10.9.20

Οργιάζει η τουρκική προπαγάνδα για το Καστελλόριζο

Εκτός ελέγχου τα τουρκικά ΜΜΕ, τα οποία προκαλούν καθημερινά.

Oργιάζει η προπαγάνδα του τουρκικού Τύπου, που μεταδίδει fake news περί παράνομων περιπολιών στο Καστελλόριζο των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, με τη βοήθεια των Γάλλων.
Με τον προκλητικό τίτλο «Η Ελλάδα δεν κάθεται ήσυχα: Σκάφη βαριά εξοπλισμένα κάνουν παράνομες περιπολίες στο Καστελόριζο», η τουρκική φιλοκυβερνητική Yeni Safak «ενοχλείται» από την παρουσία ταχύπλοων σκαφών του Ελληνικού Στρατού στα νερά του Καστελόριζου.
Ακολουθώντας πιστά τη γραμμή της Άγκυρας για το Καστελόριζο, η Γενί Σαφάκ, και η πλειοψηφία των τουρκικών ΜΜΕ, στοχοποιεί μεθοδικά το μικρό νησί, δημιουργώντας «κλίμα» στην τουρκική κοινή γνώμη, θυμίζοντας έντονα σκηνικό… Ιμίων.
Στόχος και σκοπός των ΜΜΕ που ελέγχει ο Ερντογάν είναι η δημιουργία κλίματος στην τουρκική κοινωνία, όπως ακριβώς είχε γίνει και στα Ίμια.
Η Άγκυρα στοχοποιεί το Καστελόριζο, ενώ φθάνουν στο σημείο να δημοσιεύουν φωτογραφίες από ασκήσεις των Ελληνικών ΕΔ.
Έλληνες στρατιώτες αναπτύσσονται στο Καστελόριζο και περιπολούν καθημερινά πάνω σε βάρκες, ενώ είναι φορτωμένοι με βαρύ οπλισμό. Στρατιωτικά φορτηγά που μεταφέρουν κομάντο παρατηρήθηκαν στο νησί’‘.
”Στις εικόνες, παρατηρήθηκε ότι οι Έλληνες στρατιώτες ανέβηκαν στον ψηλό λόφο με στρατιωτικό όχημα, κατέβηκαν από το όχημα και πραγματοποίησαν εργασίες συντήρησης. Μία ελληνική φρεγάτα και σκάφος της Ακτοφυλακής παραμένουν στο νησί.
Η ουσία όμως όλου αυτού του τουρκικού προπαγανδιστικού σχεδίου παραμένει και αφορά την στοχοποίηση ελληνικών νησιών, μικρονήσων και βραχονησίδων.
Υπενθυμίζουμε ότι οι Τούρκοι, οι οποίοι μας κατηγορούν για τα αυτονόητα που κάνει κάθε πολιτισμένο κράτος για τα σύνορα του, έχουν θωρακίσει θεαματικά τα μικρασιατικά παράλια μεταξύ των νησιών Ρόδου και Καστελορίζου με την μεταφορά δυνάμεων και οπλικών συστημάτων.
Εδώ και μερικά χρόνια συστηματικά η Άγκυρα έχει αναβαθμίσει την ναυτική βάση του Ακσάζ, αλλά και του πολεμικού αεροδρομίου του Ντάλαμαν κατασκευάζοντας 16 ειδικά υπόστεγα για τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη.
Να γνωρίζουν οι “γείτονες” ότι, οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι εκεί και θα παραμείνουν για πάντα διαφυλάσσοντας καθετί ελληνικό.
skyrodos.gr/