6.7.20

"Εμπόλεμη ζώνη" η Μόρια: Νεκρός μετανάστης από αιματηρές συγκρούσεις

Πλήρης ανομία στο "κράτος εν κράτει" που όπως φαίνεται έχει μετατραπεί το ΚΥΤ της Μόριας. Η εγκληματικότητα τίνει να γίνει ανεξέλεγκτη, καθώς "μετανάστες" συγκρούονται και "σφάζονται" μεταξύ τους. Ισχυρές Αστυνομικές δυνάμεις, προσπαθούν να διαχωρίσουν τους συγκρουόμενους.


Νεκρός έπεσε σήμερα ένας 19χρονος από την ακτή του Ελεφαντοστού κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ Αφρικανών και Αφγανών στη «ζούγκλα» του καταυλισμού αιτούντων άσυλο που περιβάλλει το ΚΥΤ της Μόριας. Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται επίσης χτυπημένοι με μαχαίρι στην κοιλιά και στο μηρό άλλοι δυο Αφρικανοί από το Κονγκό και την Ακτή του Ελεφαντοστούν 33 και 19 ετών αντίστοιχα. Ενώ ένας τρίτος νοσηλεύεται χτυπημένος με ξύλο στο κεφάλι
Αφορμή της σύγκρουσης ήταν η κλοπή του κινητού τηλεφώνου ιδιοκτησίας Αφρικανού.

Από την Αστυνομία πραγματοποιήθηκαν τέσσερις προσαγωγές μεταξύ των οποίων και ενός που θεωρείται ότι είναι ο δράστης της δολοφονίας.
Μέχρι και πριν λίγο (ώρα 18.00) συνεχίζονται οι συγκρούσεις στη Μόρια. Ισχυρές Αστυνομικές δυνάμεις με ρίψεις χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών παρεμβαίνουν συνέχεια σε μια προσπάθεια διαχωρισμού των συγκρουόμενων. 
pentapostagma