26.7.20

''Πρόβα τζενεράλε'' από Αίγυπτο-Γαλλία - Έβγαλαν για κοινές ασκήσεις τα πλοία τους στην Α. ΜεσόγειοΤην στιγμή που η Τουρκία προκαλεί σε Αιγαίο και Λιβύη, Γαλλία και Αίγυπτος ενώνουν δυνάμεις. Έτσι λοιπόν, το κοινό αμυντικό μέτωπο Γαλλίας και Αιγύπτου κατά των Τούρκων είναι γεγονός και αδιαμφισβήτητο, αλλάζοντας πλήρως όλα τα δεδομένα. 
Έτσι λοιπόν, οι ναυτικές δυνάμεις της Αιγύπτου και της Γαλλίας πραγματοποίησαν ασκήσεις στη Μεσόγειο Θάλασσα με τη συμμετοχή των La Fayette-class GP frigate Aconit (F713) και των FREMM ASW frigate Tahya Misr (FFG-1001). 
Γαλλία και Αίγυπτος συνασπίζονται και κατευθύνουν από την μία οπλικά συστήματα στα χέρια του στρατηγού Χαφτάρ για να σωθεί η Σύρτη και από την άλλη διεξάγουν ασκήσεις, στέλνοντας μήνυμα στον Ερντογάν. 
Αργά ή γρήγορα θα πρέπει να κατανοήσουν Μακρόν και Σίσι, ότι ο Ερντογάν δεν “κατανοεί” τέτοιες πρωτοβουλίες, αλλά μόνο τις στρατιωτικές κινήσεις και τις έμμεσες απειλές με την παρουσία ισχυρών αεροναυτικών δυνάμεων για παράδειγμα. 

'Ζεσταίνει'' μηχανές η Αίγυπτος  

 

Ταυρόχρονα τα πρώτα πέντε ρωσικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη Su-35 της Αιγύπτου πραγματοποίησαν δοκιμαστικές πτήσεις. Η Αίγυπτος παρήγγειλε τα αεροσκάφη στα τέλη του 2018 με αρχές του 2019.
Πρόκειται για τα αεροσκάφη με σειριακό αριθμό 9211-9215 και αποτελούν μέρος της παραγγελίας 24 αεροσκαφών συνολικού ύψους 2 δις δολαρίων.
Τα συγκεκριμένα αεροσκάφη εκτιμάται ότι θα παραδοθούν είτε στα τέλη του 2020 ή στις αρχές του 2021. Μαζί με τα 30 υπο παραλαβή MiG-29M/M2 θα αποτελέσουν την ρωσική αιχμή του δόρατος της Αεροπορίας της Αιγύπτου.


pentapostagma