13.7.20

Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα οι τουρκικοί S-400 - Δοκιμάστηκαν κατά F-16 της ΤΗΚ


Το εστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
          

 Η Τουρκία έθεσε σε επιχειρησιακή ετοιμότητα μερικές από τις Πυροβολαρχίες των S-400 και συγκεκριμένα αυτές που βρίσκονται στην βάση Μουρτάντ, πλησίον της Άγκυρας κι έχουν το ρόλο να προστατεύσουν την πρωτεύουσα αλλά και τον ίδιο τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
          Έγιναν δοκιμές, με εικονικές εκτοξεύσεις πυραύλων εναντίον μαχητικών F-16 Viper και F-4 Phantom II της ΤΗΚτα οποία καταρρίφθηκαν όλα, δείχνοντας και τον κίνδυνο που υπάρχει για την Πολεμική Αεροπορία σε περίπτωση που τοποθετηθούν Πυροβολαρχίες S-400 στα τουρκικά  παράλια του Αιγαίου.
Κάτι βέβαια που μοιραία θα γίνει και η ΠΑ δεν μπορεί πρακτικά να κάνει τίποτα για αυτό. Θα μπορούσε βέβαια, να προχωρήσει σε αγορές αντιμέτρων (όπλων ή Ηλεκτρονικών Συστημάτων), αλλά προς το παρόν ουδείς στο ΥΠΕΘΑ φαίνεται να ανησυχεί θεωρώντας προφανώς πως οι S-400 δεν αντιπροσωπεύουν κάποια απειλή  
           Επί πλέον, όπως αναφέρουν οι Βούλγαροι , το BulgarianMilitary.com και τα περιοδικά Evening Courier και Fighter Jets Worldη Τουρκία δοκίμασε τους ρωσικούς S-400 Triumph και συγκεκριμένα το ραντάρ τους σε αμερικανικά F-22 Raptor και F-35 Lightning II  Την είδηση επιβεβαίωσε και το  πρακτορείο ειδήσεων AviaPro ανακοινώνοντας ότι στο εύρος ανίχνευσης των Συστημάτων εμφανίστηκαν όχι μόνο αεροσκάφη F-35, αλλά και τα πιο αναβαθμισμένα F-22 .
           Τα αεροσκάφη πραγματοποίησαν μια διαδρομή στη Μέση Ανατολή μέσω του Εύξεινου Πόντου και απευθείας από την Τουρκία σε μια απόσταση 170-200 χιλιομέτρων από την αεροπορική βάση Myurt.
           H είδηση δεν έχει επιβεβαιωθεί και τα αποτελέσματα δεν έχουν γίνει γνωστά, αλλά δεν έχουν υπάρξει παράπονα και μπορεί να υποτεθεί ότι η Άγκυρα είναι πλήρως ικανοποιημένη με τα ρωσικά συστήματα, γράφει το Bulgarian Military.
          Έτσι λοιπόν η Τουρκία παραβίασε μια ακόμα «κόκκινη γραμμή» ξεκινώντας δοκιμές ανίχνευσης με το σύστημα που απέκτησε από την Μόσχα, είπε ο Γερουσιαστής του Maryland Christopher Van Hollen.