6.10.20

Οι Αρμένιοι ανακατέλαβαν εδάφη στο νότιο Αρσάχ - Εκτάκτως ο Τούρκος ΥΠΕΞ στο Μπακού (βίντεο)



Για δεύτερη εβδομάδα συνεχίζονται οι σφοδρές συγκρούσεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, τον ανεξάρτητο αρμενικό θύλακα, μεταξύ Αζέρων Τούρκων και των ομόδοξων Αρμενίων.

Οι αρμενικές δυνάμεις ανακατέλαβαν εδάφη του νότιου Αρσάχ και δημοσίευσαν σχετικά βίντεο με εγκαταλειμμένες αζερικές πυροβολαρχίες.

Σε άλλο βίντεο απεικονίζεται η καταστροφή αζερικού άρματος μάχης αρμενικές αντιαρματικές δυνάμεις.

Το μέτωπο δεν πάει καλά για το Μπακού το οποίο έχει χρησιμοποιήσει υπέρτερες στρατιωτικές δυνάμεις και έχει εξασφαλίσει αφθονία οπλισμού και τεχνολογικές δυνατότητες από την Τουρκία.

Για αυτό τον λόγο σπεύδει εκτάκτως ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μ.Τσαβούσογλου στο Μπακού προς σχεδιασμό των επόμενων ενεργειών του τουρκικού συνασπισμού.

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρει:

«Ο κύριος υπουργός μας στις 6 Δεκεμβρίου 2020 θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στο Αζερμπαϊτζάν. Ο κύριος υπουργός μας, προβλέπεται να γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ, ενώ θα ανταλλάξει απόψεις με τον ομόλογό του Τζειχούν Μπαϊράμοφ για την κατάσταση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, καθώς και για τις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις της επικαιρότητας».

To σίγουρο είναι πως στην Άγκυρα δεν είναι ικανοποιημένοι με τα μέχρι τώρα επιτεύγματα του Μπακού στο πεδίο των μαχών, έχοντας λάβει τόσο μεγάλη βοήθεια σε άψυχο αλλά και έμψυχο υλικό.

Σημειώνεται πως η Άγκυρα έχει μεταφέρει χιλιάδες Σύρους στο διαβατήριο αλλά Τουρκμέμνους (Τούρκους) τζιχαντιστές, στο πεδίο των μαχών.

pronews.gr