21.6.20

Αλλαγή αμυντικού δόγματος


Μετά την εθνική επιτυχία της αλλαγής του σχεδίου διαχείρισης του μεταναστευτικού, από το «τροχονόμος Βαρβάρα» του προεκλογικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας που εφάρμοζε η κυβέρνηση μέχρι τον Δεκέμβριο, στο «ελληνικό σχέδιο για το μεταναστευτικό» της Πεφωτισμένης Δεξιάς, υπήρξε διαδικασία trial-and-error.
Η κυβέρνηση την είδε ικανή και αυτόφωτη, γι’ αυτό και δεν εφάρμοσε την εισήγησή μας για τη διαχείριση του κοροϊδοϊού αλλά ισοπέδωσε την οικονομία με εισήγηση των διεθνών σοσιαλιστών που χειρίζονται την αυλή του Μαξίμου.

Δηλαδή όταν έκανε αυτό που λέγαμε εμείς, υπήρξε εθνικός θρίαμβος.
Όταν έκανε το δικό της, εθνική καταστροφή.
Ευτυχώς για τα ελληνοτουρκικά, από την τοποθέτηση του Α/ΓΕΕΘΑ αποκαλύπτεται ότι υιοθέτησε άλλη μια εισήγηση της Πεφωτισμένης Δεξιάς. Για πρώτη φορά μετά τον Β’ ΠΠ, η Ελληνική Δημοκρατία δεν αποδέχεται το ρόλο του διαχειριστή της επόμενης εθνικής υποχώρησης και δηλώνει ανοιχτά και ξεκάθαρα ότι θα εφαρμόσει στρατηγική Ηλείας: Κονδύλη και Anaconda (Ο Μητσοτάκης θα πατήσει το κουμπί;).
Ο Α/ΓΕΕΘΑ έκανε δύο ιστορικά βήματα:
(α) διαχώρισε το «καθεστώς Ερντογάν» από την «Τουρκία», και
(β) ξεκαθάρισε ότι σε περίπτωση εισβολής της Τουρκίας θα απαντήσουμε συνολικά, δηλαδή δεν θα μπούμε σαν ποντίκια στον τροχό που θα μας φτιάξει η Τουρκία, αλλά θα φέρουμε την επιθετικότητά της στο εσωτερικό της, βαθειά όσο δεν πάει.
Το σχέδιο που κατέθεσε επισήμως η κυβέρνηση στην ΕΕ για το μεταναστευτικό δεν είναι κάποια υπόθεση εργασίας. Είναι κάτι απτό, συγκεκριμένο. Εμείς κάναμε το εθνικό μας καθήκον. Είναι στο χέρι της κυβέρνησης να εφαρμόσει ορθά αυτό που υιοθέτησε.
Το σχέδιο με Μέτρα Ισοδύναμου Στρατηγικού Αποτελέσματος για το αμυντικό δόγμα δεν είναι κάποια υπόθεση εργασίας. Είναι κάτι απτό, συγκεκριμένο. Εμείς κάναμε το εθνικό μας καθήκον.
Είναι στο χέρι της κυβέρνησης να εφαρμόσει ορθά αυτό που υιοθέτησε.
Η στρατιωτική ηγεσία πήρε το σχέδιο της Πεφωτισμένης Δεξιάς, προετοιμάστηκε επιχειρησιακά και δήλωσε δημόσια ότι θα το εφαρμόσει. Μένει στην πολιτική ηγεσία, δηλαδή προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, να εκμεταλλευτεί διαπραγματευτικά αυτή την επιλογή και, αν δεν τα καταφέρει να πετύχει το μόνο εθνικά αποδεκτό αποτέλεσμα, δηλαδή Ελληνική ΑΟΖ χωρίς υποχώρηση στην Τουρκία, να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες διευκόλυνσης εφαρμογής του σχεδίου μας.
Αλλάξαμε το αμυντικό δόγμα της χώρας.
Ανεβάσαμε τη μπάρα στο εθνικά αποδεκτό.
Η κρισιμότητα του ζητήματος είναι τέτοια που, όποιος σκύψει στα τέσσερα για να περάσει κάτω από τη μπάρα, δεν θα ξανασηκωθεί.
Ελπίζουμε και ευχόμαστε για το εθνικά καλύτερο.
http://www.antinews.gr/