17.6.20

'Τελειώνει'' το σχέδιο Ερντογάν η Ρωσία - Εκτάκτως στη Μόσχα αντιπροσωπεία του LNA

Οαναπληρωτής πρόεδρος και ο μέλος της Λιβυκής Βουλής των Αντιπροσώπων, συνοδευόμενος από μια υψηλού επιπέδου αντιπροσωπεία του LNA, θα πραγματοποιήσει συνομιλίες με τη ρωσική κυβέρνηση στην Μόσχα κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης, αναφέρουν λιβυκά ΜΜΕ.
Ο διευθυντής του τμήματος μέσων ενημέρωσης Malik al-Sharif, δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik ότι ο αντιπρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης (HOR) Fawzi Al-Nuweiri, ο υπουργός εξωτερικών της κυβέρνησης του Τομπρούκ Abdulhadi Al-Hweij και ο εκπρόσωπος της γενικής διοίκησης του Εθνικού Λιβυκού Στρατού (LNA) συναντιούνται σήμερα με τον Ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ στην Μόσχα κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης.
Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι το κοινοβούλιο, οι φυλές και οι δυνάμεις του Χαφτάρ, θα δηλώσουν στην Μόσχα την πλήρη υποστήριξή τους στην πρωτοβουλία κατάπαυσης του πυρός και στην αποδοχή της επανάληψης της πολιτικής διαδικασίας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Διάσκεψης του Βερολίνου και της Διακήρυξης του Καΐρου.
Αυτή η κίνηση προδικάζει σύμφωνα με ειδικούς, ότι ο Πούτιν θα κινηθεί με αστραπιαίες κινήσεις στο λιβυκό έδαφος, μπλοκάροντας πιθανόν και τους Τούρκους, αφού λάβει όμως πρώτα διαβεβαιώσεις για την δημιουργία ρωσικής βάσης στην Αλ Τζούφρα.

Ταραχές και χάος μεταξύ των Σύρων μισθοφόρων στη Λιβύη μετά από σοβαρές απώλειες 

 

Άλλες τώρα πληροφορίες από το Συριακό παρατηρητήριο, αναφέρουν χάος και φιλονικίες μεταξύ των Σύριων μισθοφόρων που έστειλε η Τουρκία στη Λιβύη για να υποστηρίξει τις δυνάμεις της κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας στον πόλεμό της ενάντια στις δυνάμεις του Χαφτάρ.
Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι αυτό το χάος προκλήθηκε μετά από τις τρομερά δύσκολες συνθήκες που βιώνουν πλέον καθημερινά  οι Σύριοι μισθοφόροι στη Λιβύη μετά την μη πληρωμή τους από τους Τούρκους, σε συνδυασμό με το μεγάλο αριθμό θανάτων και τραυματισμού μεγάλου αριθμού εξ αυτών στις πρόσφατες συγκρούσεις εναντίον του LNA στην Σύρτη λόγω των ισχυρών βομβαρδισμών.
Το παρατηρητήριο επιβεβαίωσε ότι ο αριθμός των νεκρών Σύριων μισθοφόρων που πολεμούν για λογαριασμό της Τουρκίας ανήλθε σε 339, συμπεριλαμβανομένων 20 παιδιών κάτω των 18 ετών, ενώ αναφέρθηκε ότι μεταξύ των νεκρών υπήρξαν και Τζιχαντιστές πολέμαρχοι.
Ο τρέχων αριθμός των μισθοφόρων που έστειλε η Τουρκία στη Λιβύη εκτιμάται σήμερα σε 11.200, ενώ ο αριθμός των στρατολογημένων που έφτασαν στα τουρκικά στρατόπεδα για να εκπαιδευτούν ανήλθε σε περίπου 2300.
Γιατί η Τουρκία στρατολογεί μισθοφόρους;
Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απέδωσε την πρόσληψη Σύριων μισθοφόρων και την αποστολή τους στην Τρίπολη, σε ένα ύποπτο σχέδιο της Άγκυρας που αφορά:
Α. Διότι η δημοτικότητα του καθεστώτος του Ερντογάν έχει πέσει στα Τάρταρα.
Β. Την μεγάλη ανησυχία για την απώλεια τουρκικού στρατιωτικού προσωπικού στις μάχες στην Λιβύη.
Γ. Το Παρατηρητήριο ανακοίνωσε ότι η Τουρκία πιστεύει ότι η στρατολόγηση μισθοφόρων την κρατά μακριά από τυχόν ποινικές ευθύνες για την πρόκληση εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, στην περίπτωση που η διεθνής κοινότητα αποφασίσει να δικάσει τα εμπλεκόμενα μέρη στον πόλεμο της Λιβύης.
Δ. Τέλος, η Τουρκία χρησιμοποιεί τα εδάφη της Λιβύης για να δοκιμάσει και να πουλήσει τα νέα οπλικά της συστήματα στην Βόρεια Αφρική.
Όλα αυτά προδικάζουν νέες εξελίξεις στην Λιβύη, στην οποία θα πρέπει αναμένουμε ακόμα και μια επέμβαση από το ΝΑΤΟ, το οποίο δεν επιθυμεί επ ουδενί ρωσικές και τουρκικές βάσεις στην Μεσόγειο χωρίς να τις ελέγχει το ίδιο.
https://www.pentapostagma.gr/