25.8.20

Oι Ναπολιτάνοι μαφιόζοι και η ληστεία στη Μύκονο


Το ρολόι με τις πολύτιμες πέτρες στο χέρι της συζύγου του γνωστού μεγαλοεπιχειρηματία δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο από τους Ιταλούς «ρολογάδες»  που είχαν έρθει στη Μύκονο γι αυτόν ακριβώς το λόγο. Να αρπάξουν πανάκριβα ρολόγια… Άλλωστε ένα ρολόι – κόσμημα που η αξία του έφτανε τις εκατό χιλιάδες ευρώ πολλοί θα το ήθελαν, λίγοι μπορούν να το έχουν.  
Η zougla.gr φέρνει στην δημοσιότητα άγνωστες πληροφορίες για τους δύο Ναπολιτάνους που συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Μυκόνου.
Η κλοπή έγινε μια μέρα μετά τον Δεκαπενταύγουστο μέσα σε κατάστημα γνωστής αλυσίδας καφέ στη Χώρα του «νησιού των ανέμων». Η ώρα ήταν περίπου πέντε το απόγευμα όταν η 60χρονη περίμενε να παραλάβει τον καφέ της. Ξαφνικά, ένας από τους δυο Ιταλούς εισέβαλε μέσα στο κατάστημα και πετώντας στο έδαφος την εμβρόντητη σύζυγο του επιχειρηματία, κατάφερε με μαεστρία να της βγάλει από το χέρι το πανάκριβο ρολόι και μάλιστα να την τραυματίσει ελαφρά.
Οι θαμώνες τα έχασαν ενώ ο νεαρός που φορούσε ένα καπέλο, διέφυγε με έναν συνεργό του ο οποίος τον περίμενε ακριβώς απ' έξω με ένα μηχανάκι μικρού κυβισμού.
Ένας οδηγός ταξί που κατάλαβε ότι κάτι είχε συμβεί, βρήκε το θάρρος και άρχισε να ακολουθεί τους «ρολογάδες» με το αυτοκίνητό του παρά το γεγονός ότι στο πίσω κάθισμα είχε πελάτες.
Οι δυο νεαροί κάποια στιγμή εγκατέλειψαν το όχημα τους και εξαφανίστηκαν. Από εκείνη την ώρα στήθηκε μια μεγάλη επιχείρηση από αστυνομικούς του Τμήματος Μυκόνου αλλά και από άλλους συναδέλφους τους, οι οποίοι λόγω αυξημένων αναγκών, έχουν αποσπαστεί στο κοσμοπολίτικο νησί προερχόμενοι από υπηρεσίες ασφαλείας όλης της χώρας.  
 Μια ειδική ομάδα αστυνομικών, εντόπισε το ξενοδοχείο και το δωμάτιο όπου διέμεναν οι δυο Ιταλοί αλλά έπρεπε να περιμένουν… δύο μέρες μέχρι να έρθει ο εισαγγελέας από τον Πειραιά και να κάνουν την έρευνά τους. Ωστόσο, σύμφωνα και με την επίσημη ανακοίνωση, βρέθηκαν «πλαστό δελτίο ταυτότητας και πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης, πέντε αυτοκόλλητες πινακίδες κυκλοφορίας δικύκλων με διαφορετικούς αριθμούς και 2.055 ευρώ».   

Οι δράστες
Οι δράστες
Την ίδια στιγμή, δόθηκε σήμα για αναζητήσεις σε όλες τις εξόδους της χώρας καθώς ήταν πολύ πιθανό ο 20χρονος που είχε αρπάξει το ρολόι και ο 21χρονος συνεργός του να προσπαθούσαν να διαφύγουν. Πράγματι, την Παρασκευή ένας λιμενικός στην Πάτρα, που είχε δει τα χαρτιά για την συγκεκριμένη αναζήτηση, θυμήθηκε τα πρόσωπα των δυο Ιταλών οι οποίοι όμως είχαν αλλάξει τα εξωτερικά χαρακτηριστικά τους.
«Όταν τους είδαμε είχαν και οι δύο… πορτοκαλί χρώμα μαλλιών και μας έκανε εντύπωση η εμφάνιση τους. Τους ελέγξαμε και διαπιστώσαμε ότι είχαν πλαστά χαρτιά, όπως και στην Μύκονο» λέει αξιωματικός του Λιμενικού που γνωρίζει για την σύλληψη των Ναπολιτάνων.   
Οι δυο νεαροί μάλιστα κάποια στιγμή ένιωσαν αδιαθεσία και οι λιμενικοί χρειάστηκε να τους μεταφέρουν στο νοσοκομείο με τον φόβο του κορωνοϊού. Τελικά όμως, μετά τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκαν, δεν διαπιστώθηκε κάτι.  
Οι ελληνικές αρχές είναι σε επικοινωνία με την γειτονική Ιταλία ώστε να ενημερωθούν για τυχόν ποινικό μητρώο των δύο συλληφθέντων. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρονται να έχουν απασχολήσει για σοβαρά αδικήματα ενώ η εκτίμηση Ελλήνων αστυνομικών με εμπειρία στα κυκλώματα που δρουν τα τελευταία χρόνια σε γνωστά ελληνικά νησιά κάνει λόγο για «μέλη κυκλώματος που ασχολείται αποκλειστικά με την κλοπή και την διάθεση πανάκριβων ρολογιών. 
https://www.zougla.gr/