13.8.20

Οι «Ρεπουμπλικάνοι» του Ισραήλ δηλώνουν αλληλέγγυοι με την Ελλάδα


Ο Mark Zell, πρόεδρος των Ρεπουμπλικανών του Ισραήλ (σ.σ. υποστηρικτές του κόμματος του Ντόναλντ Τραμπ εκτός των ΗΠΑ), σε επιστολή του εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη προς την Ελλάδα όσον αφορά στην κρίση με την Τουρκία, αλλά παράλληλα ζητάει από τη χώρα μας να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του κράτους του Ισραήλ.
Ακολουθεί η επιστολή του:

«Εμείς, οι Ρεπουμπλικάνοι του Ισραήλ, παρατηρούμε με μεγάλη ανησυχία τις εχθρικές πράξεις της κυβέρνησης της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο. Εμείς καταδικάζουμε εμφατικά οποιαδήποτε πράξη που αυξάνει την ένταση στην περιοχή και καλούμε την τουρκική κυβέρνηση να ανακαλέσει αμέσως τον πολεμικό της στόλο.
Αυτές οι δράσεις είναι βαθιά προκλητικές και ανεβάζουν τις εντάσεις στην περιοχή. Επιθυμούμε να διαβεβαιώσουμε τους πολίτες της Ελληνικής Δημοκρατίας για την απαρέγκλιτη υποστήριξη μας για τον σκοπό την σταθερότητας στην ανατολική Μεσόγειο, μέσω 3 συν 1 προτάσεων προς τις ΗΠΑ.
Με αυτή την ευκαιρία, καλούμε την Ελλάδα να εφαρμόσει στο έπακρο τις 3 συν 1 προτάσεις καθώς και να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως την πρωτεύουσα του κράτους του Ισραήλ, το μοναδικά εβραϊκό κράτος του κόσμου.
Επαναβεβαιώνουμε την αλληλεγγύη μας με τον ελληνικό λαό και είμαστε υπέρ της ειρήνης στην περιοχή».
Η επιστολή στο πρωτότυπο:

https://www.zougla.gr/