8.6.20

Πλωτά Γεωτρύπανα στην Κόλπο Ελευσίνας ;Αγαπητοί φίλοι στην Ελλάδα και στο εξωτερικό !
•Στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας,   ετοιμαζόμαστε να προσγειωθούμε …..Στο γρήγορο έλεγχο χώρου που έκανα αριστερά - δεξιά για να βεβαιωθώ ότι δεν υπάρχει άλλη εναέρια κυκλοφορία, παρατήρησα στον κόλπο της Ελευσίνας πλωτά …γεωτρύπανα !!!

•Μετά την προσγείωση πήρα το αυτοκίνητο και πήγα στην παραλία Ελευσίνας (φώτο) ..Έκανα και μια έρευνα στο διαδίκτυο.

Αναρωτιέμαι ένα από αυτά τα παροπλισμένα γεωτρύπανα δεν μπορεί να νοικιαστεί από την Ελληνική Κυβέρνηση / ΕΛΠΕ, (δήθεν) να επισκευαστεί, και να μεταφερθεί (ρυμουλκηθεί) σε συγκεκριμένο θαλάσσιο χώρο (π.χ. 50 ΝΜ νοτίως Καστελόριζου, Καρπάθου, Κρήτης) προκειμένου να ασκήσει τη   «δική του» πολιτική;

Σμήναρχος   Ι. Κιαμίλης ε.α.
•(Ιπτάμενος Μαχητικά Αναχαίτισης, Υποδ/της 1ης  Μάχιμης Μοίρας NATO/AWACS Γερμανία, Σύμβουλος Πρέσβη ΥΠΕΞ -  Επιτελής ΓΕΕΘΑ, ΓΕΑ, ΔΑΥ κ.τ.λ).

__________________________________________________________________

«Πάρκινγκ» πλωτών γεωτρύπανων η Ελευσίνα
Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά επτά πλωτά γεωτρύπανα βρίσκονται στον Κόλπο της Ελευσίνας. Πρόκειται για παροπλισμένα γεωτρύπανα της εταιρείας Ocean Rig.
•Σε πάρκινγκ παλαιών πλωτών γεωτρύπανων έχει μετατραπεί ο Κόλπος της Ελευσίνας, όπως αποτυπώνεται σε βίντεο, το οποίο δημοσιεύθηκε στα social media.
•Κι αυτό διότι στη θαλάσσια περιοχή βρίσκονται συνολικά επτά πλωτά γεωτρύπανα, τα οποία ανήκουν στην εταιρεία Ocean Rig. Πρόκειται για εταιρεία υποθαλάσσιων εξορύξεων, η οποία εδρεύει στην Αθήνα. Το 2018, ωστόσο, εξαγοράστηκε από την ελβετική Transocean
•Τα επτά πλωτά γεωτρύπανα είναι παλαιάς τεχνολογίας και θεωρούνται παροπλισμένα.
•Η ιδιοκτήτρια εταιρεία έχει καταλήξει σε συμφωνία με τον Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας για την παραμονή - μέχρι νεωτέρας - των γεωτρύπανων στην περιοχή.
Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι φωνές, οι οποίες προειδοποιούν για τον κίνδυνο της περαιτέρω επιβάρυνσης του θαλάσσιου περιβάλλοντος της Ελευσίνας.sputnik.
 
Ευκαιρία να τα "αξιοποιήσουμε"!
Juan