7.7.20

Γιατί οι σειρήνες των πλοίων θα ηχήσουν ταυτόχρονα σε όλο τον κόσμο

Το μεσημέρι της Τετάρτης 8 Ιουλίου, ακριβώς στις 12 το μεσημέρι, όλες οι σειρήνες των πλοίων θα ηχήσουν ταυτόχρονα σε ολόκληρο τον κόσμο.
Πρόκειται για πρωτοβουλία του Διεθνούς Ναυτικού Επιμελητηρίου, με αφορμή τους ναυτικούς που παραμένουν εγκλωβισμένοι σε πλοία λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Με αυτόν τον τρόπο θέλουν να ευαισθητοποιήσουν τις κυβερνήσεις όλων των χωρών, σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Το θέμα της αλλαγής των ναυτικών που παραμένουν εγκλωβισμένοι παραμένει επί της ουσίας, προς το παρόν, άλυτο, παρά τις από κοινού προσπάθειες των φορέων της ναυτιλίας αλλά και του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Υπολογίζεται, από το Διεθνές Ναυτικό Επιμελητήριο, πως 400.000 ναυτικοί είναι εγκλωβισμένοι σε παγκόσμιο επίπεδο, έχοντας ξεπεράσει τα συμβόλαιά τους ή όντας σε κάποιο λιμάνι, περιμένοντας τον επαναπατρισμό τους.

«Η 8η Ιουλίου είναι μια τέλεια στιγμή να υπενθυμίσουμε σε όλους του ηγέτες να εξετάσουν τον αντίκτυπο του ιού COVID-19 και να χαρακτηρίσουν αυτούς τους ανθρώπους ήρωες του παγκόσμιου εμπορίου, αλλά και να υποκινήσουν ναυτικές και αεροπορικές συνδέσεις για την ασφαλή επιστροφή αυτών των ανθρώπων», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το Διεθνές Ναυτικό  Επιμελητήριο.