10.7.20

Βρετανός Υπ. Αρμοστής: Προβοκατόρικες οι γεωτρήσεις της Τουρκίας

 Αρχής γενομένης από τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο δεν κρύβει την ανησυχία του και επαναλαμβάνει πως το Λονδίνο στέκεται στο πλευρό της Λευκωσίας, θεωρώντας προβοκατόρικες τις τουρκικές γεωτρήσεις στα σημεία εκείνα που η Δημοκρατία έχει ανακηρύξει ΑΟΖ.

 Σε ό,τι δε αφορά το μείζον για τη Λευκωσία ζήτημα των αυξημένων διδάκτρων στα Βρετανικά Πανεπιστήμια, μετά το Brexit και την μη απόλαυση πλέον του Ευρωπαϊκού δανείου, ο κ. Λίλι τοποθετήθηκε ρεαλιστικά, μειώνοντας δραματικά τις όποιες ελπίδες για διμερή συμφωνία των δύο χωρών που θα διαφοροποιεί τα δεδομένα για τους Κυπρίους εν δυνάμει φοιτητές.
    
Τέλος, αναφερόμενος στο τουριστικό ρεύμα από Βρετανία ενόψει της αποκατάστασης της αεροπορικής σύνδεσης την πρώτη Αυγούστου, ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος ότι οι Βρετανοί θα τιμήσουν και με το παραπάνω το νησί.
 
Ολόκληρη η συνέντευξη θα εκδοθεί στην εφημερίδα Σημερινή την ερχόμενη Κυριακή, ενώ θα αναρτηθεί στην ολότητά της, με οπτικοακουστικό υλικό, και στην διαδικτυακή πύλη Sigmalive.

 pentapostagma