30.7.20

«Ψυχρολουσία» από γερμανικό Τύπο σε Αθήνα: «Να ξεχάσει τα κυριαρχικά δικαιώματα των νησιών αν δεν θέλει πόλεμο»

Τα τουρκοπληρωμένα "Γερμανικά" άρθρα είναι γνωστά.
"...τι κάνει το άτιμο το χρήμα"!

Juan
Ο γερμανικός Τύπος και συγκεκριμένα η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, σε άρθρο της αναφέρει πως η αποφυγή του θερμού επεισοδίου μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας, έγινε μετά από υποχώρηση της Αθήνας και μάλιστα σημειώνει πως θα πρέπει να «ξεχάσει» τα κυριαρχικά δικαιώματα των νησιών, αν θέλει να επιτευχθεί μία συμφωνία με την Άγκυρα.

Μάλιστα αναφέρεται στις θέσεις της Ελλάδας ως «σκληρές» δείχνοντας το τι θα επακολουθήσει και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ενώ σημειώνει με νόημα πως ο Ερντογάν δεν φοβάται μια στρατιωτική αναμέτρηση.
Συγκεκριμένα η εφημερίδα αναφέρει σε σημερινό της άρθρο: 
«Επειδή ο Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δεν φοβάται τους στρατιωτικούς κινδύνους, οι φρεγάτες των Τούρκων και των Ελλήνων ήρθαν επικίνδυνα κοντά. Η Καγκελάριος κατάφερε να διαμεσολαβήσει μεταξύ των δυο εταίρων του ΝΑΤΟ αλλά προφανώς την τελευταία στιγμή.
Η Άγκυρα ανέβαλε προς το παρόν τις προκλητικές γεωτρήσεις της. Τώρα θα πρέπει να μιλήσουν. Αυτό όμως σημαίνει πως η Αθήνα θα πρέπει να απομακρυνθεί από τις σκληρές θέσεις της για τα κυριαρχικά δικαιώματα των 3.000 νησιών και νησίδων της. Κάτι που για τον ξιφομάχο Ερντογάν, ο οποίος προσβλέπει στο διαμοιρασμό των πρώτων υλών, είναι μια αναμφισβήτητη νίκη».
pronews
'Ισως ήλθε η ώρα να διαλύσουμε (με μία σύγκρουση με τη Τουρκία) το ΝΑΤΟ. Ίσως ήλθε η ώρα να αλλάξουμε συμμάχους και συμμαχίες. 'Ίσως ήλθε η ώρα για πραγματική πολυδιάστατη πολιτική. Ίσως ήλθε η ώρα να τα μαζεύουν οι Αμερικανοί και να μας αδειάζουν τη "γωνιά" αν δεν θέλουν να πάρουν θέση.
Σε τι μας ωφελεί η παραχώρηση δεκάδων βάσεων στις ΗΠΑ;
Το αν η Κύπρος "κειται" πάλι "μακράν" θα πρέπει ενδεχομένως, να αποτελέσει - εν καιρώ-θέμα εκτάκτων Στρατοδικείων.
Α. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ