22.6.20

Οι Λίβυοι αποθεώνουν τον Κ. Φλώρο: ''Έστειλε ηχηρό μήνυμα στους Τούρκους''

Tα ΜΜΕ που στηρίζουν τον Χ. Χαφτάρ αποθεώνουν την Ελλάδα και τον Α/ΓΕΕΘΑ Φλώρο. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν, ''έδωσε ένα γερό μάθημα στην Άγκυρα και την προειδοποίησε με ολοκληρωτική καταστροφή.'' 
Μάλιστα οι ίδιοι τονίζουν πως οι δηλώσεις Φλώρου και Σίσι συνδέονται, διότι το μήνυμα έχει έναν κοινό ''παραλήπτη'', την Τουρκία.  
 
Όπως καταλαβαίνουμε όλοι, είναι ιδαίτερα σημαντικό να στηρίξει ακόμα περισσότερο η Ελλάδα την Βεγγάζη, διότι εξυπηρετεί ξεκάθαρα τα συμφέροντα της χώρας μας. 
Μην ξεχνάμε πως πριν λίγες ημέρες, το ελληνικό κοινοβούλιο ανακοίνωσε την επιθυμία του να ενισχύσει τη συνεργασία του με τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Λιβύης (HoR). 
Σε απάντηση στην επιστολή του Προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του HoR, Youssef Al-Agouri, το Ελληνικό Κοινοβούλιο εξέφρασε το ενδιαφέρον του για την ενίσχυση του εμπορίου μεταξύ των δύο χωρών, ενώ ανέφερε πως η χώρα μας επιθυμεί να κάνει επενδύσεις μέσω ελληνικών εταιρειών. 
Με λίγα λόγια η Ελλάδα ''βλέπει'' την επόμενη ημέρα στην Λιβύη, ξεκαθαρίζοντας πως στηρίζει επίσημα τον Χαφτάρ. 


Τι αναφέρουν στρατιωτικοί κύκλοι για τον Τσαβούσογλου 

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εξαπέλυσε πρωτοφανή επίθεση… αγάπης προς την Ελλάδα. Χρειάστηκαν λίγες ώρες για να αλλάξει ρότα και από τα τηλεοπτικά σόου, που παρουσίαζε χάρτες με την «γαλάζια πατρίδα» και την Τουρκία να έχει μετατρέψει την Μεσόγειο και το Αιγαίο σε τουρκικές λίμνες, να εμφανίσει εαυτόν ως υπέρμαχο της συνεργασίας και των συζητήσεων.
Η ξαφνική επίθεση αγάπης του Τούρκου πολιτικού δεν ήρθε τυχαία, αλλά τη στιγμή που πύκνωναν οι πληροφορίες ότι η Αθήνα στέλνει ένα σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι αν επιχειρήσει η Τουρκία να προχωρήσει έστω και σε ένα μέρος από τα λόγια στην πράξη, η απάντηση που θα λάβει θα είναι χωρίς προηγούμενο, αναφέρει το enikos.gr.
Η φράση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, «πρώτα θα τους κάψουμε και θα δούμε ποιος ήταν» ήταν απλά το απαύγασμα των προηγούμενων κινήσεων σε διεθνές επίπεδο. 
Η εκτίμηση του Στρατηγού Φλώρου ότι «η ιστορία δείχνει ότι όποιος υπερμεγαλώνει, υπερθέλει και υπερπροκαλεί δημιουργούνται και αντισυσπειρώσεις. Έχει καταλήξει να μην έχει ούτε έναν φίλο στην περιοχή» έρχεται να «κουμπώσει» με το γεγονός ότι πλέον η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζεται σαν «τον τρελό του χωριού» αλλά η μία μετά την άλλη, οι χώρες σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο αναγνωρίζουν ότι η Τουρκία αποτελεί το μεγάλο πρόβλημα της Μεσογείου.

Κύκλοι από το «Ελληνικό Πεντάγωνο» αλλά και διπλωματικοί αναλυτές συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι η «επίθεση αγάπης» Τσαβούσογλου έχει διπλό στόχο. Ο ένας είναι να κερδίσει χρόνο η Τουρκία ώστε να τοποθετήσει τα πιόνια στην σκακιέρα των διεκδικήσεων, που έχει σχεδιάσει και να έχει το πλεονέκτημα των κινήσεων όταν αποφασίσει να κινηθεί. Και ο δεύτερος, υπερπροβάλλοντας το δήθεν διαλλακτικό της πρόσωπο να δημιουργήσει κλίμα δυσαρέσκειας σε πολιτικό επίπεδο στο πρόσωπο του στρατηγού Φλώρου κι έτσι να πετύχει τον παραγκωνισμό του αν όχι την απομάκρυνσή του. Κάτι που θα αφαιρέσει έναν μεγάλο – μόνιμο πονοκέφαλο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, που αισθάνονται απειλούμενες.
Επί της ουσίας, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου προσπαθεί να δημιουργήσει ρωγμές στο αρραγές μέτωπο συσπείρωσης που έχει δημιουργηθεί στην χώρα μας σε διπλωματικό και στρατιωτικό επίπεδο.
Αυτό που ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επεσήμανε με εμφατικό τρόπο είναι ακριβώς ότι η ελληνική διπλωματία επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία, με επίσημο τρόπο. Ότι, δηλαδή, αποζητά τον διάλογο με την Τουρκία, φτάνει να αποκλιμακώσει την ατμόσφαιρα που έχει καλλιεργήσει κι αυτός να γίνει με καλή θέληση, και κυρίως επί ίσοις όροις.