26.8.20

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Ψευτόμαγκες Έλληνες θα πάρουμε αυτό που δικαιούμαστε στο Αιγαίο - Είμαστε έτοιμοι για στρατιωτική δράση»

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στην 949η επέτειο για τη μάχη του Μαντζικέρτ, δήλωσε πως η Τουρκία είναι έτοιμη να δράσει στρατιωτικά ενάντια στην Ελλάδα στο Αιγαίο για να πάρει «ό,τι δικαιούται»!!!

«Θα πάρουμε ό,τι δικαιούμαστε σε Μαύρη θάλασσα, Μεσόγειο και Αιγαίο», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.
 «Αυτoί που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν σε άθλια κατάσταση την Ανατολία, τώρα κάνουν  ψευτομαγκιές στο Αιγαίο, είναι σαν την ψυχολογία  να σφυρίζουν  μέσα στο νεκροταφείο», ανέφερε.
Όπως είπε «ο φόβος δεν ωφελεί στον θάνατο. Η  Τουρκία στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο και στη Μαύρη Θάλασσα θα πάρει αυτό που δικαιούται. Όπως δεν έχουμε βλέψεις στα δικαιώματα και στην κυριαρχία και τα συμφέροντα κανενός έτσι δεν θα υποχωρήσουμε από τα δικά μας. 
Γι αυτό είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε οτιδήποτε πολιτικό, οικονομικό και στρατιωτικό. Τους καλούμε να συμμαζευτούν να αποφύγουν ενέργειες που θα τους οδηγήσουν σε καταστροφή».
«Η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που πρέπει να δοκιμαστεί η υπομονή, η δυνατότητα και η αποφασιστικότητα της . Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Αν λέμε πως το κάνουμε, σημαίνει πως το κάνουμε και πληρώνουμε και το τίμημα. 
Αν η Ελλάδα θέλει να μας αντιμετωπίσει και να πληρώσει τίμημα ας έρθει. Αν δεν υπάρχει, ας φύγουν από μπροστά μας να κάνουμε τη δική μας δουλειά», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος. 
Μάλιστα ο Ταγίπ Ερντογάν πρόσθεσε πως «Η κληρονομιά του Βυζαντίου πέρασε στην Οθωμανική Αυτοκρατορία με τον Σουλτάνο Μωάμεθ τον Πορθητή*. Όσοι δεν αξίζουν να λέγονται καν κληρονόμοι του Βυζαντίου, παίρνοντας πίσω τους τους Ευρωπαίους, είναι σημάδι ότι επιδιώκουν την αδικία, την παρανομία και την πειρατεία και δεν μπορούν να πάρουν μαθήματα από την ιστορία». 
Η "κληρονομιά" του Βυζαντίου δεν πέρασε στην Οθωμανική...αυτοκρατορία, αλλά καταπατήθηκε και πρέπει κάποια στιγμή να αποδοθεί στους νόμιμους κληρονόμους που είναι οι Έλληνες. Ας κάνει λοιπόν λίγη υπομονή ο ναζιστής Ερντογάν, θα γίνει και αυτό.
Juan