14.7.20

Αλ Βατίγια: Νέο κύμα αεροπορικών επιθέσων κατά τουρκικών στόχων!

Nέα νύχτα ''κόλασης'' είχαμε για τους Τούρκους στην βάση Αλ Βατίγια. Σύμφωνα με αραβικά ΜΜΕ και λογαριασμούς στο twiiter, είχαμε κύμα αεροπορικών επιθέσεων κατά τουρκικών στόχων.   
Το Πενταπόσταγμα επικοινώνησε με τις πηγές του από την Λιβύη πριν λίγο και μας διαβεβαίωσαν το γεγονός. Η συγκεκριμένη είδηση κυκλοφορεί από τις πρωινές ώρες. 

''Ναι, ισχύει το συγκεκριμένο περιστατικό. Ακούστηκαν αρκετές εκρήξεις κατά την διάρκεια της νύχτας.'' 
Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό ποιος έκανε την επίθεση, όμως το μόνο σίγουρο είναι ότι Αίγυπτος, ΗΑΕ και Γαλλία δεν έχουν πει ακόμα την τελευταία τους λέξη στην Άγκυρα!  
Επίσης δεν έχουν αναφερθεί απώλειες και νεκροί.
Tαυτόχρονα η Τουρκία μεταφέρει περίπου 1.400 τζιχαντιστές από τις επαρχίες Χαλέπι και Ιντλίμπ στη Λιβύη ώστε να πολεμήσουν στο στρατό του Σάρατζ και του GNA.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του Al Arabiya, δύο τουρκικά αεροπλάνα έφτασαν στη Λιβυκή πόλη Μισράτα τη Δευτέρα μεταφέροντας περισσότερους από 500 μισθοφόρους από τη Συρία, την Τυνησία, την Αίγυπτο και το Σουδάν!
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Γενί Σαφάκ, GNA και Τούρκοι στρατιωτικοί που βρίσκονται στη Λιβύη, βρίσκονται στο τελικό στάδιο των προετοιμασιών, για να αρχίσει η επιχείρηση κατάληψης της πόλης Σύρτη και της στρατηγικής σημασίας αεροπορικής βάσςη Αλ Τζούφρα.
Τις τελευταίες ημέρες μεταφέρθηκαν στην περιοχή τεθωρακισμένα οχήματα, πυροβόλα και άλλα οπλικά συστήματα που σύμφωνα με το σχέδιο επιχειρήσεων, θα συμμετέχουν στην κατάληψη των δύο στόχων.
Ο διοικητής της επιχείρησης εναντίον της Σύρτης και της Αλ Τζούφρα, δήλωσε ότι οι προετοιμασίες για την έναρξη της επιχείρησης βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο.
Σημειώνεται ότι η νόμιμη βουλή της Λιβύης ζήτησε επίσημα τη στρατιωτική συνδρομή της Αιγύπτου, σε περίπτωση που αρχίσει η επιχείρηση κατάληψης της Σύρτης και της Αλ Τζούφρα, από τις δυνάμεις που υποστηρίζονται από την Τουρκία.

 pentapostagma