30.6.20

Παρέμβαση Βαρθολομαίου για Αγια-Σοφιά: Αν γίνει τζαμί θα στρέψει εκατομμύρια Χριστιανούς κατά του Ισλάμ


Στο κρίσιμο ζήτημα των ημερών, δηλαδή στην πρόθεση της τουρκικής κυβέρνησης να μετατρέψει την Αγια-Σοφιά σε τέμενος, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος που χοροστάτησε σήμερα κατά τη Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίων Αποστόλων Φερίκιοϊ.
Μεταξύ άλλων, ο Πατριάρχης τόνισε: «Το έτος 2016 απεστείλαμεν Γράμμα εις τον τότε διευθυντήν Θρησκευτικών Υποθέσεων και εκφράσαμε την ανησυχία μας για την αλλαγή του καθεστώτος της Αγια- Σοφιάς. Δεν θα πρέπει αυτός ο Ναός να γίνει αιτία συγκρούσεων μεταξύ των δύο λαών»
«Δεν ανήκει μόνο σε αυτόν που κατέχει το μνημείο, αλλά και σε ολόκληρη την ανθρωπότητα. Και ο τουρκικός λαός έχει την ευθύνη της ανάδειξης αυτής της οικουμενικότητας του μνημείου. Η Αγια-Σοφιά ως μουσείο αποτελεί τόπος και σύμβολο συναντήσεως, αλληλεγγύης και αλληλοκατανοήσεως Χριστιανισμού και Ισλάμ. Η τυχόν μετατροπή της Αγια-Σοφιάς  σε τέμενος θα στρέψει εκατομμύρια χριστιανών σε όλο τον κόσμο εναντίον του Ισλάμ. Το ζητούμενο, όμως, είναι η ενότητα. Έχουμε την προσδοκία ότι στο τέλος θα επικρατήσει η σύνεση και η λογική», υπογράμμισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης

https://www.tanea.gr/
https://www.pronews.gr/