21.7.20

Η αμερικανική CHEVRON εξαγοράζει την NOBLE Energy και μπαίνει στα κοιτάσματα της Κύπρου!


Η Chevron Corporation (NYSE: CVX) ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει καταλήξει σε οριστική συμφωνία με την Noble Energy για την εξαγορά της με τιμή 10,38 δολάρια ΗΠΑ ανά μετοχή. Με βάση την τιμή κλεισίματος της Chevron στις 17 Ιουλίου 2020 και σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, οι μέτοχοι της Noble Energy θα λάβουν 0.1191 μετοχές της Chevron για κάθε μετοχή Noble Energy. Η συνολική αξία της επιχείρησης, συμπεριλαμβανομένου του χρέους, είναι 13 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η απόκτηση της Noble Energy παρέχει στη Chevron χαμηλού κόστους, αποδεδειγμένα αποθέματα και ελκυστικούς αποδεδειγμένους πόρους υδρογονανθράκων που θα ενισχύσουν ένα ήδη ισχυρό χαρτοφυλάκιο. Η Noble Energy προσφέρει υπεράκτια περιουσιακά στοιχεία άμεσης απόδοσης στο Ισραήλ, ενισχύοντας τη θέση της Chevron στην Ανατολική Μεσόγειο.
Πρακτικά αυτό σημαίνει όμως ότι ο αμερικανικός ενεργειακός κολοσσός Chevron θα ασχοληθεί με τα κοιτάσματα της Κύπρου τα οποία μέχρι στιγμής είχε η Noble Energy.
Είναι η δεύτερη μεγάλη αμερικανική εταιρία του τομέα, μετά την ExxonMobil που “ανακαλύπτει” την Ανατολική Μεσόγειο, σε πείσμα όσων -ανεγκέφαλων- υποστηρίζουν στην Ελλάδα ότι δεν υπάρχει δα και τίποτε σημαντικό, άρα αδίκως “σκοτώνονται” Ελλάδα και Τουρκία.
Είτε πρόκειται για διαχρονικούς υπέρμαχους του κατευνασμού της Τουρκίας, είτε “παπαγάλοι” μιας “πράσινης” οικονομίας, η οποία όμως ΔΕΝ είναι ακόμα δυνατό να επικρατήσει σε τιμές που δεν θα καταστρέψουν την οικονομία των αδυνάτων…
https://www.defence-point.gr/