14.6.20

Ανησυχητικές εξελίξεις στη Λιβύη: Έξαλλο το Κάϊρο από τον βασανισμό Αιγυπτίων από τον GNA - «Η απάντηση θα είναι σφοδρή»

Ανησυχητικές είναι οι ειδήσεις που καταφθάνουν από την Λιβύη. Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες οι τουρκόφιλοι της Τρίπολης συγκεντρώνουν μεγάλες δυνάμεις έξω από την σύρτη προκειμένου να εξαπολύσουν νέα επίθεση για την κατάληψη της στρατηγικής αυτής πόλης
την στιγμή που η Αίγυπτος υπόσχεται σκληρή απάντηση στο καθεστώς του Σάρατζ για τον βασανισμό Αιγύπτιων πολιτών.
Όπως αναφέρεται η επίθεση είναι θέμα ωρών, κάτι που πιθανά στάθηκε η αιτία για την ξαφνική ακύρωση της επίσκεψης Λαβρόφ και Σοϊγκού στην Άγκυρα.
🇹🇷🇱🇾 Libya Ordusu gucleri Sirte’ye ilerliyor.

Videoda Turkiye‘den temin edilen araclar da gozlemlenmekte:

•Aselsan GERGEDAN Karistirici ve SARP UKSS entegre edilmis BMC Kirpi 2 MKKA.

•Tadilat ile Top entegre edilmis Standart Disi Taktik Arac.

96 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
Sirte city reports: forces are ready and waiting for order to start operation toward Sirte. forces are conducting sweeps inside Sirte city capturing a lot of people into unknown places. This was a method used in Tarhuna, which turned out to be mass graveyards.

Προβολή εικόνας στο Twitter

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη MiddleEastWatch
Αυτό γιατί η Μόσχα έχει διαμηνύσει ότι η Σύρτη συνιστά «κόκκινη» γραμμή για την Ρωσία και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να δεχθεί κατάληψή της από τις δυνάμεις της Τρίπολης.
Η προετοιμασία της επίθεσης ίσως στάθηκε αιτία για τους δύο Ρώσους υπουργούς να μην πάνε στην Άγκυρα, καθώς θα ήταν θλιβερό το θέαμα να μάθαιναν από τους Τούρκους ότι η επίθεση στην Σύρτη ήταν έτοιμη να αρχίσει ή ότι έχει ήδη ξεκινήσει.
Την ίδια ώρα το Κάϊρο βράζει από οργή κατά της Τρίπολης, μετά από ένα συμβάν που σημειώθηκε σήμερα.
Δυνάμεις του GNA έπιασαν Αιγύπτιους πολίτες και τους υποχρέωσαν σε εξευτελιστικά βασανιστήρια, κάτι που προκάλεσε την οργή της αιγυπτιακής κυβέρνησης.
Ο πρόεδρος της Αιγυπτιακής Βουλής Ali Abdel Aal εξέφρασε την οργή του για τον βασανισμό των Αιγύπτιων πολιτών:
«Η Αίγυπτος δεν πρόκειται να δεχθεί την προσβολή αυτή κατά των υπηκόων της από υποστηριζόμενο από την Τουρκία GNA στην Tarhuna και η απάντηση θα είναι σφοδρή», δήλωσε ο Abdel Aal.
: The President of the Egyptian Parliament: "Egypt will not accept the insult of its citizens captured by Turkish-backed GNA militants in Tarhuna, and the response will be very harsh."

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Rojava Network
https://www.pronews.gr/ =