Σε τέσσερα Κέντρα Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης που υπάγονται στην αρμοδιότητα της 3ης ΥΠΕ θα γίνεται από αύριο Τετάρτη διαλογή, εξέταση υπόπτων περιστατικών για COVID-19 και εκτέλεση δειγματοληψίας για τεστ PCR.

Τα Κέντρα Υγείας που θα εξυπηρετούν τους πολίτες στη Θεσσαλονίκη είναι τα εξής:

  • Θεσσαλονίκης
  • Πύλης Αξιού
  • Ευόσμου
  • Αμπελοκήπων

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ, Παναγιώτης Μπογιατζίδης, αυτά τα τέσσερα Κέντρα Υγείας έχουν οργανωθεί και λειτουργούν για την παροχή αρτιότερων υπηρεσιών και τον έλεγχο της διασποράς της COVID-19, ενώ προγραμματίζεται άμεσα η ένταξη και των υπολοίπων Κέντρων Υγείας αρμοδιότητας 3ης ΥΠΕ.

Τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ

Τη Δευτέρα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 180 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 22 συνδέονται με γνωστές συρροές και 21 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 13.420, εκ των οποίων το 55.4% άνδρες.

Τα 2.419 (18,0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5.789 (43,1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Παράλληλα, 59 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. Δώδεκα (22,2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88,9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 173 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

cnn.gr