4.6.20

ΣΥΓΚΙΝΕΙ ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΜΕ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΠΑΡΑΛΥΣΗ ΠΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ


Του Μάνου Χατζηγιάννη-“Κουζουλοί Δρομείς-Ομάδα Αλληλεγγύης”
Ο Tobias Weller είναι ο μικρός ήρωας σε καιρούς που η ανθρωπότητα τους έχει ανάγκη όσο τίποτε άλλο! Ο εννιάχρονος, με εγκεφαλική παράλυση, συγκέντρωσε 60.000 λίρες (100.000 δολάρια) για φιλανθρωπικούς σκοπούς περπατώντας πάνω και κάτω στο δρόμο του σπιτιού του στο Σέφιλντ για 70 ημέρες
Με επευφημίες από πλήθη που παρέμεναν σε απόσταση λόγω κορονοϊού υποδέχτηκαν οι περίοικοι τον εννιάχρονο Tobias Weller, ένα αγόρι με αυτισμό και εγκεφαλική παράλυση, όταν ολοκλήρωσε την αξιοσημείωτη πρόκληση του να περπατήσει απόσταση μαραθωνίου για να συγκεντρώσει χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Αρχικά ο Tobias είχε προγραμματίσει να κάνει μια βόλτα 1 χλμ.

Το αγόρι περπατούσε ξεπερνώντας κάθε δυσκολία πάνω-κάτω στο δρόμο του στο Σέφιλντ όπου ζει, για 70 ημέρες. Αρχικά ήλπιζε να συγκεντρώσει 500 λίρες. Αλλά το “τσουνάμι” υποστήριξης τον οδήγησε να αυξήσει τον στόχο σε £ 30.000. Το απόγευμα της Κυριακής το σύνολο ανήλθε σε πάνω από 60.000 £.
Περιγράφηκε ως ο «απόλυτος σούπερ σταρ» καθώς και έμπνευση από υποστηρικτές που περιλάμβαναν απλούς ανθρώπους μέχρι γνωστούς αθλητές και διάσημους της τηλεόρασης.
Ο Tobias είχε προγραμματίσει αρχικά μια βόλτα για 1 χλμ. στο τοπικό πάρκο, αλλά, μετά το lockdown εμπνεύστηκε από τα 100α γενέθλια του καπετάνιου Tom Moore και πρότεινε τον μαραθώνιο του δρόμου. To αγόρι όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες χρησιμοποιεί υποβοήθημα για να μετακινηθεί. Κατά την έναρξη της πρόκλησης, διαχειριζόταν το πολύ 50 μέτρα περπάτημα την ημέρα. Σύντομα αυτά έγιναν 750 μέτρα.
Την Κυριακή, η αστυνομία έκλεισε το δρόμο και οι γείτονες κρέμασαν κουλουράκια και μπαλόνια καθώς πανηγύριζαν και ζητωκραύγαζαν για να ολοκληρώσει την πρόκλησή του. Η μητέρα του, Ruth Garbutt, είπε ότι ο Tobias ήθελε να συνεχίσει να περπατά και τώρα θα στοχεύσει να φτάσει τα 50 χιλιόμετρα.

Οι γείτονές του έκλεισαν το δρόμο μπροστά στο σπίτι του για να τον υποδεχθούν

Η περήφανη μητέρα δήλωσε: «Είμαι τόσο χαρούμενη που ολοκλήρωσε τον μαραθώνιο του. Έχει πάει πολύ καλά. Έχει δοκιμάσει τόσο σκληρά μέχρι το τέλος. Πραγματικά πέτυχε έναν τεράστιο στόχο. Είμαι περήφανη για το μικρό μου αγόρι. Είναι απλά υπέροχος. “
Ο Τομπίας είπε ότι δεν μπορούσε να πιστέψει πως είχε συγκεντρώσει τόσα χρήματα. «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ολοκλήρωσα έναν μαραθώνιο. Είναι απλώς φοβερό. Το λατρεύω όταν οι γείτονές μου χειροκροτούν και με ενθαρρύνουν και γίνομαι πιο δυνατός κάθε μέρα, είναι ένα τόσο καλό συναίσθημα. “
Ο Tobias μαζεύει χρήματα για το παιδικό νοσοκομείο του Σέφιλντ, όπου έχει κάνει αρκετές επεμβάσεις, και το σχολείο Paces, όπου είναι μαθητής.
https://coverstories.gr/

Efenpress/ Σοφία Παπανικολάου