1.8.20

Σε συναγερμό οι ΕΔ της Αρμενίας: Πυραυλικά συστήματα παρατάσσονται στα σύνορα

Σε πολεμική ετοιμότητα βρίσκονται οι ΕΔ της Αρμενίας τις τελευταίες ώρες. Η Τουρκία στέλνει συνεχώς μαχητικά F-16, επιθετικά ελικόπτερα και στρατιωτικά οχήματα στο Αζερμπαϊτζάν, καθώς λαμβάνουν χώρα ασκήσεις μεταξύ Άγκυρας και Μπακού.  
Οι Αζέροι, που είναι τουρκικός λαός, υποδέχθηκαν τα τουρκικά F-16 με τιμές και στρατιωτική τελετή. Την περασμένη Δευτέρα το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε τις κοινές ασκήσεις με την Τουρκία, που θα διαρκέσουν από τις 29 Ιουλίου έως τις 10 Αυγούστου.

Η νέα μεγάλη τουρκο-αζερική άσκηση γίνεται ως απάντηση στις ένοπλες παραμεθόριες συγκρούσεις Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν. Να σημειωθεί ότι οι Αρμένιοι επικράτησαν επί των Αζέρων.
Στις ασκήσεις συμμετέχει όλο το εύρος του στρατού ξηράς του Αζερμπαϊτζάν, πεζικό, τανκς, πυροβολικό και η πολεμική του αεροπορία.
Οι ένοπλες δυνάμεις της Αρμενίας τέθηκαν αμέσως σε υψηλό συναγερμό.
Ήδη οι ΕΔ της Αρμενίας μετακίνησαν πυραύλους Tochka-U, BM-30 Smerch MRLS και BM-21 στα σύνορα, περιμένοντας την επόμενη πρόκληση από Αζέρους και Τούρκους.  
Tυτόχρονα, το Γερεβάν έστειλε πολεμικό μήνυμα στην Άγκυρα μέσω του ΥΠΑΜ David Tonoyan, ο οποίος προειδοποίησε τους Αζέρουν να μην τολμήσουν να επιτεθούν ξανά κατά των ΕΔ της χώρας του, καθώς η απάντηση που θα λάβουν θα είναι ισοπεδωτική!
 
Δείτε  βίντεο: 

pentapostagma