14.8.20

Αμερικανός πρώην αξιωματούχος: "Μετωπική" Πενταγώνου-ΥΠΕΞ για την Τουρκία

Μεγάλα πράγματα αποκαλύπτει πρώην Αμερικανός αξιωματούχος για τα σχέδια της Τουρκίας, η οποία έχει τεθεί πλέον για τα καλά στο στόχαστρο του αμερικανικού Πενταγώνου, το οποίο φέρεται να είναι σε μεγάλη κόντρα με το Στέιτ Ντηπάρτμεντ, σχετικά με την νέα Οθωμανική αυτοκρατορία του Ερντογάν που προκαλεί στην Μεσόγειο.  
Μια νέα έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, ανέφερε πριν από λίγες ημέρες, ότι η Τουρκία εξακολουθεί να είναι το μεγαλύτερο και ισχυρότερο περιφερειακό κέντρο διέλευσης μισθοφόρων του ISIS στην περιοχή.
Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, η ευρωπαϊκή στρατιωτική διοίκηση των ΗΠΑ χαρακτήρισε την Τουρκία ως τον «κύριο άξονα διευκόλυνσης» για τους μισθοφόρους του ISIS και τόνισε χαρακτηριστικά: «Η ασφάλεια στα νότια σύνορα της Τουρκίας  με Συρία και  Ιράκ παραμένει πρόβλημα, παρά τις προσπάθειες των δυνάμεων εταίρων στο έδαφος και στις δύο χώρες”.
Κατά την τελευταία περίοδο, η σκληρή κριτική και οι κατηγορίες αυξήθηκαν σε πολλά κέντρα αποφάσεων σε ΗΠΑ και ΕΕ κατά της Τουρκίας, με αφορμή την συνεχή στήριξη των τρομοκρατικών ομάδων στη Συρία, και την δράση στην Μεσόγειο.

 

Τουρκικός εκβιασμός στην Ευρώπη

Σχετικά με αυτό, ο πρώην αξιωματούχος του Πενταγώνου Μάικλ Ρούμπιν δήλωσε στο αραβικό πρακτορείο ειδήσεων Hawar News"Ειλικρινά, δεν έχω μεγάλες ελπίδες για αυτό. Οι Ευρωπαίοι είναι ευάλωτοι στις απειλές του Ερντογάν, οι οποίοι πάντα φοβούνται την εισβολή χιλιάδων μεταναστών με προορισμό  χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης".
"Ο Ερντογάν πάντα έδειχνε ότι είναι σε θέση να ελέγχει τον Τραμπ, είτε κολακεύοντας τον,  είτε  δωροδοκώντας τον", τόνισε ο ίδιος ρίχνοντας δεύτερη “βόμβα” για το νυν Αμερικανό πρόεδρο.

 

Οι επιλογές της Ευρώπης για πίεση στην Τουρκία

Ο Ρούμπιν πιστεύει, ότι ο μόνος τρόπος να λογοδοτήσει η Τουρκία, είναι η Ευρώπη να “πονέσει” την Τουρκία, με ένα επώδυνο χτύπημα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει αμέσως να απαγορέψει στην Turkish Airlines να εισέλθει στα αεροδρόμια της και να διακόψει  όλες τις πτήσεις προς τα τουρκικά λιμάνια του Αιγαίου και της Μεσογείου" .

Διαφωνία μεταξύ του κράτους και του Πενταγώνου

Ο Ρούμπιν αποκάλυψε επίσης ότι, "Η έκθεση του Πενταγώνου τονίζει ότι το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ συνεχίζει να “βλέπει” την Τουρκία ως σύμμαχο αγνοώντας αυτά που διαπιστώνει το Πεντάγωνο”.
"Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ δεν υλοποιεί αυτοβούλως την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, και σε περίπτωση που το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών συγκρούεται με το Πεντάγωνο, τότε ο Λευκός Οίκος ενεργεί ως διαμεσολαβητής. Ο Τζέιμς Τζέφρι( ειδικός στην Μ.Ανατολή) όμως μπορεί να ασκήσει μια πολιτική εξαπάτησης γι 'αυτό, αλλά τώρα στερείται όλο και περισσότερο της εμπιστοσύνης της πλειοψηφίας των στελεχών στη κυβέρνηση των ΗΠΑ”, τονίζει ο Ρούμπιν.
Όσον αφορά την ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας και την επιβολή κυρώσεων στην τελευταία, ο Ρούμπιν εξήγησε,ότι  "νομίζω ότι η Ουάσινγκτον θα επιβάλει κυρώσεις στην Άγκυρα, αλλά ως αντίδραση στις σχέσεις της Τουρκίας με τη Ρωσία και όχι για οτιδήποτε άλλο. Επομένως, οι Κούρδοι πρέπει να πιέσουν διότι η Άγκυρα  ξεφεύγει από την τιμωρία”.
ρομερά πράγματα που μας αποκαλύπτουν  ένα τεράστιο παρασκήνιο εντός ΗΠΑ, σε προεκλογική περίοδο, ανάμεσα στους πυλώνες εξουσίας της χώρας αυτής.
Αυτή ακριβώς την διαμάχη εκμεταλλεύεται ο Τούρκος πρόεδρος και “τρέχει” να προωθήσει τα ύποπτα σχέδια του, για να φέρει την επόμενη αμερικανική κυβέρνηση μπροστά σε τετελεσμένα γεγονότα.
Δεν νομίζουμε πάντως να προλάβει διότι η οργή στις ΗΠΑ για τις τουρκικές προκλήσεις κυρίως κατά αμερικανικών συμφερόντων φέρονται να έχουν πλέον “ξεχειλίσει το ποτήρι”.

https://www.pentapostagma.gr/