3.6.20

Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΛΩΣΗ



Γράφει ο συνεργάτης μας Ιωάννης Σαρλάς

Και αφού τελειώσαμε με τις φαιδρότητες του στατιστικά ανύπαρκτου COVID 19, (τόσο για την χώρα μας, όσο και για ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων) πάμε να ασχοληθούμε με τα σοβαρά και τα φλέγοντα. Εξέπληξε λέει αλλά και στενοχώρησε πολλούς εκ των Κυβερνητικών ιθυνόντων, η φέστα των Τούρκων, έξω από την Αγ. Σοφία για την Άλωση της Πόλεως το 1453. Γιατί αυτό;; Μήπως δεν πολεμούσαν (κυριολεκτικά και μεταφορικά) να πάρουν την Πόλη για σχεδόν 1000 χρόνια;;
Κατά συνέπεια, δεν μου φαίνεται περίεργο να το πανηγυρίζουν...αενάως, έστω κι αν πέρασε από τότε πάνω από μισή χιλιετία!! EYΓΕ στον Ερντογάν, που εν προκειμένω έκανε αυτό, που δεν κάναμε ΕΜΕΙΣ! Μιαν εκδήλωση και πιθανή αναπαράσταση της μάχης, κατά την διάρκεια της οποίας 7500 άνδρες του ηρωικού μας Αυτοκράτορα άντεξαν επί δύο μήνες, απέναντι σε...εκατομμύρια Οθωμανούς κι εν τέλει έπεσαν μέχρις ενός! Μιαν εκδήλωση, που θα εξηγεί και θα αποκαλύπτει το τί πραγματικά έγινε τω καιρώ εκείνω. Οι δύσμοιροι οι Παλαιολόγοι είχαν τρομακτική ανάγκη από στρατό, παρόλα αυτά, ο λαός της Κωνσταντινούπολης...σφύριζε αδιάφορα, ενώ επί σειρά ετών ησχολείτο με...άρες μάρες κουκουνάρες, όπως για παράδειγμα, εάν το φύλο των αγγέλων είναι...αρσενικό, ή θηλυκό, όπως αναφέρει ο ιστορικός Φραντζής!

Σας θύμησε κάτι, αυτό το τελευταίο;; Όποιος σκέφθηκε...ενθυμήθην, την εποχή μας, κερδίζει χρυσούν ωρολόγιο! Ίσως γι' αυτό λοιπόν, το υπάρχον πολιτικό σύστημα δεν επιθυμεί να ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ τα αίτια της καταστροφής (τις μυριάδες, που κλείνονταν στα μοναστήρια και τις χιλιάδες, οι οποίοι έφταναν στο σημείο να γίνουν υποτελείς στους Οθωμανούς, λόγω της εξαντλητικής φορολογίας, που υφίσταντο) διότι αυτό θα σήμαινε την αρχή τους τέλους (σαν την μάχη του Ματζικέρτ) της ανατροπής του! Η σημερινή κομματοκρατία επιθυμεί τον λαό δέσμιο των παθών του (για να τραβάει των...παθών του τον τάραχο) και σε πλήρη διάσταση με την πραγματικότητα. Επιθυμεί με άλλα λόγια, ο κοσμάκης να βρίσκεται στην δική του...διάσταση, τουτέστιν στην...κοσμάρα του αλλά και σε διαρκή αντιπαλότητα μεταξύ του, (τεχνικές διαίρει και βασίλευε) αντί να πιάσει από τ' αυτί τα κομματόσκυλα και να τα πετάξει στον Καιάδα!

Αντιθέτως λοιπόν, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος, (εμείς οι...ψοφοδεείς) αντί να κάνει πράξεις, για άλλη μια φορά...διεμαρτυρήθη εντόνως και...εγγράφως, (μας έχουν γραμμένους όλοι) ούτως ώστε ο ΟΗΕ και η Ε.Ε. ( δηλαδή οι υπερεργολάβοι του βαθέως κράτους των ΗΠΑ εναντίον της Ρωσίας) να κάνουν την Τουρκία...ντα! Μάλιστα. Το λοιπόν, οι τύποι, είτε είναι...στόκοι ολκής, είτε έχουν μαύρα μεσάνυχτα από την επιστήμη της γεωστρατηγικής! (Ενδέχεται να ισχύουν και τα δύο.) Όπως ανέφερα πριν, η Ε.Ε. και κυρίως η Γερμανία αποτελούν μαζί με την Τουρκία τους υπερεργολάβους του βαθέως κράτους των ΗΠΑ, στην προσπάθειά του να απωθήσει την Ρωσία, εις τα ενδότερα της Ευρασίας. Οι σχέσεις Ελλάδος-Τουρκίας ορίζονται, ως "Νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ", της οποίας ο ρόλος είναι ο σχηματισμός μιας...αλυσίδας! Μιας αλυσίδας, που θα κρατά και θα επιβάλει στην Ρωσία να ίσταται μακρόθεν της Μεσογείου. ΑΥΤΟΣ ήταν, είναι και θα είναι στο μέλλον ο ρόλος του ΝΑΤΟ και βεβαίως τούτο ουδόλως μας συμφέρει, αφού τοιουτοτρόπως η Τουρκία θα μας εντάξει σε μιαν νεοΟθωμανική επαρχία! Ακριβώς γι αυτό φωνάζω εδώ και πλείστα όσα έτη, ότι το ΝΑΤΟ ουδένα λόγο ύπαρξης έχει πλέον, ενώ απειλεί...τα μάλα την ημετέρα κρατική οντότητα κι αυτοτέλεια! Ας ελπίσουμε, ότι ο Πρόεδρος Τραμπ να υποβαθμίσει ή και να διαλύσει το ΒορειοΑτλαντικό Σύμφωνο, μέσω του οποίου, ο Αμερικανός φορολογούμενος πληρώνει έναν...σκασμό λεφτά, ούτως ώστε να προστατεύεται η Γερμανία από την Ρώσική αρκούδα και να κάνει η Μέρκελ τα πολιτικά (και τα εμπορικά) παίγνιά της με την Τουρκία!

Τους Τούρκους τους γνωρίζουμε καιρό. Ουδόλως αλλάζουν. Στο χέρι μας είναι, αντί φωνασκιών να κάνουμε πράξεις. (Εδώ βρε Σαρλά δεν έχουμε ορίσει ακόμη την ΑΟΖ μας με την Κύπρο, θα μου πείτε και θα έχετε δίκιο.). Πράξεις, που αφενός θα μας θωρακίσουν στρατιωτικά κι αφετέρου θα...ξεμπροστιάσουν σε ολόκληρη την υφήλιο τα πεπραγμένα των Μογγόλων! Κλείνω, όπως πάντα με ένα παράδειγμα μέσα από την Ιστορία. Ακόμη πιο άγρια σφαγή και από αυτή των Ελλήνων, αμέσως μόλις η Πόλις εάλω, έγινε λίγα χρόνια αργότερα, από τους Οθωμανούς προς τους ομόθρησκούς τους Άραβες, παρακαλώ! Το 1517, ο Σελίμ Α' (πατέρας του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς) καταλαμβάνει το Ισλαμικό Χαλιφάτο κι έκτοτε η Αραβική ιστοριογραφία θρηνεί την πλήρη αποσύνθεση του Χαλιφάτου και την κατάλυση δύο ιερών τόπων! Πλήθος Αράβων σφαγιάσθηκαν από τους Τούρκους και αντιμετωπίστηκαν στο μέλλον, ως πολίτες δευτέρας κατηγορίας. ΑΥΤΟΙ ήταν, είναι και θα είναι οι...κουμπάροι μας οι Τούρκοι!
Τα σέβη μου.



Ιωάννης Σαρλάς