4.8.20

Νέο μέτωπο ανοίγει η Άγκυρα… Κόντρα και με το Μπαχρέιν για ΗΑΕ & Λιβύη

Ο..."Α Γ Ω Ν" του!!!
"Sein... Kampf "
Κeep on, Great Leader...!
Juan
Δε σταματά να ανοίγει νέα μέτωπα η τουρκική κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν. Η Άγκυρα τη Δευτέρα «τα έβαλε» και με το Μπαχρέιν, καταδικάζοντας δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών της αραβικής χώρας, η οποία επέκρινε τον τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλούσι Ακάρ και χαρακτήρισε τις πράξεις των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) στην περιοχή ως εποικοδομητικές.

Το μέλλον της Τουρκίας  ορατόν!
Juan
«Η δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών του Μπαχρέιν για την απάντηση του υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ σε ερωτήσεις κατά τη διάρκεια συνέντευξης σε τηλεοπτική εκπομπή του Al Jazeera στις 31 Ιουλίου δεν αντικατοπτρίζει την αλήθεια» ανέφερε το τουρκικό ΥΠΕΞ. Ο Ακάρ είπε στο Al Jazeera την Παρασκευή ότι «τα ΗΑΕ έχουν διαπράξει κακόβουλες πράξεις στη Συρία και τη Λιβύη και τα ΗΑΕ θα λογοδοτήσουν στο σωστό μέρος και τη σωστή ώρα».
Συνέχισε να σκάβεις Ερντογάν, αντί για πετρέλαιο, σίγουρα
θα βρεις αποχετευτικό αγωγό!!!
Juan

Την Κυριακή, το υπουργείο Εξωτερικών του Μπαχρέιν χαρακτήρισε τη δήλωση του Ακάρ ως εχθρική και απαράδεκτη πρόκληση. Απαντώντας, το τουρκικό υπουργείο κατηγορεί το Μπαχρέιν για «ατυχή» και «μάταιη προσπάθεια» να παρουσιαστούν «οι αποσταθεροποιητικές δραστηριότητες που διεξάγει η κυβέρνηση του Αμπού Ντάμπι παραβιάζοντας τους διεθνείς κανόνες και τις ηθικές αξίες σε περιοχές όπως η Συρία, η Λιβύη, η Υεμένη και το Κέρας της Αφρικής σαν εποικοδομητικές».
(Η δήλωση Ακάρ) «αντανακλά τη νόμιμη αντίδρασή μας σε αυτές τις δραστηριότητες σαν να ήταν εναντίον των Αράβων αδελφών μας», σχολίασε η Άγκυρα. «Οι Άραβες είναι φίλοι και αδελφοί μας» πρόσθεσε το τουρκικό υπουργείο. Αναφερόμενος σε χώρες που υποστηρίζουν τον στρατάρχη Χαφτάρ στη Λιβύη, το τουρκικό ΥΠΕΞ ισχυρίστηκε ότι «μπορούμε να προασπιστούμε την περιφερειακή ειρήνη, σταθερότητα και ασφάλεια μπορεί να μόνο με τη συμμόρφωση με το νόμο και τη νομιμότητα, όχι με τους πραξικοπηματίες».
Σημειώνοντας ότι οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης χρονολογούνται πάνω από 500 χρόνια, η Άγκυρα ανέφερε ότι η Τουρκία ενεργεί με την αρχή «Η Λιβύη είναι Λιβυκή» και ο στόχος της Τουρκίας είναι μια ανεξάρτητη και κυρίαρχη Λιβύη υπό την ηγεσία της αναγνωρισμένης από τον ΟΗΕ κυβέρνησης. «Η Τουρκία θα συνεχίσει αποφασιστικά να παρέχει στρατιωτική εκπαίδευση, βοήθεια και συμβουλές στην κυβέρνηση της Λιβύης» διαμηνύει δε η Άγκυρα.
Πηγή: ΣΚΑΪ

https://www.defence-point.gr/
εικόνες και σχόλια: Efenpress