19.9.20

Μια νεκρή γυναίκα στα Φάρσαλα και δύο αγνοούμενοι στην Καρδίτσα - Στην μέση κόπηκε η Ελλάδα με διακοπή της κυκλοφορίας



 Η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά Ελλάδα δυστυχώς συνοδεύτηκε και από ένα θύμα ενώ υπάρχουν και αγνοούμενοι.

Μία ηλικιωμένη γυναίκα από το χωριό Βασιλί στα Φάρσαλα, εγκλωβίστηκε στο σπίτι της και έχασε την ζωή της από τις πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή. Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες για τους δύο αγνοούμενους από το Μουζάκι.

Η ηλικιωμένη γυναίκα εγκλωβίστηκε στο σπίτι της και έχασε την ζωή της από τις πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή.

Όπως αναφέρουν τοπικοί παράγοντες, οι κάτοικοι του χωριού στα Φάρσαλά για να γλιτώσουν από τον όγκο του νερού που έπεσε στην περιοχή, κατέφυγαν στην εκκλησία, όπου βρήκαν καταφύγιο.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής:

Απεγκλωβίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της μία ηλικιωμένη γυναίκα από οικία στον οικισμό Βασιλί στα Φάρσαλα Θεσσαλίας.

Οι Πυροσβεστικές δυνάμεις σε συνεργασία με όλους τους φορείς αντιμετώπισης καταστροφών παραμένουν σε αυξημένη ετοιμότητα για αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων.

Σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι Περιφέρειες και Δήμοι της χώρας, για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση εκδήλωσης έκτακτων καιρικών φαινομένων, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Δύο αγνοούμενοι στην Καρδίτσα

Σε λίμνη μετέτρεψε την πόλη της Καρδίτσας η κακοκαιρία Ιανός, η οποία σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά της κατά τη διάρκεια της νύχτας, αφήνοντας πίσω της εικόνα απόλυτης καταστροφής.

Οι καταστροφές στην ευρύτερη περιοχή είναι είναι πολύ μεγάλες. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας ενημέρωσε ήδη ότι έχει ζητήσει από την κεντρική κυβέρνηση να κηρύξει την περιφέρεια σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ δεκάδες ήταν οι κλήσεις πολιτών στην Πυροσβεστική για βοήθεια.

 

 

Πολλοί πολίτες εγκλωβίστηκαν στην Καρδίτσα, καθώς έσπασαν φράγματα σε παρακείμενους ποταμούς, με το νερό να κατακλύει την πόλη και να φτάνει ακόμη και το μισό μέτρο ύψος.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, μία 40χρονη αγνόησε το σήμα αστυνομικών κι επιχείρησε να περάσει το ρέμα, όπου παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. Στο σημείο βρέχει καταρρακτωδώς και οι προσπάθειες εντοπισμού της γυναίκας γίνονται ακόμα πιο δύσκολες.

Ο Δήμαρχος Μουζακίου Φάνης Στάθης, μιλώντας αργά το βράδυ στο Open Tv, επιβεβαίωσε την πληροφορία που είχε μεταδώσει νωρίτερα η ΕΡΤ, πως υπάρχει και δεύτερος αγνοούμενος. Ο κ. Στάθης είπε πως αναζητείται ένας ακόμη άνδρας, κτηνοτρόφος κατά τις πληροφορίες που μετέδωσε το κανάλι. Παράλληλα, ο δήμαρχος σημείωσε πως έχουν εκκενωθεί οικισμοί, καθώς τα ορμητικά νερά στην περιοχή έχουν καταστρέψει γέφυρες και άλλες υποδομές.

Δείτε πλάνα από το καταστροφικό πέρασμα της πλημμύρας στο Μουζάκι που δημοσίευσε το mouzakinews.gr

 

 

Πλημμύρισε ο αυτοκινητόδρομος Θεσσαλονίκης - Λαμίας το βράδυ της Παρασκευής (18/9) στο ύψος του Αλμυρού, με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα να σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων για αρκετές ώρες.

Συγκεκριμένα χείμαρρος πλημμύρισε το ένα ρεύμα κυκλοφορίας αυτό προς Λαμία. Αρχικά η κυκλοφορία των οχημάτων είχε διακοπεί στο συγκεκριμένο σημείο, ενώ αυτή την ώρα διεξάγεται από τη μία λωρίδα, λόγω της συσσώρευσης υδάτων.

Σύμφωνα με το σχέδιο της Αστυνομίας τα οχήματα θα επιστρέψουν στον προηγούμενο κόμβο και θα διοχετευτούν στο άλλο ρεύμα κυκλοφορίας το οποίο θα εξυπηρετήσει προσωρινά και τις δύο κατευθύνσεις (προς Θεσσαλονίκη και Αθήνα), όπως μεταδίδει το lamiareport.gr.

 

 

Σχεδόν 2.500 οι κλήσεις για βοήθεια

Λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που βρίσκονται σε εξέλιξη σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, από τις νυχτερινές ώρες της 17 Σεπτεμβρίου 2020, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί 2.450 κλήσεις για παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτων, κυρίως: στο νότιο Ιόνιο, στη Δυτική Ελλάδα, στη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία και αρκετές από αυτές είναι σε εξέλιξη, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί 619 απεγκλωβισμοί – διασώσεις μέχρι τώρα.

Να σημειωθεί ότι ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης τριών ατόμων στην περιοχή του Αλμυρού Βόλου όπου είχαν εγκλωβιστεί σε ορμητικό χείμαρρο. Για την αντιμετώπιση του συμβάντος επιχείρησαν 18 πυροσβέστες με ειδικό εξοπλισμό διάσωσης ορμητικών νερών, 1 ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα και 1 διασωστική λέμβος.

Χαρδαλιάς: Θα έχουμε δύσκολη νύχτα

Ο κ. Χαρδαλιάς που βγήκε πριν από λίγο από την σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε στο κέντρο επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας ανέφερε πως η νύχτα θα είναι εξαιρετικά δύσκολη με μεγάλους όγκους νερού στη Στερεά Ελλάδα, στην Εύβοια, στην Βοιωτία και στην Μεσσηνία . Δήλωσε επίσης ότι το φαινόμενο δείχνει σε κάποια μοντέλα να εξασθενεί αλλά δεν μπορεί να γίνει πρόβλεψη αυτή τη στιγμή και θα αξιολογηθούν εκ νέου τα στοιχεία σε νέα τεχνική σύσκεψη σήμερα στις 08:30 το πρωί.

https://www.pronews.gr/


.