16.8.20

Πούτιν: Πρόταση στον Μητσοτάκη να παρέμβει αυτοπροσώπως στον Ερντογάν

Παρά τις γεωπολιτικές  ασυναρτησίες και τις πράξεις μας, ο κ. Πούτιν , ώς Ορθόδοξος Χριστιανός, θα μπορούσε να παρέμβει- όχι παρακλητικά- στον Τούρκο δικτάτορα και να τον αποτρέψει τόσο στο θέμα της Αγ. Σοφίας όσο και στα υπόλοιπα θέματα.Δεν το έπραξε όμως.Ας το πράξει τώρα ,  όχι ως "μεσολαβητής" αλλά ως ηγέτης υπερδύναμης, που μπορεί να επιβάλει τη θέλησή της.Εξ άλλου και η Ρωσία θίγεται από την όλη συμπεριφορά
της Τουρκίας .

Juan
Η πρόταση έχει "πέσει" εδώ και καιρό στο τραπέζι και η Μόσχα αναμένει εαν θα την αξιοποιήσει η Αθήνα για να αποκλιμακωθεί η κατάσταση με την προκλητική στάση της Άγκυρας σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο.


Τη διαθεσιμότητα της Ρωσίας να μεσολαβήσει μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για τα θέματα στην ανατολική Μεσόγειο, αποκάλυψε ο ανταποκριτής του Open Tv και του ΕΘΝΟΥΣ στη Ρωσία, Θανάσης Αυγερινός.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Θανάση Αυγερινού, η πρόταση πρωτοδιατυπώθηκε με την μορφή νύξης κατά την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν στα τέλη Ιουλίου ο πρόεδρος Πούτιν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Η Μόσχα δηλαδή προσέφερε προς αξιοποιήσει την ειδική σχέση που έχουν Πούτιν-Ερντογάν, ώστε να βολιδοσκοπήσει τη τουρκική ηγεσία, προκειμένου να αναλάβει η ρωσική διπλωματία δράση.
Διπλωματικές πηγές λένε ότι πρόκειται για ευγενική υπενθύμιση ότι η πρόταση της Μόσχας είναι «ζωντανή». Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες από ελληνικής πλευράς δεν υπάρχει συνέχεια, καθώς τη σιωπή της Αθήνας η Μόσχα η μεταφράζει ως άρνηση.