23.9.20

«Έφοδοι» της ΕΛ.ΑΣ. σε πλατείες για την αποτροπή συνωστισμού


 

Αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν «εφόδους», αργά χθες το βράδυ σε πλατείες της Αθήνας για την αποτροπή συνωστισμού, στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. μετέβησαν, μεταξύ άλλων, στην πλατεία Ομονοίας και στην πλατεία Βαρνάβα και ζήτησαν από τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί να αποχωρήσει, όπως και έγινε.

Παράλληλα, ηχητικό μήνυμα της αστυνομίας προς τους πολίτες, που ακούγεται από τα περιπολικά από χθες για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού, τονίζει ότι δεν επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις άνω των εννέα ατόμων σε εξωτερικούς χώρους, ενώ επισημαίνει πως όλοι πρέπει να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία.

Αναλυτικά, το μήνυμα που θα ακούγεται στους δρόμους έως και την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, αναφέρει: «Δεν επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις άνω των εννέα ατόμων σε πάρκα, πλατείες και άλλες εξωτερικούς χώρους. Για την παράβαση προβλέπεται πρόστιμο 150 ευρώ. Η απαγόρευση ισχύει έως και την Κυριακή 4 Οκτωβρίου. Ας κάνουμε όλοι υπομονή. Ακολουθήστε τις οδηγίες για να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία».

kathimerini