2.7.20

“Κύριε Χαρδαλιά οι Ένοπλες δυνάμεις δεν μπορούν να θεραπεύσουν …. «πάσαν νόσον και πάσαν μα..κίαν»O Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε από τη Μυτιλήνη ότι «θα εγκατασταθούν μόνιμα κλιμάκια υγειονομικών στελεχών των ενόπλων δυνάμεων στα νησιά τους επόμενους τρεις μήνες, που θα έχουν την απόλυτη ευθύνη για τους ελέγχους που θα γίνονται”.
Δηλαδή αν κάτι πάει στραβά θα λογοδοτήσουν κιόλας για μια “αποστολή” με την οποία απολύτως καμία σχέση δεν έχουν! 

Ο Υποναύαρχος ε.α και πρόεδρος της Κοινωνίας Αξιών Στέλιος Φενέκος με κείμενο του στο facebook, απαντά στον κ.Χαρδαλιά:
Μας λέει ο κ. Χαρδαλιάς ότι θα εγκατασταθούν μόνιμα κλιμάκια υγειονομικών στελεχών των ενόπλων δυνάμεων στα νησιά τους επόμενους τρεις μήνες, που θα έχουν την απόλυτη ευθύνη για τους ελέγχους που θα γίνονται στους τουρίστες που φθάνουν στα νησιά για τον κορωνοϊό
Όμως κύριε Χαρδαλία, οι Ένοπλες δυνάμεις δεν μπορούν να θεραπεύσουν …. «πάσαν νόσον και πάσαν μα..κίαν» (από το Κατά Ματθαίον ευαγγέλιο), ούτε και έχουν αρμοδιότητα για κάτι τέτοιο.

Όλες τις αδυναμίες της κρατικής οργάνωσης τις φορτώνουμε κάκιστα στις ένοπλες δυνάμεις. Από το μεταναστευτικό, τα κέντρα φιλοξενίας, την σίτιση των μεταναστών, τα ναρκωτικά, το λαθρεμπόριο και τις παρανομίες, μέχρι και την μεταφορά κάθε είδους υλικού όπου δει, μέχρι και τις άγιες εικόνες για προσκύνημα από τόπο σε τόπο, πέραν των κατά τόπους εορτασμών και των λοιπών εκδηλώσεων!
Και ναι μεν προβλέπεται από την νομοθεσία η ανάληψη από τις Ε.Δ. έργων πολιτικής προστασίας σε άμεσες ανάγκες (καταστροφές, σεισμοί, πυρκαγιές κλπ), αλλά το να βαφτίζουμε όλες τις αδυναμίες της κρατικής οργάνωσης άμεσες ανάγκες πολιτικής προστασίας είναι εξαιρετικά ανεύθυνο”.

https://www.militaire.gr/