3.6.20

Συμβούλιο εθνικής ασφάλειας Τουρκίας: «Δίκαιες και νόμιμες οι ενέργειές μας στη Μεσόγειο - Καμιά υποχώρηση»!


Ανυποχώρητη η Τουρκία, η οποία βρίσκει πάτημα από τη «χλιαρή» απάντηση της Αθήνας και συνεχίζει να προκαλεί. Σε ανακοίνωση του το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της χώρας, τονίζει πως είναι «νόμιμες και δίκαιες» οι ενέργειες της στην ανατολική Μεσόγειο και ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία υποχώρηση στις σχεδιαζόμενες γεωτρήσεις εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
«Η Τουρκία θα συνεχίσει να παρέχει στρατιωτικές συμβουλές στη νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης», αναφέρεται σε ανακοίνωσή του το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας (ΣΕΑ) της Τουρκίας, ενώ υποστηρίζει ότι «κάποιοι παίκτες συνασπίζονται έχοντας κοινό παρονομαστή την αντιπαλότητά τους ενάντια στην Τουρκία».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συμβουλίου, η συνεδρίαση του οποίου κράτησε 3,5 ώρες, «έγινε αξιολόγηση της στάσης κάποιων παικτών που συνασπίζονται έχοντας κοινό παρονομαστή την αντιπαλότητά απέναντι στις δίκαιες και νόμιμες ενέργειες της χώρας μας στην ανατολική Μεσόγειο και αναφέρθηκε ότι θα συνεχιστεί η προάσπιση, χωρίς καμιά υποχώρηση, των δικαιωμάτων και συμφερόντων της χώρας μας στην ξηρά, τη θάλασσα και στον αέρα».
Προστίθεται ότι «τονίστηκε πως η χώρα μας θα συνεχίσει να παρέχει στρατιωτικές συμβουλές στηρίζοντας τις προσπάθειες που καταβάλλονται από την αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης για ειρήνη και ευημερία, διατηρώντας την εδαφική ακεραιότητά της».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η διεθνής κοινότητα καλείται να επιδείξει μια ηθική στάση απέναντι στις σκοτεινές δυνάμεις που στοχεύουν τη νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης και τη βούληση του λιβυικού λαού».
https://www.pronews.gr/