5.6.20

Πολεμικό μήνυμα από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ: Άλματα στατικού ιμάντα στη θάλασσα

Πολεμικό μήνυμα έστειλε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στην Τουρκία πραγματοποιώντας άλματα στατικού ιμάντα στην περιοχή Νέας Πέραμου, στο πλαίσιο της συμμετοχής του σε επιχειρησιακή εκπαίδευση του προσωπικού των ΜΕΕ και των τριών κλάδων των ΕΔ.
Φαίνεται η ρητορική του ΥΠΕΘΑ συμβαδίζει πλέον με την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων και τα μηνύματα που στέλνονται στην Άγκυρα είναι ξεκάθαρα: Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί με κάθε μέσο τα κυριαρχικά της δικαιώματα!
Υπενθυμίζεται πως η Τουρκία σχεδιάζει έρευνες και γεωτρήσεις σε θαλασσοτεμάχια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας όπως ορίζει το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο, ενώ όπως ανακοινώθηκε και χθες μετά τη συνάντηση Ερντογάν-Σάρατζ, αναμένεται και νέα θαλάσσια συνεργασία μεταξύ των καθεστώτων.
Σε αυτές τις προκλητικές ενέργειες η Ελλάδα απαντά και όπως όλα δείχνουν, Ένοπλες Δυνάμεις και ΥΠΕΘΑ προετοιμάζονται ακόμα και για το σενάριο στρατιωτικής εμπλοκής με την Τουρκία στα επίμαχα σημεία.
Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στέλνει ένα μήνυμα στην Τουρκία εξυμνώντας την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, παίρνοντας ο ίδιος μέρος σε επιχειρησιακή εκπαίδευση του προσωπικού των ΜΕΕ και των τριών Κλάδων των ΕΔ.
Την Πέμπτη 04 Ιουνίου 2020, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συνοδευόμενος από τον Διοικητή της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ (ΓΕΕΘΑ/ΔΔΕΕ) Υποστράτηγο Γεώργιο Τζιτζικώστα και τον Διευθυντή Ειδικών Δυνάμεων του ΓΕΣ (ΓΕΣ/ΔΕΔ) Υποστράτηγο Ευάγγελο Παπαδόπουλο επισκέφθηκε το Στρατόπεδο «Υποστράτηγου Ανδρέα Καλλίνσκη», έδρα του Κέντρου Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ) και των Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων (ΜΕΕ) του ΓΕΕΘΑ [Ζ΄ Μοίρα Αμφιβίων Καταδρομών (Ζ΄ΜΑΚ) και Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ)], στη Νέα Πέραμο Αττικής.
Κατά την επίσκεψη του ενημερώθηκε για τις επιχειρησιακές και τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες των Μονάδων και έδωσε κατευθύνσεις στο προσωπικό σχετικά με τη συγκρότηση της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ). Ακολούθως, περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις και επιθεώρησε την πρόοδο των εργασιών κατασκευής στεγάστρου στο κολυμβητήριο μάχης του ΚΕΕΔ.
Επίσης και μεταξύ άλλων, ο Αρχηγός παρέστη στην τελετή εγκαινίων του νέου Διοικητηρίου του ΕΤΑ, του οποίου οι εργασίες ολοκληρώθηκαν το Μάιο 2020. Τέλος συμμετέχοντας και ο ίδιος στην επιχειρησιακή εκπαίδευση του προσωπικού των ΜΕΕ και των τριών Κλάδων των ΕΔ πραγματοποίησε άλματα στατικού ιμάντα στη θαλάσσια περιοχή Νέας Περάμου.
Δείτε τα εντυπωσιακά πλάνα από την πτώση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ:

https://www.pentapostagma.gr/