18.9.20

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΑΤΣΙΟΣ: "κ.Πρωθυπουργέ άλλα λέγατε κι άλλα κάνατε..."

 



 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

κ.Πρωθυπουργέ άλλα λέγατε κι άλλα κάνετε…

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020

Αξιότιμε κ.Πρωθυπουργέ

Συμμεριζόμενος τις συνθήκες εκτάκτου ανάγκης που διέρχεται η χώρα εξαιτίας των τουρκικών προκλήσεων προβληματίστηκα για την αποστολή της συγκεκριμένης επιστολής την παρούσα χρονική στιγμή. Ωστόσο οι δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα σύμφωνα με τις οποίες φέρεστε να έχετε δώσει «μάχες» για το κράτος των Σκοπίων με ώθησαν να σας θυμίσω τα ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΛΟΓΙΑ την 8η Φεβρουαρίου 2019 στο Ελληνικό Κοινοβούλιο στη συζήτηση για την κύρωση του Πρωτοκόλλου στη συνθήκη του Βόρειου Ατλαντικού για την προσχώρηση του κράτους των Σκοπίων.

Τότε ως αντιπολίτευση μπορεί να αποκρύπτατε με τέχνη την συγκατάθεσή σας σε μια σύνθετη ονομασία με την ύπαρξη του όρου «Μακεδονία», είπατε όμως ΑΛΗΘΕΙΕΣ που μένουν ανεξίτηλα χαραγμένες στο μυαλό των Ελλήνων που σας τίμησαν με την ψήφο του.

Παραδεχτήκατε ότι «η μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού απορρίπτει την συμφωνία», που σημαίνει ότι η υπογραφή της από τον τέως Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και η κύρωσή της στην Βουλή με την ισχνή πλειοψηφία των 153 βουλευτών αποτελεί κραυγαλέα περίπτωση ΣΦΕΤΕΡΙΣΜΟΥ ΛΑΪΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ και ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ. Εμείς (οι Παμμακεδονικές Ενώσεις) σας δώσαμε τα εφόδια για να ανατρέψετε αυτήν την επιζήμια κατάσταση. Διοργανώσαμε τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια, όπου εκατομμύρια Ελλήνων εξέφρασαν την βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού για ΜΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ του ονόματός μας. Την 31η Μαΐου 2018 καταθέσαμε μήνυση κατά του Νίκου Κοτζιά για προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας, καθώς το όνομα της Μακεδονίας αποτελεί στοιχείο εθνικής κυριαρχίας και η παραχώρησή του αποτελεί ποινικό αδίκημα. Αυτή η μήνυση ΚΡΙΘΗΚΕ ΒΑΣΙΜΗ κι εστάλη από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο προς σύσταση εξεταστικής επιτροπής και άρση βουλευτικής ασυλίας. Σε αυτήν την μήνυση παραθέτουμε ως τεκμήρια τις αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων 43 Δήμων της Μακεδονίας (ποσοστό 73% επί του συνόλου των Δήμων της Μακεδονίας), σύμφωνα με τις οποίες οι γνήσιοι Μακεδόνες δήλωσαν ΕΠΙΣΗΜΑ ότι δεν επιθυμούν να υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» ΕΠΟΥΔΕΝΙ στην ονομασία του γειτονικού κράτους.  Δυστυχώς δεν κάνατε καμία ενέργεια για διερεύνηση των ποινικών αδικημάτων που αναφέρονται. Αντ’ αυτού εστάλη τον περασμένο Μάιο για σύσταση εξεταστικής επιτροπής μια άλλη μήνυση, που ήταν (ίσως εσκεμμένα) πλημμελώς στοιχειοθετημένη και αφορούσε σε διάφορα εθνικά θέματα (μεταξύ αυτών ΚΑΙ της Μακεδονίας), με αποτέλεσμα να απορριφθεί ως απαράδεκτη από την συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών. Αυτή η ενέργεια δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για τους σκοπούς που εξυπηρέτησε αυτή η διαδικασία…

Δική σας έκφραση ήταν ότι «η συμφωνία αποτελεί εθνική υποχώρηση και εθνικό λάθος». Είπατε ότι «η πλειοψηφία που κύρωσε την συμφωνία ήταν προϊόν εκβιασμών, συναλλαγών και ανταλλαγών συνειδήσεων με χαρτοφυλάκια» κι ότι «πλειοψηφία που προκύπτει από συναλλαγές και παζάρια είναι πλαστή». Ακούγοντας αυτά τα λόγια ο μέσος Έλληνας θα περίμενε από εσάς, τώρα που έχετε την τύχη της χώρας στα χέρια σας, να την ανατρέψετε και να πράξετε αυτό που συνεχίζει να θέλει η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού. Έτσι κερδίσατε την εμπιστοσύνη μεγάλου μέρους των ψηφοφόρων σας.

Παραδεχτήκατε ότι «ο Τσίπρας αγνόησε την φωνή των συλλαλητηρίων». Πέρασαν 15 μήνες από τότε που είσαστε πρωθυπουργός και με μεγάλη μας λύπη διαπιστώνουμε ότι δεν διαφοροποιηθήκατε στο παραμικρό από τον προκάτοχό σας στο συγκεκριμένο θέμα. Είπατε ότι «στα συλλαλητήρια εκφράστηκε η αυθόρμητη πατριωτική αντίδραση». Στα μεγαλειώδη συλλαλητήρια που έγιναν στην Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα συμμετείχαν αρκετά πρωτοκλασάτα στελέχη της κυβέρνησής σας. Μάλιστα διαφήμισαν με σθένος τότε την εκεί παρουσία τους προς άγραν ψήφων! Οι ίδιοι σήμερα προσπαθούν να πείσουν τους Έλληνες ότι η υπογραφή του Νίκου Κοτζιά είναι δεσμευτική κι ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι για να αλλάξουν την εθνικά επιζήμια συμφωνία.

Είπατε «δεν απεμπολώ το δικαίωμα του ΒΕΤΟ στην ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν θα υπογράψουμε την ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση αν δεν ικανοποιηθούν τα εθνικά μας συμφέροντα» Κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Αντιθέτως υποστηρίζετε με σθένος την πιστή εφαρμογή της επιζήμιας (κατά δική σας παραδοχή) συμφωνίας. Είδαμε με μεγάλη ανακούφιση την Γαλλία να θέτει ΒΕΤΟ στην ένταξη των Σκοπίων κι ότι η Βουλγαρία θέτει αυστηρούς όρους μη αποδεχόμενη την ύπαρξη «μακεδονικής» γλώσσας. Εσείς είπατε σε όλα ΝΑΙ, χωρίς να προβάλλετε ΚΑΜΙΑ αντίρρηση, στηρίζοντας με σθένος την «ευρωπαϊκή» προοπτική των Σκοπίων.

Τότε μιλήσατε για τα προβλήματα που θα υπάρξουν με τα εμπορικά σήματα και είχατε δίκιο και πάλι. Βλέπουμε όμως ότι δεν έχει συμβεί ΚΑΜΙΑ πρόοδος σε ότι αφορά την κατοχύρωση του brandname της Μακεδονίας και των προϊόντων της. Σύντομα θα εκπνεύσει η 3ετής περίοδος στην οποία έχουν την δυνατότητα οι Έλληνες επιχειρηματίες να κατοχυρώσουν τα εμπορικά τους σήματα και ελάχιστες κινήσεις έχουν γίνει προς αυτήν την κατεύθυνση. Οδεύουμε σε απώλεια του δικαιώματος χρήσης του προσδιορισμού «Μακεδονικός» στα προϊόντα μας.

Πέρασαν 2 χρόνια από την σύσταση της επιτροπής που έχει ως έργο τον έλεγχο των σχολικών βιβλίων των δύο χωρών και η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς βρίσκει τους μαθητές στο κράτος των Σκοπίων να διδάσκονται για την «μεγάλη Μακεδονία» και την ανάγκη για λύτρωση των «αιγαιατών μακεδόνων».

Αναφερθήκατε πολύ σωστά στο πρόβλημα που υπάρχει στην Μακεδονία λέγοντας ότι «υπάρχουν Μακεδόνες που λένε ότι δεν είναι Έλληνες» κι ότι η υπογραφή της συμφωνίας «θα δημιουργήσει μειονοτικό πρόβλημα στην Βόρεια Ελλάδα». Η θλιβερή αλήθεια είναι ότι η υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών και η παραδοχή ύπαρξης «μακεδόνων» εκτός Ελλάδος με την ΕΠΙΣΗΜΗ υπογραφή Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος έδωσε το θάρρος στους (λίγους αυτοαποκαλούμενους «μακεντόσκι») αυτονομιστές να προχωρήσουν στην εφαρμογή στρατηγικού σχεδιασμού για την τεχνητή και σκόπιμη απόδειξη ύπαρξης δήθεν «μακεδονικής» μειονότητας στην χώρα μας. Όλοι αυτοί μας βρίσκουν μπροστά τους. Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις υπερασπίζονται τα δικαιώματα των Μακεδόνων με κάθε μέσο. Αλλά νιώθουμε μόνοι… Την δεκαετία του 1980 ανάλογες προσπάθειες δημιουργίας αυτονομιστικών συλλόγων έβρισκαν μπροστά τους το Ελληνικό κράτος που υπερασπιζόταν τα δίκαια του Μακεδονικού Ελληνισμού. Τώρα το κάνουμε μόνοι μας και ενίοτε με εχθρική αντιμετώπιση από κυβερνητικούς παράγοντες.

Τέλος στις 8 Φεβρουαρίου 2019 είπατε εμφατικά ότι «δεν θα πω ποτέ καλωσορίζω τον Μακεδόνα πρωθυπουργό στην χώρα». Με μεγάλη μας λύπη διαβάσαμε τις δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ σύμφωνα με τις οποίες όχι απλά τον καλωσορίσατε αλλά δώσατε και «μάχες» για το κράτος των Σκοπίων. Περιμένουμε την δική σας διάψευση. Περιμένουμε να εφαρμόσετε για την Μακεδονία αυτά που λέγατε πριν εκλεγείτε. Περιμένουμε να διορθώσετε το λάθος που έγινε από μια κυβέρνηση που είχε «πλαστή πλειοψηφία» σύμφωνα με τα δικά σας λόγια. Διότι το «εθνικό λάθος» και η «εθνική υποχώρηση» που επικαλεστήκατε δεν μπορεί να γίνονται αποδεκτά από κανέναν Έλληνα πρωθυπουργό.

Η διακρατική συμφωνία Κοτζιά-Ζάεφ ακυρώνεται, όπως έχουν ακυρωθεί τόσες άλλες συμφωνίες παγκοσμίως (χωρίς επιπτώσεις για την χώρα μας) εξαιτίας των πολλαπλών παραβιάσεών της από την άλλη πλευρά. Κινήστε τις διαδικασίες για την δικαστική διερεύνηση και την απόδοση ποινικών ευθυνών σε αυτούς που ζημίωσαν την χώρα.  Δώστε στους Έλληνες την χαμένη τους υπερηφάνεια, αποκαταστήστε την ιστορική αλήθεια και αναδείξτε το κύρος της χώρας στο παγκόσμιο στερέωμα ως μια ισχυρή χώρα στα Βαλκάνια.

                             Γεώργιος Ευθ. Τάτσιος