18.8.20

Καθηγητής Ηρακλείδης: ''Η Τουρκία δεν είναι επιθετική''!

Πτύσον τους μηρούς σου άμφω ... καθηγητά!
ΑΛΕΞ
Νέο ''χτύπημα'' είχαμε από τον γνωστό καθηγητή Ηρακλείδη. Πρόκειται για ένα άτομο που κατά καιρούς προκαλεί το εθνικό αίσθημα με τις τοποθετήσεις του. Ο Αλέξης Ηρακλείδης δεν είναι κανένας τυχαίος. Για χρόνια διπλωμάτης, εκτός από καθηγητής… εμβέλειας, ήταν από τα «δυνατά χαρτιά» της υποστήριξης του σχεδίου Ανάν! 

Με την αρθρογραφία του ''ξεπλένει'' την Τουρκία και μάλιστα της δίνει ''συγχωροχάρτι'' για όσα κάνει στο Αιγαίο και στην Κύπρο. 
 
Το πρόβλημα με τον εν λόγω κύριο βρίσκεται στο ότι διδάσκει τα παιδία μας στο πανεπιστήμιο, κάνοντάς τους ''πλύση'' εγκεφάλου! 
Θα λέγαμε πως βρίσκεται στην ίδια πλευρά της ''γέφυρας'' με τους Ροζάκη και Ντόκο. Θέλουν διαπραγματεύσεις με την Τουρκία με σκοπό την παράδοσης της χώρας! 
Tα σημαντικότερα σημεία από την συνέντευξή του στο «The Press Project»:
1. «[…] Η Τουρκία δεν είναι επιθετική. Και κακώς εμείς ξοδεύουμε και παίρνουμε τόσα οπλικά συστήματα, τα οποία έχουν ρίξει έξω και την Ελληνική οικονομία. Η Τουρκία δεν είναι επιθετική. Επαναλαμβάνω, δεν είναι. Αλλά δεν έχει και καλό ίματζ. Δηλαδή δεν είναι επιθετική αλλά εμφανίζεται στα μάτια πολλών, όπως τώρα ειδικά, τώρα δηλαδή να σας πω ένα από τα αστεία τα τελευταία, είναι απ’ αυτά που σκέφτομαι να γράψω, και νομίζω ότι το λέω και σ’ αυτό το βιβλίο κάπου, είναι ότι τον τελευταίο καιρό με τον Ερντογάν βλέπει η Ελλάδα επιτέλους την Τουρκία που πάντοτε ονειρευότανε. Δηλαδή την επιθετική Τουρκία. […] Και φταίει και η Ελλάδα για το πώς έχει γίνει η Τουρκία, έτσι; Γιατί πάντοτε η Ελλάδα της έβαζε πόρτα, να μη μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αν είχε μπει η Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ένωση επί Οζάλ, δε θα είχαμε κανένα πρόβλημα τώρα.
2. «[…] αν δει κανείς την επιχειρηματολογία της Τουρκίας, στα θέματα του Αιγαίου αλλά και στην Ανατολική Μεσόγειο πιο προσεκτικά, θα διαπιστώσει, ότι σε σχέση με την Ελλάδα, που λέει για το Διεθνές Δίκαιο, ενώ δεν το τήρησε σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις, η θέση της Τουρκίας, θα σας το λέω αυτό με την ιδιότητα του ειδικού στις επιλύσεις συγκρούσεων, είναι πολύ πιο sofisticated από την Ελληνική θέση […]».
3. «Οι Έλληνες ας πούμε, μονομερώς πήγαν και ορίσανε την υφαλοκρηπίδα τους. Δεν επιτρέπεται. Μία τρίτη παρανομία της Ελλάδας εκτός απ’ το FIR και τον εθνικό εναέριο χώρο είναι η υφαλοκρηπίδα».
4. «Για τη μη επίλυση του Κυπριακού από το 2017 στο Κραν Μοντανά φταίει αποκλειστικά, το λέω και στο βιβλίο μου εδώ ευθαρσώς, και με χειροκροτούνε οι πολύ φίλοι μου στην Κύπρο που έχουν παρουσιάσει και το βιβλίο μου, φταίει ο πρόεδρος Αναστασιάδης […]. 
Γιατί εκείνος δεν θέλει πολιτική ισότητα με τους Τουρκοκύπριους και θέλει στην ουσία τη διχοτόμηση […]. Οπότε όταν βλέπουν οι Ευρωπαίοι και οι ξένοι ότι αυτοί που φταίνε για τη μη επίλυση δεν είναι οι Τουρκοκύπριοι αλλά είναι οι Ελληνοκύπριοι, σου λένε “να τους κάνουμε και χάρη;” 
Και έτσι βλέπουν με πιο καλό μάτι τη συμφωνία Τουρκοκυπρίων με την Τουρκία, άλλο αν τυπικά είναι παράνομη. Και επίσης ήθελα εδώ να πω, τρέφω μεγάλη εκτίμηση για τον Ακιντζί, τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, του οποίου έχω και την τιμή να είμαι φίλος».