7.8.20

Παν-τουρκικό σχέδιο μετά την κήρυξη ΑΟΖ: Προειδοποίηση για Δ. Θράκη & Ρόδο

Σε πλήρη απόγνωση ευρίσκεται ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν μετά την αιφνιδιαστική τμηματική συμφωνία Ελλάδος-Αιγύπτου που επιτεύχθηκε με σαφή στόχο το “μπλοκάρισμα” του τουρκο-λιβυκού μνημονίου.
Αυτή είναι η πάσα αλήθεια για όσους δεν κατανοούν ότι το μείζον για την Ελλάδα αυτήν την δεδομένη στιγμή είναι, η άμεση ακύρωση όλων των νομικών διαδικασιών της Τουρκίας προς όλους τους οργανισμούς για την ΑΟΖ, που προβάλει η ίδια από το Νοέμβριο του 2019 σε συνεργασία με μια “ανύπαρκτη” λιβυκή κυβέρνηση στην Τρίπολη.
Το νέο όμως τουρκικό σχέδιο στην Α.Μεσόγειο μετά το χθεσινό ελληνο-αιγυπτιακό μνημόνιο μας το αποκαλύπτει ο γνωστός μας Τούρκος Ναύαρχος Cihat Yaycı, ο οποίος ομιλεί ουσιαστικά για επερχόμενο ψυχολογικό πόλεμο από την Άγκυρα, σε Αθήνα και Κάιρο.   
Μιλώντας ο ίδιος στο Κέντρο Ναυτικών στρατηγικών σπουδών του Πανεπιστημίου Bahçeşehir (BAUDEGS), έκανε δήλωση σχετικά με τη συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ Αιγύπτου και Ελλάδας τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι:  
“Δεν αποτελεί ουσιαστικά λύση το να στείλουμε πολεμικά πλοία στην περιοχή για να δείξουμε ότι η ΑΟΖ ανήκει σε εμάς, επειδή τα πολεμικά πλοία μας μπορούν να υλοποιήσουν την εκπαίδευσή τους ελεύθερα παντού.
Για να δείξουμε ότι αυτή η περιοχή ανήκει σε εμάς (Τουρκο-λιβυκό μνημόνιο) και να διεκδικήσουμε έμπρακτα τα δικαιώματά μας, είναι απαραίτητο να στείλουμε αμέσως πλοίο για σεισμικές έρευνες ή εξόρυξη στην περιοχή.
Επιπλέον, το πιο σημαντικό είναι ότι η ΑΟΖ μας πρέπει να δηλωθεί επίσημα στην Ανατολική Μεσόγειο αμέσως, σαν να είχε συναφθεί συνθήκη με το Ισραήλ και τον Λίβανο χωρίς να χάσουμε καθόλου χρόνο.
Κατά την εκπλήρωση των ζητημάτων που αναφέρω παραπάνω, τα οφέλη και οι ανάγκες λαμβάνονται υπόψη όσον αφορά τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας”.
Με λίγα λόγια οι Τούρκοι πιθανότατα να ετοιμάζονται να απαντήσουν στην ελληνο-αιγυπτιακή συμφωνία με πιθανή ανακήρυξη ΑΟΖ στον ΟΗΕ, προσπαθώντας να ασκήσουν παράλληλα έναν ισχυρό ψυχολογικό πόλεμο σε Ελλάδα και Αίγυπτο με την αποστολή μοίρας πολεμικών πλοίων και υποβρυχίων, κάτι που βλέπουμε ήδη εδώ και μεγάλο διάστημα.
Για το ζήτημα αυτό όμως ασχολείται εκτός της ελληνικής κυβερνήσεως και των αρμόδιων υπηρεσιών και το ελληνικό πολεμικό ναυτικό, με μονάδες του πέριξ της περιοχής που πιθανόν να προκαλέσει η Άγκυρα.
Μια Άγκυρα όμως, η οποία δεν έχει “εξουσιοδότηση” από τη δύση για οποιαδήποτε επίδειξη στρατιωτικής ισχύος με άγνωστα αποτελέσματα, μιας και το ΥΠΕΞ των ΗΠΑ ανέφερε πρόσφατα ότι επιθυμεί “ειρήνη” στην Α.Μεσόγειο, η οποία αποτελεί παράλληλα και την ΝΑ πτέρυγα του ΝΑΤΟ.       
Παρόλα αυτά, η Ελλάδα και οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις θα κληθούν και πάλι να βγάλουν ουσιαστικά το “φίδι από την τρύπα”, αφού οτιδήποτε επιχειρηθεί από τουρκικής πλευράς θα έχει αρχικά την άμεση ελληνική απάντηση.
Το γεγονός όμως είναι ότι η Άγκυρα επιζητεί στρατηγικό και στρατιωτικό έλεγχο σε μια τεράστια περιοχή, “προβληματίζοντας” Ουάσιγκτον και Μόσχα με τα σχέδια της που αποκλίνουν από τα δικά τους παγκόσμια σχέδια.  

“Βόμβα” ρωσικών ΜΜΕ για τα εδάφη που θέλουν να ελέγξουν οι Τούρκοι με αναφορά στη Δυτική Θράκη και Ρόδο

Την ίδια στιγμή ρωσικά δημοσιεύματα προειδοποιούν το πολύ άσχημο και ύποπτο σχέδιο της Τουρκίας που επιθυμεί μια καλή θέση στην παγκόσμια σκακιέρα σε βάρος της Ελλάδος, και άλλων χωρών της περιοχής. 
Το άρθρο αναφέρει ότι “πρώτα απ 'όλα, οι Τούρκοι διεκδικούν τις περιοχές του Kars και του Ardahan. Στην συνέχεια επιζητούν με κάθε τρόπο την αυτονομία της Δυτικής Θράκης, όπου ζουν Μουσουλμάνοι.
Η “επιστροφή” της ελληνικής περιοχής στην Τουρκία θα επιχειρηθεί να πραγματοποιηθεί μέσω λαϊκού δημοψηφίσματος (πιθανόν στα πρότυπα του Κοσσυφοπεδίου κάποια στιγμή στο μέλλον).
ο παν-τουρκικό σχέδιο περιλαμβάνει όλα τα εδάφη από τη Μοσούλη έως την Αλεξάνδρεια, τα οποία κατά το ΑΚΡ θα πρέπει να γίνουν τουρκικά, επειδή ενώνονται από μια μόνο πίστη (Ισλάμ) και έναν πληθυσμό που ακολουθεί τα τουρκικά έθιμα.
Η Βόρεια Συρία συμπεριλήφθηκε επίσης στην τροχιά της επιρροής της Άγκυρας. Σήμερα το κείμενο του «Εθνικού όρκου» ερμηνεύεται ευρέως από Τούρκους πολιτικούς σοβινιστές.
Οι ίδιοι θέλουν να καταλάβουν πολλά ελληνικά εδάφη, συμπεριλαμβανομένου του περίφημου νησιού της Ρόδου, το μεγαλύτερο μέρος του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας.
Η βουλγαρική πόλη Βάρνα, σχεδιάζεται επίσης να "παραχωρηθεί" στην Τουρκία, γιατί υπήρχε κάποτε μια βάση του στόλου του Σουλτάνου στη Μαύρη Θάλασσα.
Στον ευρωπαϊκό τύπο, μπορεί κανείς να διαβάσει συχνά απόψεις για τα απίστευτα όνειρα των οπαδών της ιδέας μιας Μεγάλης Τουρκίας που υποστηρίζονται από τον σημερινό Πρόεδρο Ερντογάν. Για τη μοίρα του κόσμου στην Ευρώπη, τέτοια σχέδια όμως δεν είναι καθόλου καλά”, καταλήγει το ρωσικό δημοσίευμα.
Το πιο επικίνδυνο όμως σε όλα αυτά τα άκρως φασιστικά τουρκικά σχέδια είναι ότι, όταν και με όποιο τρόπο αποχωρήσει από την εξουσία ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, θα έχει αφήσει μια πολύ καλή παρακαταθήκη για τους επόμενους Τούρκους προέδρους της χώρας, ώστε να υλοποιήσουν αυτοί ότι δεν πρόλαβε ο ίδιος, εκτός και αν δεν υπάρχει πλέον το τουρκικό κράτος όπως το γνωρίζουμε σήμερα.

pentapostagma.