14.7.20

Ψάχνοντας δικαιολογίες για να αντιμετωπίσουμε τον Ερντογάν και περιμένοντας τους ξένους να μας σώσουν…


«Το θέμα δεν είναι ελληνοτουρκικό, είναι παγκόσμιο και διεθνές, αλλά είναι αναπόδραστος ο δηλητηριασμός των ελληνοτουρκικών σχέσεων», επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, για την απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί.
Όμως όπως θα ΄χει διαπιστώσει και ο ίδιος, η …”διεθνής κοινότητα”, οι “φίλοι και οι σύμμαχοι” κάνουν ότι μπορούν για να μετατρέψουν το θέμα της Αγίας Σοφίας σε ελληνοτουρκικό.


Από χθες διαβάζουμε και ακούμε ανούσιες, χλιαρές και τελικά άχρηστες δηλώσεις “λύπης”, “απογοήτευσης” και “συμπαράστασης”. Δεν έχουν ακουστεί από πουθενά οι λέξεις “κυρώσεις”, “συνέπειες”, “τιμωρία”. Κανένας από τη Δύση δεν δείχνει ότι υπάρχει διάθεση να μπει ένα φρένο στον Ερντογάν, ο οποίος κάνει ότι θέλει, “λογοδοτώντας” απ΄ ότι φαίνεται μόνο σε Τραμπ και Πούτιν, οι οποίοι συνεργάζονται άψογα μαζί του.
τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Ερντογάν. Η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε και σε πολλά “τηλεοπτικά παράθυρα”, είδαμε και ακούσαμε υπουργούς και κυβερνητικούς βουλευτές να μας εξηγούν ότι ήταν θετική και σημαντική και ότι ίσως να “αποκλιμακώσει την ένταση”.
Αντί γι΄ αυτό είχαμε την απόφαση Ερντογάν για την Αγία Σοφία…
Η Ελλάδα και η κυβέρνηση της θα πρέπει να αποφασίσει πως θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ο Ερντογάν. Η μέχρι τώρα τακτική είναι καταφανώς καταστροφική και επικίνδυνη. Μεταξύ όλων των άλλων επιδρά πλέον αρνητικά στη ψυχολογία των πολιτών που διαπιστώνουν ότι σε κάθε βήμα που ο Ερντογάν κάνει μπροστά, εμείς κάνουμε ένα πίσω. Είναι διάχυτη η αίσθηση στην κοινή γνώμη ότι η Ελλάδα σύρεται σ΄ ένα διάλογο με την Τουρκία, με ατζέντα που η Άγκυρα θα ΄χει καθορίσει με τη συναίνεση “φίλων και συμμάχων” μας. Ο λεγόμενος “διεθνής παράγοντας” μας έχει δώσει τον ρόλο του “αδύναμου κρίκου” και δυστυχώς απ΄ ότι διαπιστώνουμε, τον έχουμε αποδεχτεί.
O Δρ Δημήτρης Σταθακόπουλος στη συνέντευξη του στο Militaire απαντά σ΄ όσους περιμένουν τους “φίλους και συμμάχους” να μας σώσουν.
Υπάρχουν βεβαίως και εκείνοι που αποδίδουν ότι κάνει ο Ερντογάν σε “εσωτερικούς λόγους”! Είναι μία ακόμη βολική δικαιολογία για το ελληνικό πολιτικό σύστημα για να μην κάνει τίποτα και να συνεχίσει να ελπίζει ότι όλα θα λυθούν …από το σύμπαν. Ποιο είναι το σοβαρό “εσωτερικό μέτωπο” που έχει να αντιμετωπίσει ο Ερντογάν; Επικαλούνται τη πτώση των ποσοστών του στις δημοσκοπήσεις. Έχουν ξεχάσει πόσα χρόνια είναι στην εξουσία; Μετέτρεψε την Αγία Σοφία σε τζαμί “για εσωτερικούς λόγους” μόνο;
Όσο ψάχνουμε δικαιολογίες για να αποφύγουμε την πραγματικότητα ,η κατάσταση θα γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη. Έχει έρθει η ώρα να την αντιμετωπίσουμε.