1.7.20

Καλύπτει Ροζάκη η Κυβέρνηση; - ''Εξέφρασε προσωπικές απόψεις''

Τις προσωπικές του απόψεις,να τις φυλά για τον εαυτό του.Τελικά
κάποια πράγματα που άπτονται της Εθνικής ασφάλειας θα πρέπει
να εμπίπτουν σε δικαιοδοσία Στρατοδικείων και όχι πολιτικών
δικαστηρίων, ασχέτως αν διαπράττονται από στρατιωτικούς ή 
πολίτες.
ΑΛΕΞ
Σάλος προκλήθηκε χθες με το δημοσίευμα του Πενταπόσταγμα, το οποίο πήρε διαστάσεις. 

''Είναι απομονωμένο το Καστελόριζο. Δεν είναι σε συνέχεια με την ελληνική επικράτεια. Είναι σε απόσταση''. Όχι αυτά δεν τα είπε ο Μελβούτ Τσαβούσογλου και δεν τα έγραψε τουρκική φυλλάδα.  
Είναι τα λόγια του προέδρου του Επιστημονικού Συμβουλίου του Υπουργείου Εξωτερικών, πρώην υφυπουργού Εξωτερικών της κυβέρνησης Κώστα Σημίτη. 
Τι να τον κάνεις τον Τσαβούσογλου και τους Γκρίζους Λύκους, όταν έχεις Ροζάκη στο Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών; 
Οι εξοργιστικές απόψεις εκφράστηκαν από το σημαίνων στέλεχος του ΥΠΕΞ σε συνέντευξη του με τον δημοσιογράφο Γ. Σαχίνη στο τηλεοπτικό κανάλι Νέα Κρήτη.  
Θα περιμέναμε από την Κυβέρνηση να ''πάρει το κεφάλι'' του κ. Ροζάκη, όμως η απάντηση του κ. Πέτσα χθες στο δελτίο ειδήσεων του ANT1 δεν μας ικανοποίησε. 
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε σχετικά με την αμφιλεγόμενη τοποθέτηση του συμβούλου του Υπουργείου Εξωτερικών, Χρήστου Ροζάκη, για το Καστελόριζο. Ο κ. Πέτσας αρκέστηκε να επαναλάβει όσα έγιναν γνωστά από κύκλους του Υπουργείου Εξωτερικών ότι ''εξέφρασε προσωπικές απόψεις''. 
Μόνο που μιλάμε για ένα δημόσιο πρόσωπο, το οποίο στο εξωτερικό έχει κύρος για κάποιον ανεξήγητο ρόλο. 
Τι θα σκέφτονται για παράδειγμα οι Ευρωπαίοι, αλλά και οι Τούρκοι όταν θα ακούνε αυτές τις δηλώσεις; Το τονίζουμε ξανά. Μιλάμε για τον σύμβουλο του Ελληνικού ΥΠΕΞ, άρα ο εν λόγω κύριος λογικά παίρνει και μισθό από το κράτος! 
Μήπως η Κυβέρνηση θα έπρεπε να τον είχε διώξει από χθες τον κ. Ροζάκη;  
Το βίντεο της ντροπής: