16.8.20

Η Τουρκία αποζητά την παρουσία της Ρωσίας στην Α. Μεσόγειο

Τούρκος ειδικός σύμβουλος του καθεστώτος του ΑΚΡ ενεργώντας ως “παπαγαλάκι” του Τούρκου προέδρου Ερντογάν μας προαναγγέλλει ουσιαστικά την κάθοδο των Ρώσων στην Α.Μεσόγειο για να στηριχθούν τα τουρκικά σχέδια, σε αντιστάθμισμα των βάσεων των ΗΠΑ στην Ελλάδα, οι οποίες κατά τους Τούρκους απειλούν την τουρκική επικράτεια και ειδικά τα Στενά του Βοσπόρου.

Ως γνωστόν το αμερικανικό Πρεντάγωνο είναι σε δυσαρμονία με το Στέιτ Ντηπάρτμεντ, το οποίο δρα φιλοτουρκικά, ακολουθώντας χωρίς λόγο μια ατέρμονη πολιτική δεκαετιών στην περιοχή.
Οι Αμερικανοί στρατιωτικοί όμως που γνωρίζουν τα πραγματικά σχέδια του Ερντογάν (και δεν τρώνε κουτόχορτο όπως οι πολιτικοί),  δηλώνουν ότι η Τουρκία “παίζει” με τους Τζιχαντιστές ως κύριο κέντρο ελέγχου τους, ενώ η Άγκυρα απέχει παρασάγγας από το να είναι πλέον ένας πιστός σύμμαχος των ΗΠΑ.         

 

Τουρκικό σχέδιο για την κάθοδο των Ρώσων στην Μεσόγειο και στην διένεξη με την Ελλάδα

Εξηγώντας την πορεία της κρίσης Άγκυρας-Αθήνας και την πιθανή λύση της, ο Τούρκος Δρ. Naim Babüroğlu ανέφερε: “η Τουρκία, όπως έκανε στη Συρία, στη Λιβύη, θα καθιερώσει την συνεργασία με τη Ρωσία και στην Ανατολική Μεσόγειο, κινούμενη παράλληλα κοντά στην Αίγυπτο, το Ισραήλ και τον Λίβανο. Έτσι, θα αναδυθεί ένα νέο μέτωπο στην Ανατολική Μεσόγειο και θα ανακουφιστεί η  χώρα μας. Στην Ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία σε αγαστή συνεργασία με την Ρωσία θα δημιουργήσει ένα νέο πραγματικό μέτωπο», τόνισε ο ίδιος βάζοντας στο κάδρο και την Αίγυπτο, χωρίς όμως τον Σίσι στην εξουσία.
“Τώρα με επίκεντρο την ένταση αυτή στην Ανατολική Μεσόγειο, έχουμε μια αυξανόμενη υποστήριξη προς την κυβέρνηση των Αθηνών, από ΗΠΑ και Ισραήλ. Το Ισραηλινό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι υποστηρίζει πλήρως την Ελλάδα στο δικαίωμά της στην περιοχή, το οποίο αφορά την αποκλειστική της οικονομική ζώνη. Η διεθνής υποστήριξη που δίνεται στην Ελλάδα αυξάνεται συνεχώς", δηλώνει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κωνσταντινούπολης και σύμβουλος του ΑΚΡ Δρ. Naim Babüroğlu.
Σύμφωνα με το ίδιο η Ελλάδα έχει την στήριξη πάντα μεγάλων δυνάμεων πίσω από σε όλα τα βήματα που κάνει τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο.
Ο ίδιος δείχνει τις ΗΠΑ κυρίως ως βασικό εκφραστή και σύμμαχο της χώρας μας, ενώ τονίζει ότι η Αθήνα επιχειρεί τώρα  να προσελκύσει και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλευρό της.
Το μήνυμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι «είμαστε πίσω από την Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο» είναι το αποτέλεσμα μιας τέτοιας διαδικασίας », είπε ο Τούρκος ειδικός, ενώ οι ΗΠΑ αναζητούν να συνεχίσουν την υποστήριξη τους στην Ελλάδα.
Ο Μπαμπούρολου είπε ότι «οι ΗΠΑ προς το παρόν υποστηρίζουν την Ελλάδα αφού έχουν υπογράψει διμερή συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας, όπως και με την Κύπρο. Η ανάπτυξη  βάσεων των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη, μια περιοχή που συνορεύει με την Τουρκία την στοχοποιεί.», συνέχισε.
Για αυτό πιθανόν ο παμπόνηρος Τούρκος πρόεδρος θέλει να φέρει τους Ρώσους στην περιοχή ως αντιστάθμισμα της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στην Ελλάδα, σε μια κίνηση που θα έχει στόχο την απόκτηση ντε φάκτο δικαιωμάτων για την Άγκυρα, για να "υπάρξει τουρκικού τύπου ειρήνη" στην περιοχή αυτή... αλλιώς θα έχουμε συνεχή ένταση και στρατιωτικά επεισόδια.
Το ρητό όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες πιθανόν να μην το γνωρίζει ο Τούρκος Ερντογάν που κάνει τα πάντα για να βάλει “φωτιά” στην Α.Μεσόγειο.
pentapostagma.