11.6.20

Η Αθήνα μόνη απέναντι στην Άγκυρα: Η γαλλική «βοήθεια» που δεν ήρθε ποτέ & ο Ιταλός που έδινε εντολές από την... Ρώμη

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο προσκήνιο για το χθεσινό ελληνοτουρκικό επεισόδιο ανοικτά της Λιβύης, που δείχνουν πως όχι μόνο η επιχείρηση «ΙRINI» είναι κατ' όνομα επιχείρηση επιβολής εμπάργκο όπλων στην Λιβύη αλλά και ότι οι Ευρωπαίοι έχουν αφήσει την Ελλάδα εντελώς μόνη απέναντι στην Τουρκία, την οποία επί της ουσίας υποστηρίζουν.

Στο χθεσινό ελληνοτουρκικό επεισόδιο η ελληνική φρεγάτα «ΣΠΕΤΣΑΙ» ήταν μόνη της όπως ήδη έχει ενημερώσει το pronews.gr για να αντιμετωπίσει τρεις τουρκικές φρεγάτες κλάσης G.
Αυτό που όμως έρχεται τώρα στο «φως» της δημοσιότητας είναι ότι ο κυβερνήτης της φρεγάτας ΣΠΕΤΣΑΙ, ενημερώθηκε ότι γαλλικά πλοία θα βρίσκονται στην περιοχή σε 72 ώρες!
Αυτό σημαίνει πως δεν μας υπολογίζουν καν, ούτε οι υποτιθέμενοι Γάλλοι «φίλοι» μας από τους οποίους προορίζεται να προχωρήσουμε σε αγορά φρεγατών.
Όσο για τους άλλους «φίλους» μας τους Ιταλούς, αρκεί να πούμε το εξής:
Ο διοικητής της δύναμης βρισκόταν στη Ρώμη. Από εκεί έδωσε εντολή στο ελληνικό ελικόπτερο να επιστρέψει στην φρεγάτα! Δηλαδή η δήθεν ευρωπαϊκή δύναμη επιτήρησης για το εμπόριο όπλων στην Λιβύη αποτελείται μόνο από την... ελληνική φρεγάτα.
Αφού είμαστε μόνοι μας γιατί δεν αναλαμβάνουμε μόνοι μας ολοκληρωτικά και την αποστολή;
Άφαντη η γαλλική φρεγάτα FS Jean Bart η οποία υποτίθεται θα ήλεγχε τα σκάφη που μεταφέρουν παράνομα φορτία όπλων στην Λιβύη, σύμφωνα με την επιχείρηση «παρωδία» "ΕΙΡΗΝΗ" της ΕΕ.
Το γαλλικό σκάφος έχει αναχωρήσει από την περιοχή αφήνοντας την φρεγάτα του ΠΝ «ΣΠΕΤΣΑΙ» μόνη και έρημη  να προσπαθεί, έστω και με «ευρωπαϊκό πηλίκιο» ανεπιτυχώς να σταματήσει τις μεταφορές όπλων, μένοντας απλός παρατηρητής.
Όσο για τους Ιταλούς, υποτίθεται ότι μόλις προχθές υπέγραψαν συμφωνία για τις θαλάσσιες ζώνες (επί της ουσίας ολοκλήρωσαν την συμφωνία του 1977 για την υφαλοκρηπίδα, αλλά όχι για ΑΟΖ όπως λέει η κυβέρνηση).
Κι όμως φρόντισαν να μην δυσαρεστήσουν την Άγκυρα με τυχούσα παρουσία τους στον... δρόμο των τουρκικών πλοίων προς την Τρίπολη.
Το τουρκικό πλοίο CIRKIN έμφορτο με όπλα συνεχίζει απτόητο την πορεία του για την Τρίπολη συνοδευόμενο από τρεις τουρκικές φρεγάτες.
Ποιο είναι το ηθικό δίδαγμα μετά απ΄'ολα αυτά; Να ξεχάσουν στην Αθήνα την οποιαδήποτε στήριξη ή βοήθεια ή ότι άλλο φαντάζονται από την ΕΕ ή μεμονωμένα από Γαλλία, Ιταλία ή και τις ΗΠΑ.
Κανείς δεν θέλει ευθέως να έρθει σε αντιπαράθεση με την Άγκυρα και εμμέσως πλην σαφώς διάκεινται φιλικά προς αυτήν. 
Η Ελλάδα είναι μόνη, τόσο απλά...
https://www.pronews.gr/