8.6.20

Κινητικότητα από την Αίγυπτο: Μεταφέρουν ελικόπτερα & M1 Abrams στον LNA

Έντονη κινητικότητα έχουμε στην ανατολική Λιβύη από τον αιγυπτιακό στρατό, με άρματα μάχης από την Αίγυπτο να κατευθύνονται προς τις βάσεις του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), προς ενίσχυση των δυνάμεων του Χαφτάρ στον πόλεμο κατά των Τούρκων και της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) που συνδέεται με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα.
Η αιφνιδιαστική προώθηση Τούρκων-GNA προς Σύρτη-ΑΛ Τζουφρα προκάλεσε την άμεση παρέμβαση του Καϊρου, με τον Αιγύπτιο πρόεδρο, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, να δίνει τελεσίγραφο 48 ωρών για αποχώρηση των ξένων δυνάμεων από τη Λιβύη (αντίστοιχο τελεσίγραφο είχε δώσει και στον Μοχάμεντ Μόρσι, ηγετικού στελέχους της Μουσουλμανικής Αδελφότητας πριν τον εκδιώξει.
Οι πληροφορίες που έρχονται τώρα από τη Λιβύη, αναφέρουν πως η Αίγυπτος κινείται για πλήρη εισβολή στη βορειαφρικανική χώρα εφόσον Τούρκοι και φιλοτουρκικές πολιτοφυλακές δεν συμμορφωθούν με το αιγυπτιακό τελεσίγραφο. Εκτιμάται πως το Κάιρο ανέμενε την απόρριψη της πρότασης από την Άγκυρα, σε πλήρη ετοιμότητα για την ενεργή συμμετοχή πλέον στον πόλεμο της Λιβύης.
Οι πληροφορίες είναι ακόμα συγκεχυμένες, αλλά σε κάθε περίπτωση η Αίγυπτος ενισχύει αυτή την ώρα τις δυνάμεις του Χαφτάρ με ελικόπτερα και τεθωρακισμένα, ενώ οι εκτιμήσεις ειδικών αναφέρουν πως Αιγύπτιοι κομάντος βρίσκονται ήδη σε λιβυκό έδαφος.

: Army is now ready for war in . This video recorded minutes ago shows 18 M1A2 Abrams Main Battle Tanks of Army at the border with ready to enter the country to be used against backed 's Islamist militias & mercenaries!

262 people are talking about this

Αιγύπτιος στρατηγός: "Ο Ερντογάν δεν θα αγγίξει Ανατολή και Νότο στη Λιβύη"

Ο στρατηγός Mahmoud Khalaf, ο πρώην διοικητής της δημοκρατικής φρουράς της Αιγύπτου, μίλησε για τις τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη και τις -εκτός πραγματικότητος- φιλοδοξίες του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Σε συνέντευξη που έδωσε στην αιγυπτιακή εφημερίδα "Al-Ahram", στο ερώτημα γιατί η Αίγυπτος δεν παρενέβη στρατιωτικά στη Λιβύη, ανέφερε: "Ο Εθνικός στατός συνεχίζει να ελέγχει ανατολική, κεντρική και νότια Λιβύη".
"Η Λιβύη χωρίζεται σε τρεις περιοχές, που είναι η περιοχή της Τρίπολης, η οποία ελέγχεται από την κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνία και υποστηρίζεται από τις δυνάμεις του Ερντογάν, τους μισθοφόρους και τους αδελφούς μουσουλμάνους της Τυνησίας.
Τα σύνορα 1.300 χιλιομέτρων της Αιγύπτου με τη Λιβύη προστατεύονται από τις αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις στο πλαίσιο ενός σχεδίου για αυστηρότερο έλεγχο των συνόρων μας! Η Αίγυπτος δεν πολεμά για λογαριασμό κανενός και οι δυνάμεις της κινούνται μόνο για να εξασφαλίσουν τα συμφέροντά μας, όπως όταν οι πολίτες μας δέχτηκαν επίθεση στη Λιβύη ή όταν τα αυτοκίνητα λαθρεμπόρων προσπάθησαν να διεισδύσουν στα σύνορα.
Η ασφάλεια των συνόρων με τη Λιβύη έχει σημασία για την Αίγυπτο, καθώς είναι ένας από τους καθοριστικούς παράγοντες της εθνικής μας ασφάλειας συνολικά. Εξ ου και η σημασία του αιγυπτιακού ρόλου, που βασίζεται σε μια πολιτική πρωτοβουλία, η οποία ανακοινώθηκε στο Κάιρο χθες, Σάββατο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Σχετικά με τον Τούρκο πρόεδρο, ο Khalaf είπε: "Ο Ερντογάν φιλοδοξεί να επεκτείνει την επιρροή του στη δυτική Λιβύη, υποστηριζόμενος από χρηματοδότηση από το Κατάρ, με την Ευρώπη να σιωπά, εκμεταλλευόμενος τον τρόμο της για την αποσταθεροποίηση στη Λιβύη, που απειλεί με νέο κύμα παράνομης μετανάστευσης και εξαγωγή τρομοκρατίας στη νότια Ευρώπη".
Τόνισε επίσης ότι ο Ερντογάν δεν θα κερδίσει τίποτα στη Λιβύη, πόσο μάλλον να ελέγξει το λιβυκό έθνος, που παραμένει διχασμένο ανάμεσα σε διαφορετικές παρατάξεις και φυλές. Οι τουρκικές δυνάμεις συνεπώς απέχουν έτη φωτός από τη νότια και ανατολική Λιβύη, που ακόμα και ο Καντάφι δεν ήλεγχε πλήρως.
"Η Αίγυπτος διευθύνεται από έναν πρόεδρο με στρατιωτική εμπειρία και από εθνικά θεσμικά όργανα, δεν καθοδηγείται από αναφορές μέσων μαζικής ενημέρωσης ή προπαγάνδες", κατέληξε ο Αιγύπτιος στρατηγός.
Το κάτα πόσο ο αιγυπτιακός στρατός κινείται εντός της Λιβύης παραμένει άγνωστο προς το παρόν, ωστόσο είναι δεδομένο ότι το Κάιρο δεν πρόκειται να επιτρέψει στην Τουρκία να πλησιάσει τα σύνορά της και να παραμείνει για πολύ ακόμα στο έδαφος της Βόρειας Αφρικής.

The Egyptian initiative regarding gathered a great acceptance from the international community, and are cornered now with , and the will be responsible for the consiquences of processing movements towards and

35 people are talking about this


The Egyptian army enters eastern , accompanied by a large convoy of tanks and armored vehicles.

301 people are talking about this


Still apprehensive to believe that the Egyptians have just directly intervened in Libya without pictures. But it's something that's been wondered about since Turkey popped in back in January.

Mistranslating a diplomatically inforced withdrall as a defeate is foolish , the Libyan army is still as stronge as it was , now the supply lines are shorter and battle field is open.
One last chance for a one United .
If not the maps will change .

View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

74 people are talking about this


: The Egyptian Armed Forces has sent large military reinforcements including US-made "M1 Abrams" battle-tanks to the Libyan border.

41 people are talking about this

 

https://www.pentapostagma.gr/