1.9.20

Τουρκία: “Νόμιμη” στο διεθνές δίκαιο η επέμβαση σε ελληνικά νησιά που “παράνομα” εξοπλίστηκαν!

Αν η Ελλάδα ήθελε να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις, θα το έκανε
μέρα μεσημέρι με το πλοίο της γραμμής,  με στολές και οπλισμό στα χέρια;
Juan

Αναπαράγοντας κάθε μέρα την προπαγανδιστική γραμμή της Άγκυρας για «εσωτερική κατανάλωση» από έναν λαό που δοκιμάζεται δεινά λόγω της οικονομικής κρίσης η εφημερίδα Γενί Σαφάκ κάνει λόγο για τουρκικό δικαίωμα επέμβασης σε ελληνικά νησιά. Σε μιας πρωτοφανούς σύλληψης διαστρέβλωση κάθε έννοιας δικαίου, διεθνών συνθηκών και κυρίως λογικής η Γενί Σαφάκ επικαλείται εκτιμήσεις «ειδικών» σύμφωνα με τις οποίες η Ελλάδα μεταφέροντας στρατιώτες στα νησιά με αποστρατικοποιημένο καθεστώς έχασε το δικαίωμα κυριαρχίας της.

ΠΗΓΕΣ: ΚΥΠΕ, HELLAS JOURNAL
Τουρκικά μέσα υποστηρίζουν τις τελευταίες μέρες ότι η Ελλάδα μετέφερε με πλοίο της γραμμής Έλληνες στρατιώτες στο Καστελλόριζο. Σήμερα η εφημερίδα Γενί Σαφάκ υποστηρίζει ότι με τον ίδιο τρόπο η Ελλάδα έστειλε τώρα στρατιώτες και στη Ρόδο.
Στο σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Γενί Σαφάκ με τίτλο «Δημιουργήθηκε δικαίωμα επέμβασης της Τουρκίας», αναφέρει ότι με βάση τους ειδικούς η παράνομη αποστολή στρατιωτών στα νησιά δίνει το δικαίωμα πολιτικής, νομικής και στρατιωτικής επέμβασης στην Τουρκία. Σύμφωνα με τον καθηγητή διεθνούς δικαίου του Πανεπιστημίου Μαρμαρά Σελαμί Κουράν, η Ελλάδα παραβιάζει το καθεστώς αποστρατικοποίησης των νησιών.
Το πρωτοσέλιδο της Γενί Σαφάκ της 1ης Σεπτεμβρίου
“Αν με αυτή την αποστολή στρατιωτών η Τουρκία αισθάνεται ότι απειλείται η δική της ανεξαρτησία τότε αποτελεί μια καθαρή απειλή. Αν οι πολιτικές και διπλωματικές προσπάθειες δεν αποδώσουν μπορεί να λάβει τα απαραίτητα μέτρα με βάση το νόμιμο δικαίωμα άμυνας που προβλέπει το άρθρο 51 του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ. Μπορεί να εξουδετερώσει ένα ένα τα στρατιωτικά στοιχεία σε αέρα, θάλασσα και ξηρά”, αναφέρει. (ΣΧΟΛΙΟ DP: Ο “αγράμματος” Τούρκος καθηγητής δεν συνάντησε πουθενά στον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ το οποίο επικαλείται διαστρεβλώνοντας το νόημά του, το δικαίωμα της ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ)
Είναι προφανώς ένα ακόμη μύθευμα, κατασκευασμένο για… εύπιστους πολίτες των οποίων το ηθικό πρέπει να παραμείνει υψηλό ενόψει των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και θα αντιμετωπίσουν. Είναι προφανές ότι η Τουρκία γνωρίζει πως τέτοιου είδους ισχυρισμοί δεν μπορούν να ληφθούν σοβαρά από κανέναν στην διεθνή κοινότητα και ως εκ τούτου δεν είναι τυχαίο ότι αναπαράγονται για λίγες ημέρες και μετά εγκαταλείπονται προκειμένου να προβληθεί κάποιο άλλο εφεύρημα.
https://www.defence-point.gr/