25.10.20

Επικύρωση της “κόκκινης γραμμής” στα 6 ν.μ από τον πρωθυπουργό και το ερώτημα για τα 12 που δεν απάντησε

Προφανώς οι "απόψεις σας" κ. πρωθυπουργέ, συμπίπτουν  με τις
απόψεις της κ. Μέρκελ, ή μήπως κάνω λάθος;
Πάντως δεν συμπίπτουν με τις απόψεις και με τη θέληση
τόσο του Ελληνικού λαού, όσο και με αυτές των Ενόπλων μας δυνάμεων.

ΑΛΕΞ

Ο πρωθυπουργός όπως ήταν αναμενόμενο, εμφανίστηκε απολύτως ικανοποιημένος από τους χειρισμούς της κυβέρνησης του στα ελληνοτουρκικά. Σε μια ομιλία σε υψηλούς τόνους στην οποία “έβαλε απέναντι” όχι μόνο τον κ.Τσίπρα, αλλά και τη κα. Γεννηματά , ο πρωθυπουργός απάντησε σ’  όσα τις τελευταίες ημέρες ακούμε και από το βήμα ακούσαμε για τις “νέες κόκκινες γραμμές” της Ελλάδας και την επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια.

Ο κ.Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής και απευθυνόμενος προς τον κ.Τσίπρα είπε ότι “το δικαίωμα επέκτασης στα 12 ν.μ είναι αναφαίρετο δικαίωμα της χώρας. Το ασκήσαμε στο Ιόνιο”. Και συνέχισε μ΄ ένα ερώτημα: “Γνωρίζετε φαντάζομαι, γιατί δεν γίνεται από το 1995 που υπάρχει το Casus belli”, είπε . Αλλά δεν απάντησε για να μάθουμε τελικά κι εμείς οι πολίτες το γιατί.

Κατά τ΄ άλλα ο κ.Μητσοτάκης κάλυψε απόλυτα τους υπουργούς του για το ποια είναι η “κόκκινη γραμμή” μας. Είναι τα 6 ναυτικά μίλια, σύμφωνα με όσα είπε στην ομιλία του.Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο εξοπλιστικό πρόγραμμα που ανακοίνωσε πρόσφατα από τη  Θεσσαλονίκη, αναφερόμενος στα Rafale αλλά και σε 4 φρεγάτες πολλαπλού ρόλου όπως είπε. Περιμένει την εισήγηση του ΥΠΕΘΑ είπε. Απ΄ όσα γνωρίζαμε η εισήγηση είχε γίνει πολλά χρόνια τώρα και ήταν αυτή για την προμήθεια Fremm αρχικά και Belharra στη συνέχεια.

Αναφέρθηκε και στις αλλαγές στη θητεία χωρίς να χρησιμοποιήσει τη λέξη αύξηση. Και σ’ αυτό το θέμα αναμένει την εισήγηση του ΥΠΕΘΑ. Πιθανότερο σενάριο οι 9 μήνες στα σύνορα και οι 12 στα μετόπισθεν με δυνατότητα επιλογής όσων υπηρετούν τη θητεία τους. Μίλησε για την ανάγκη να προσφέρεται κατά τη διάρκεια της θητείας η δυνατότητα στους νέους να αποκτούν κάποιες δεξιότητες. Προφανώς εννοεί δεξιότητες μαχητή πρώτα απ΄ όλα .

Τέλος επανέλαβε την ανακοίνωση για την πρόσληψη 15.000 ανδρών και γυναικών στις ΕΔ.

militaire.gr/

________________________

Αλήθεια για ποιο λόγο θα κάνετε προσλήψεις στις ΕΔ, αφού δεν έχετε σκοπό να τις χρησιμοποιήσετε; Μέχρι τώρα μας "παραμυθιάζατε" ότι οι κόκκινες γραμμές ήταν η  ΑΟΖ , μετά πήγατε στα 12 μίλια τώρα στα 6. Μετά που θα τη πάτε τη γραμμή;

ΑΛΕΞ