18.8.20

Απειλεί με «ελληνική τραγωδία» ο Ομάρ Τσελίκ εκπρόσωπος του Ρ.Τ.Ερντογάν - Καμία αντίδραση από Αθήνα

Σαν πολύ μας "κουνιούνται"! Πάνε γυρεύοντας!
ΑΛΕΞ
Την ώρα που ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, Αλέξανδρος Διακόπουλος δήλωνε πως το Oruc Reis έχει απλώσει καλώδια και κάνει έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της γείτονας χώρας, απειλεί την Ελλάδα με... «ελληνική τραγωδία»! 

Το Μαξίμου ενοχλήθηκε αρκετά με τις δηλώσεις του ΣΕΑ, Αντιναυάρχου ε.α  Αλέξανδρου Διακόπουλου, κάτι που τον οδήγησε λίγη ώρα αργότερα να τις ανακατασκευάσει, κάνοντας λόγο για «προσπάθεια», κάτι που μάλλον έδωσε (και άλλο) θάρρος στον Ομέρ Τσελίκ να προχωρήσει σε μια ακόμα προκλητική δήλωση. 
Αναλυτικά όσα είπε: 
«Η Ελλάδα παίζει λάθος παιχνίδι. Κάνει παιχνίδια που ξεπερνάει το μπόι της. Την προειδοποιούμε την Ελλάδα , αυτό το παιχνίδι που πάτε να παίξετε μπορεί να μετατραπεί σε ελληνική τραγωδία. Δεν θα είμαστε εμείς υπεύθυνοι. Δεν θα επιτρέψουμε να παίζεται ελληνικό θέατρο μέσω της διπλωματίας.
Δεν έχουμε κάτι να σας παραχωρήσουμε στην Γαλάζια Πατρίδα, στην Πατρίδα των Αιθέρων ούτε στην Πατρίδα της Ξηράς. Αν μιλάτε για δικαιοσύνη σας υπενθυμίζουμε πως την υφαλοκρηπίδα μας στην ανατολική Μεσόγειο την έχουμε κηρύξει το 2004, το 2013, και το 2019.
Η δράση του Ορούτς Ρείς το Γιαβούζ και το Μπαρμπαρός είναι εντός της Γαλάζιας Πατρίδας μας και το Ναυτικό μας τους προστατεύει με αυτό το στόχο.
Έλληνες και Ελληνοκύπριοι βγάλτε μέσα από τους κωδικούς σας την εχθρότητα εναντίον των Τούρκων και των Τουρκοκυπρίων. Αν θέλετε σταθερότητα ελάτε να μιλήσετε με εμάς».