5.9.20

...Ψυχολογικός πόλεμος από Τουρκία: Έδωσαν εικόνες μεταφοράς τεθωρακισμένων από την Συρία στον Έβρο (Upd-βίντεο)

Επιστρέφουν στον Έβρο ορισμένα άρματα, από αυτά που είχαν αποσύρει και τα είχαν στείλει στη Συρία, τα οποία μετά από τη ...καλοπέρασή τους εκεί, πρέπει να πάνε πρώτα για γενικό service καθώς η λειτουργικότητά τους είναι σχεδόν στο ναδίρ! 
 Φρόντισαν να δημοσιοποιήσουν τη κίνησή τους
(φυσικά πάνω σε αρματοφορείς) -για  να μας...φοβίσουν!!!

Σε άλλο επίπεδο φαίνεται πως πάει την πρόκληση αλλά και οι ψυχολογικές επιχειρήσεις από την Άγκυρα, καθώς πριν από λίγη ώρα τουρκικά ΜΜΕ έδωσαν εικόνες μεταφοράς τεθωρακισμένων (ΤΟΜΠ ACV-15) στα
ελληνοτουρκικά σύνορα με τουρκικά μέσα στην αρχή να μεταδίδουν την μεταφορά και σε συνέχεια το επίσημο δημοσιογραφικό πρακτορείο ειδήσεων να αναφέρει ότι είναι μαι συνήθη πρακτική και δεν γίνεται μεταφορά στα ελληνοτουρκικά σύνορα.
Ανανέωση 19:52 - Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, η είδηση περί μεταφοράς των τεθωρακισμένων στα ελληνοτουρκικά σύνορα δεν αντικατοπτρίζει την αλήθεια.
Όπως επισημαίνει δημοσιογράφος του τουρκικού πρακτορείου, αποτελεί προγραμματισμένη δραστηριότητα της δεύτερης στρατιάς με έδρα τη Μαλάτεια και δεν πρόκειται για οποιαδήποτε μεταφορά στρατευμάτων στα σύνορα με την Ελλάδα αλλά για συνήθη στρατιωτική διαδικασία.
Την ίδια ώρα αξιωματικοί σε επιτελικές θέσεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ανέφρεαν σε τηλεοπτικό σταθμό, ότι οι συγκεκριμένες κινήσεις «περισσότερο εξυπηρετούν την ανάγκη μιας επικοινωνιακής καταιγίδας της Τουρκίας, δηλαδή την ανάγκη δημιουργίας κλίματος. Αυτό συνέβη ενδεχομένως για να ισοφαριστεί η άφιξη των Γάλλων στη νοτιοανατολική Μεσόγειο και δεν συνιστούν ποιοτική αναβάθμιση που μπορεί να ανατρέψει τους συσχετισμούς στην περιοχή της Θράκης».
---------------------------------------------------------------------------------------
Σύμφωνα με το «sozcu.com.tr» το απόγευμα του Σαββάτου άρματα μάχης από την νότια Τουρκία ξεκίνησαν να έρχονται στα σύνορα με την Ελλάδα. 
Πληροφορίες φέρουν την μετακίνηση από τις περιοχές Reyhanlı και Kumlu της επαρχίας Χατάι στα σύνορα με την Συρία, δεκάδων τουρκικών τεθωρακισμένων, τα οποία, αφού φορτώθηκαν σε αρματοφορείς, έφτασαν στην Αλεξανδρέττα, και από εκεί με πλοίο θα ξεκινήσουν για την Α.Θράκη και την Ανδριανούπολη.
Μια μεγάλη συνοδεία αρματοφορέων με περίπου 40 τουρκικά άρματα μάχης κινούνται από τα σύνορα της Συρίας προς την Αδριανούπολη σήμερα το απόγευμα, αναφέρει το άρθρο.
«Δυο κονβόι φορτηγών φορτωμένα με περίπου 40 τανκς αναχώρησαν από τα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία σήμερα το απόγευμα, και η συνοδεία αναμένεται να αποσταλεί στην Αδριανούπολη με τρένο από το λιμάνι του Ισκεντερούμ»γράφει χαρακτηριστικά το άρθρο. 
Μετά την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο με την Ελλάδα η Τουρκία ξεκίνησε την αποστολή τεθωρακσιμένων στα σύνορα με Ελλάδα.
Να σημειώσουμε ότι όλα όσα αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ ότι μεταφέρουν στον Έβρο δηλαδή τα 40 ΤΟΜΠ με τους αρματοφορείς τους δεν είναι παρά μια και μόνο ομοβροντία των ελληνικών Α/Κ ΠΒ PZH-2000.Την είδηση την επιβεβαιώνει και το «haberler», που ανεβάζει και αυτό με τη σειρά του σχετικό βίντεο. 


Πληροφορίες φέρουν τα άρματα αυτά να ανήκουν, ενδεχομένως, σε τεθωρακισμένες μονάδες της Α.Θράκης. Οι Τούρκοι στέλνουν πρώτα πίσω τα οχήματα που έχουν σταλεί στο μέτωπο της Θράκης, ώστε να συμπληρώσουν τους προβλεπόμενους αριθμούς οι μονάδες της 1η τουρκικής στρατιάς που είχαν παει Συρία για τις απαιτήσεις του μετώπου στα βόρεια της χώρας αυτής όπως θέλουν να δείξουν.

Στέλνονται άρματα μάχης και στην Edirne
Η Τουρκία άρχισε σήμερα να στέλνει μερικά άρματα μάχης στα σύνορα με τη Συρία.
Η συνοδεία αναμένεται να αποσταλεί από το λιμάνι Iskenderun στο Edirne με το τρένο.
pronews