9.7.20

Έκθετη η κυβέρνηση για τα 20 εκατομμύρια ευρώ εξαγοράς των ΜΜΕ: Ο Β.Μαρινάκης τα επέστρεψε γιατί «καίνε» (upd)

Τεράστιο θέμα πολιτικής ηθικής για την κυβέρνηση δημιουργείται από την κίνηση του ομίλου Alter Ego του Β.Μαρινάκη που περιλαμβάνει «ΤΑ ΝΕΑ», «ΤΟ ΒΗΜΑ», το «MEGA», και το in.gr, να επιστρέψει όλα τα ποσά της διαφημιστικής καμπάνιας «Μένουμε Σπίτι», καθώς δηλώνει πως δεν συμφωνεί με τον τρόπο και τα κριτήρια που μοιράστηκαν.

Συνολικά η Alter Ego πήρε 1.231.886 ευρώ για τις καμπάνιες του «Μένουμε Σπίτι» & «Μένουμε ασφαλείς».
Τα 20 εκατομμύρια ευρώ στήριξης ή και εξαγοράς των ΜΜΕ που έδωσε η κυβέρνηση αποτελούν το μεγαλύτερο σκάνδαλο της τελευταίας δεκαετίας και τραυματίζει την όποια αξιοπιστία έχει πλέον η κυβέρνηση Μητσοτάκη. 
Καταρχήν ας δούμε την ανακοίνωση του ομίλου Alter Ego media επιχειρεί να καταδείξει την βασική ανάγκη για ένα μέσο ενημέρωσης: Να μην εξαγοράζεται
Στη σχετική ανακοίνωση η διοίκηση του ομίλου αναφέρει: 
«Τα έντυπα, τα ψηφιακά μέσα και οι τηλεοπτικοί σταθμοί του ομίλου AΛΤΕΡ ΕΓΚΟ από τις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου, από την εμφάνιση δηλαδή της πανδημίας και της παρεπόμενης υγειονομικής κρίσης, πολύ πριν αναληφθούν οι όποιες κυβερνητικές πρωτοβουλίες, είχαν τοποθετηθεί και προειδοποιήσει έγκαιρα την κοινή γνώμη για τους κινδύνους που απορρέουν από την διασπορά του ιού.
Αναλυτικά ρεπορτάζ, επιστημονικές καταγραφές, έρευνες, συνεντεύξεις ειδικών επιδημιολόγων και πλήθος σχετικών άρθρων και εκπομπών φιλοξενήθηκαν στις εφημερίδες μας, στις ιστοσελίδες και στους τηλεοπτικούς μας σταθμούς, με μόνο γνώμονα την ορθή και έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών. Και χωρίς βεβαίως καμία προσδοκία κρατικών ή άλλων διαφημιστικών εσόδων.
Αυτή ήταν η υποχρέωσή μας, αυτήν εκπληρώσαμε και με γνώμονα την προστασία της υγείας των πολιτών θα συνεχίσουμε ενημερώνουμε την κοινή γνώμη, καθώς η υγειονομική κρίση εξελίσσεται και συνεχίζει να απειλεί τη χώρα μας.
Επειδή δεν συντασσόμεθα με τη μέθοδο, τα μέτρα και τα σταθμά διανομής των διαφημιστικών κονδυλίων της καμπάνιας «Μένουμε στο σπίτι» και επιπροσθέτως, επειδή θέλουμε να δηλώσουμε με ευθύ και καθαρό τρόπο την ανεξαρτησία μας από κρατικούς πόρους και αμφισβητούμενες διαδικασίες και διανομές, επιστρέψαμε από το μεσημέρι της 8ης Ιουλίου – τα ποσά που προέκυψαν για τον όμιλό μας από τις σχετικές κρατικές διαφημίσεις.
Προτρέπουμε δε την κυβέρνηση να διαθέσει το επιστραφέν ποσό στις οικογένειες των άνεργων εργαζομένων στα ΜΜΕ.
H ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ»