27.9.20

Προβοκάτσια κατά του… Ρ.Τ.Ερντογάν βλέπει το ΥΠΕΞ για τον «βομβαρδισμό» με χρώμα της σημαίας στο Καστελόριζο!

Δεν βρέθηκε κανείς να το καταρρίψει; Τι φοβήθηκαν καμιά ...δικαστίνα;
Juan

Στο ελληνικό ΥΠΕΞ είδαν ότι η χθεσινή κίνηση ουσιαστικά «βομβαρδισμού»-ταπείνωσης με κόκκινη μπογιά της ελληνικής σημαίας στο Καστελόριζο από drone που χειρίζονταν Τούρκοι, ήταν προβοκάτσια κατά της προσπάθειας της κυβέρνησης Ρ.Τ.Ερντογάν να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για την υφαλοκρηπίδας της, την μειονότητα και τον αφοπλισμό των νησιών της.

Έτσι το υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε την προσβολή του εθνικού συμβόλου της Ελλάδας από τουρκικό drone στο Καστελόριζο γιατί «κάποιοι στην Τουρκία δεν θέλουν τις συνομιλίες».

Σε ανακοίνωσή του το υπ. Εξωτερικών τονίζει ότι τέτοιες ενέργειες δυναμιτίζουν τις προοπτικές αποκλιμάκωσης στη Μεσόγειο και καλεί την Τουρκία να οδηγήσει στη Δικαιοσύνη τους δράστες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:

"Καταδικάζουμε απερίφραστα τη χθεσινή προσβολή της Ελληνικής σημαίας στο Καστελόριζο.

Τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες αποσκοπούν να δυναμιτίσουν τις προοπτικές αποκλιμάκωσης της έντασης μεταξύ των δυο χωρών.

Αναμένουμε από τις τουρκικές αρχές την άμεση καταδίκη και διερεύνηση του περιστατικού, ώστε οι υπαίτιοι να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης".

Τι είχε συμβεί:

Χωρίς όρια η τουρκική προκλητικότητα, καθώς το drone το οποίο πέταξε πάνω από το Καστελόριζο και έπαιζε τον τουρκικό εθνικό ύμνο πέταξε και κόκκινη μπογιά πάνω στην ελληνική σημαία. 

Σύμφωνα με το τουρκικό KARAR.tv drone που απογειώθηκε από το Κας, πέταξε πάνω από το Καστελόριζο και έριξε 100 κιλά κόκκινης μπογιάς στην ελληνική σημαία που φαίνεται από την είσοδο στο λιμάνι του νησιού. 

Σε ό,τι αφορά τις ζημιές στην σημαία, τις αποκατέστησε ο Στρατός λίγη ώρα αργότερα.

Δείτε το βίντεο: 

 

 

https://www.pronews.gr/