκέψη. Είμαι κάθετος σε αυτό».

Στις 7 Μαΐου 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ γνώριζε!

Και πότε διαμαρτυρόταν ο ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα επειδή δεν επιτρέψαμε την είσοδο στη Βουλή σε αλαλάζοντες Χρυσαυγίτες; Μα ακριβώς την επομένη της ημέρας που είχαν δοθεί στη δημοσιότητα τα κατηγορητήρια τα οποία είχαν συντάξει οι δύο εφέτες ανακρίτριες Ι. Κλάπα και Μάρω Δημητροπούλου (να μην τις ξεχνάμε κι’ αυτές που βάδισαν με το κεφάλι ψηλά κι’ ας τις είχαν ταράξει οι Χρυσαυγίτες, με πρώτον τον Λαγό, στις μηνύσεις και στις αιτήσεις εξαίρεσης).

Οι δύο γενναίες ανακρίτριες λοιπόν, περιέγραφαν ως εγκληματική οργάνωση με «πολιτικό και επιχειρησιακό σκέλος» τη Χρυσή Αυγή του 1987 και τη «μετεξέλιξή της σε “Λαϊκό Σύνδεσμο-Χρυσή Αυγή”». Όπως έγραφαν, «η εν λόγω κλειστή ολιγάριθμη ομάδα ιδεολογικής επιμόρφωσης ναζιστών του 1987 μετεξελίχθηκε σε πολιτικό σχηματισμό υπό την αυτή επωνυμία “Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή” με την ίδια ιδεολογική κατεύθυνση, κατά τα πρότυπα του κόμματος του Αδόλφου Χίτλερ». Οι ανακρίτριες καταλόγιζαν στους βουλευτές ένταξη και διεύθυνση στην εν λόγω εγκληματική οργάνωση της οποίας τις παράνομες ενέργειες -όπως ανθρωποκτονίες , απόπειρες ανθρωποκτονιών, στοχοποιημένες επιθέσεις εμπρησμούς κ.λπ.- γνώριζαν και επικροτούσαν καθώς επρόκειτο για δραστηριότητα «κατ' εφαρμογή των “καταστατικών αρχών” και επιδιώξεων της οργάνωσης».

Ε, αυτούς ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ  να κατακλύσουν τη Βουλή την επομένη!

Αλλά τότε η Χρυσή Αυγή αποκαλούσε τους δικαστές όργανα του Σαμαρά! Και, όπως πλειστάκις έχει αποδειχθεί, ο ΣΥΡΙΖΑ δεχόταν τις κατά Σαμαρά ύβρεις και από τους Χρυσαυγίτες!

Στην αίτηση εξαίρεσης, ο Λαγός μιλούσε για «δικαστικό έγκλημα» που συντελείται από τον εισαγγελέα Ντογιάκο και τις Κλάπα – Δημητροπούλου με την ανοχή του διεφθαρμένου καθεστώτος Σαμαρά – Βενιζέλου». Άλλωστε τόσο τον εισαγγελέα Ισίδωρο Ντογιάκο όσο και τις ανακρίτριες η Χρυσή Αυγή αποκαλούσε «όργανα της κυβέρνησης Σαμαρά».

Η πρόταση Ντογιάκου και η σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ

Όταν στις 16 Οκτωβρίου 2014 ο Ντογιάκος υπέβαλε την 700 σελίδων μνημειώδη εισήγησή του, με την οποία παραπέμπονταν 70 άτομα (ανάμεσά τους ο αρχηγός και όλοι οι βουλευτές του κόμματος) και με την οποία έδενε απόλυτα την υπόθεση, περιγράφοντας μία «εγκληματική οργάνωση που υπό τον μανδύα κόμματος λειτουργεί ως μία καλά οργανωμένη στρατιωτική ομάδα για την διάπραξη παράνομων ενεργειών», η Χρυσή Αυγή απάντησε πως «ο Ντογιάκος λειτουργεί ως εκτελεστικό όργανο του Σαμαρά και επιστρατεύτηκε την συγκεκριμένη χρονική στιγμή για επικοινωνιακούς λόγους και για να καλύψει την κατάρρευση της οικονομικής πολιτικής της συγκυβέρνησης».

Ανέφερε επίσης ο κ. Ντογιάκος ότι «δεν είναι νόμιμο ένα κόμμα που επιδιώκει την επίτευξη των στόχων του με τη χρήση σωματικής ή ένοπλης βίας», προσθέτοντας μάλιστα ότι «τα ελληνικά δικαστήρια δικαιούνται να κρίνουν ένα πολιτικό κόμμα ως εγκληματική οργάνωση».

Ε λοιπόν, την ημέρα που ο Ντογιάκος παρέπεμπε τους Χρυσαυγίτες, δεν υπάρχει ούτε μια ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ!

Μάλιστα, εκείνη ακριβώς την ημέρα επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ να καταγγείλει με non paper μια «πανικόβλητη από τις εν λόγω εξελίξεις δεν διστάζει να καταφύγει πλέον στο τελευταίο όπλο που της απέμεινε: τη στρατηγική της έντασης και της κινδυνολογίας με στόχο την τρομοκράτηση των πολιτών». Και να κατηγορήσει τον Σαμαρά ότι «επαναφέρει στη Βουλή τη θεωρία των δύο άκρων»!

Α, να μην το ξεχάσω. Εκείνη την ημέρα Σκουρλέτης και Παππάς είχαν την ευκαιρία να πουν δυο λόγια και για την Χρυσή Αυγή, αλλά δεν το έκαναν. Ήταν η μέρα που κατέθεσαν στον εισαγγελέα για την υπόθεση των καταγγελιών περί χρηματισμού βουλευτών. Φυσικά, ενώ όλες τις προηγούμενες μέρες ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε για «σαφάρι εξαγοράς υποστήριξης ψήφων και εξαγοράς συνειδήσεων», ενώπιον του εισαγγελέα έκαναν τους ανύποπτους – ούτε είχαν δει, ούτε είχαν ακούσει τίποτε.

 «Η δικαιοσύνη πρέπει να αφήνεται ελεύθερη, χωρίς παρεμβάσεις, να κάνει το έργο της», είχε γενικώς πει ο κ. Σκουρλέτης. Προσθέτοντας: «Οι υποκριτικές κραυγές, η κινδυνολογία και η προσπάθεια να αντιστραφεί η πραγματικότητα εκ μέρους της κυβέρνησης αποτελούν συνειδητή επιλογή για να συγκαλυφθεί το φιάσκο της δήθεν αποχώρησης της χώρας από το μνημόνιο και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».

Περί Χρυσής Αυγής ούτε λέξη!

Εντάξει, κ. Τσίπρα; Πάμε πάλι:

Μαζί και για τις φυλακές τύπου Γ: «Προετοιμάζετε τη δίκη του αιώνα»!

2 Ιουλίου 2014. Έρχεται προς ψήφιση στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για τις φυλακές τύπου Γ΄. Εκεί να δείτε αγαστή σύμπνοια. ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή δίνουν λυσσαλέα μάχη: Αλλεπάλληλες ενστάσεις συνταγματικότητας, όπου φυσικά σηκώνονται όλοι μαζί. Και σειρά ονομαστικών ψηφοφοριών, επί της αρχής, επί των άρθρων και στο σύνολο. Με σκοπό, όπως αποδεικνύεται από την επιχειρηματολογία, να προστατέψουν ο καθένας του δικούς του και όλοι μαζί όλους.

Το βάρος της συριζοεπιχειρηματολογίας σηκώνουν η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο γραμματέας της Κ.Ο. Νίκος Βούτσης.

Η πρώτη υποστηρίζει ότι οι διατάξεις που προωθούνται εισάγουν δυσμενή διακριτική μεταχείριση κρατουμένων ή κατηγορουμένων με βάση το αδίκημα για το οποίο έχουν καταδικαστεί ή κατηγορούνται, και μάλιστα χωρίς διάκριση για το αν πρόκειται για υποδίκους ή καταδικασθέντες, και συνεπώς αφορούν την εφαρμογή συνταγματικών διατάξεων για την προάσπιση και θωράκιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ως εκ τούτου, βάσει του άρθρου 72 του Συντάγματος, το νομοσχέδιο θα πρέπει να εξεταστεί από την Ολομέλεια της Βουλής και όχι σε θερινό τμήμα.

Ο δεύτερος υποστηρίζει πως το νομοσχέδιο δεν είναι προαπαιτούμενο της τρόικας, αλλά ιδεολογικό προαπαιτούμενο της κυβέρνησης «για την αντιπαράθεση με τη Χρυσή Αυγή». Στόχος είναι, όπως κατήγγειλε, να ικανοποιηθεί το συντηρητικό και αντιδραστικό ακροατήριο και «η κυβέρνηση με τη συνεπικουρία του ΠΑΣΟΚ δουλεύει πάνω στην ατζέντα της Χρυσής Αυγής, με προφανή στόχο να προσποριστεί μέρος του ακροατηρίου της και τις ψήφους της ενόψει των εθνικών εκλογών».

Μαζί τους συμφωνούν και οι ΑΝΕΛ και η ΔΗΜΑΡ.

Πάμε τώρα στη Χρυσή Αυγή. Η οποία δηλώνει δια του βουλευτή της Μ. Αρβανίτη ότι… «το νομοσχέδιο έχει σκοπό να προετοιμάσει το έδαφος για τη δίκη του αιώνα, τη δίκη των βουλευτών της Χρυσής Αυγής».

Οπότε, στις 18 Απριλίου 2015, μαζί κατάργησαν τις φυλακές τύπου Γ!

Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο τότε της Νέας Δημοκρατίας, να δηλώνει ότι «η εξίσωση της νομοθετικής πρωτοβουλίας με τα 45άρια και τα καλάσνικωφ, είναι ο πιο επικίνδυνος δρόμος για να οδηγηθούμε στην ανομία και να αμφισβητήσουμε τις αρχές της αστικής δημοκρατίας».

Χρυσή Αυγή σε ρόλο κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ

Στις 30 Μαρτίου 2015, διεξάγεται στη Βουλή συζήτηση για τις διαπραγματεύσεις – γενικά και αόριστα.

Τότε που ο Σαμαράς σε μια ομιλία του μεσονυκτίου (τέτοιες ώρες συνεδριάζαμε τότε) είπε: «Εμείς παραλάβαμε χάος και μέσα σε δυόμιση χρόνια παραδώσαμε χώρα. Εσείς παραλάβατε χώρα και τη φέρατε στο χάος».

Η Νέα Δημοκρατία είχε αποχωρήσει διαμαρτυρόμενη και καταγγέλλοντας ότι η πρόεδρος της Βουλής δεν έδινε τον λόγο στον κ. Σαμαρά, σχολίαζε τα λεγόμενά του και του έκλεινε το μικρόφωνο.

Εξερχόμενος του κοινοβουλίου, ο Σαμαράς δηλώνει, μεταξύ άλλων:

«Αλλά να έρχεσαι για να συζητήσεις και να εισπράττεις ύβρεις, σε ένα περιβάλλον μάλιστα, όπου τόσο η Πρόεδρος της Βουλής, όσο και ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, έπαιζαν ένα ρόλο που δε θέλαμε να πιστεύουμε ότι υπάρχει. Όταν ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής ομιλεί σαν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ καταφερόμενος εναντίον της Νέας Δημοκρατίας και μόνον, αυτό σημαίνει ότι το περιβάλλον ήταν τέτοιο που πραγματικά δυναμίτισε όλη την αποψινή συζήτηση».

Τι είχε συμβεί;

Ασπίδα προστασίας από Μιχαλολιάκο σε Τσίπρα!

Α, τίποτε το σπουδαίο! Απλά ο Μιχαλολιάκος είχε αναλώσει όλη του την ομιλία σε καταγγελίες κατά του Σαμαρά και της Νέας Δημοκρατίας – ουσιαστικά απαντούσε συνεχώς σε όσα είχε αναφέρει ο Σαμαράς – ενώ αναφερόταν διαρκώς με θετικό τρόπο στην ομιλία Τσίπρα, δίκην υπερασπιστή του! Καταλήγοντας κάθε φορά με επιφωνήματα του τύπου «Είθε!» και «Αναμένομεν»!

Είπε μάλιστα ότι ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ για τις 100 δόσεις δεν ήταν μνημόνιο, αλλά… μονομερής ενέργεια! Ήταν δε τόσο υποστηρικτικός που έφθασε στο σημείο να πει:

«Και εάν, όπως είπε ο κ. Σαμαράς, οδηγηθεί η χώρα στα βράχια, το επέλεξε ο λαός, με πλήρη ευθύνη. Και εάν ακόμη δεν το είχε αντιληφθεί, είχε φροντίσει η προεκλογική προπαγάνδα της Νέας Δημοκρατίας με τα σποτ της κινδυνολογίας - ότι θα κλείσουν οι τράπεζες, ότι θα σταματήσουν να δίνονται οι μισθοί, ότι θα κλείσουν τα σουπερμάρκετ, ότι θα σκοτώνεται ο κόσμος στους δρόμους - να το πει. Άρα ο λαός εν πλήρη γνώσει ανέλαβε την ευθύνη να ρίξει τη χώρα στα βράχια, όπως ισχυρίζονται ότι θα συμβεί». Και συνέχισε (ο Μιχαλολιάκος, εντάξει;»:

«Μίλησε ακόμη ο κ. Σαμαράς για φυγή καταθέσεων. Και απορώ πραγματικά πώς αυτοί οι οποίοι καλλιεργούν την κινδυνολογία, είναι δυνατόν να αναφέρονται σε ένα γεγονός το οποίο οφείλεται κατά βάση σε αυτούς – και όχι τώρα, αλλά από τις εκλογές ακόμη του 2012, που έλεγαν ότι, εάν χάσουν την κυβέρνηση, θα έρθει η δραχμή».

Και συνέχισε με… συντροφικές παραινέσεις προς την κυβέρνηση Τσίπρα:

«Είναι γεγονός ότι η χώρα βρίσκεται σε μία κρίση. Είναι επίσης γεγονός –και το ανέφερε ο κύριος Πρωθυπουργός– ότι, αν δεν υπάρξει αναδιάρθρωση του χρέους, δεν υπάρχει λύση στο εθνικό αδιέξοδο. Το ποσό είναι τεράστιο για τα δεδομένα της ελληνική οικονομίας και με το δεδομένο καπιταλιστικό διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι βέβαιον ότι η Ελλάδα θα είναι υπόδουλη στους τοκογλύφους, τους οποίους αποκαλούν δανειστές, εις τον αιώνα τον άπαντα. Μόνο εάν μειωθεί το χρέος, μόνο τότε θα υπάρξει μέλλον».

Και όταν ο Σαμαράς κατήγγειλε την σύμπραξη, ο Μιχαλολιάκος επανήλθε δευτερολογώντας:

«Δεν εξέφρασα καμία υποστήριξη. Εξέφρασα την άποψη ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην εξουσία για να καταγγείλει, να καταργήσει το Μνημόνιο, να επανέλθει η εθνική κυριαρχία στη χώρα να σταματήσει αυτή η δουλική δανειακή σύμβαση με το αγγλικό δίκαιο και επιφυλάσσομαι για το όχι μακρινό μέλλον σύμφωνα με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού».

Οπότε, έθεσε και το ζήτημα της άρνησης της εισαγγελικής αρχής να παράσχει άδεια σε προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να προσέλθουν στη Βουλή…

Υ.Γ1. Εσείς οι πανικόβλητοι, μην βιαστείτε να απαντήσετε. Κρατηθείτε γιατί έχω κι’ άλλες σκηνές από αυτόν τον γάμο…

Υ.Γ2. Όλοι όσοι χάνουν τον χρόνο τους στο διαδίκτυο – και όχι μόνο - ψάχνοντας να βρουν ποιος πρέπει να γίνει άγιος και ποιος όχι – προφανώς αγνοώντας, οι ανελλήνιστοι, την ύπαρξη του εμφαντικού και μεταφορικού λόγου (ποιος δεν έχει ακούσει ή πει τη φράση «αυτόν η Εκκλησία πρέπει να τον ανακηρύξει άγιο»;) – ας σταματήσουν να ρίχνουν νερό στον μύλο του ΣΥΡΙΖΑ. Ας ασχοληθούν με γεγονότα και σοβαρά επιχειρήματα, αναζητώντας ποιος ωφελήθηκε από όλα τα παραπάνω. Θα είναι πιο χρήσιμο για τη χώρα, αλλά και για τους ίδιους. Ας σφίξουν τα δόντια – αρκεί να μην δαγκώσουν τη γλώσσα τους και πεθάνουν από το δηλητήριο…