22.6.20

Ο Ι Σ Κ Ε Ψ Ε Ι Σ Μ Ο Υ ( Νο. 52 - 21 Ιουνίου, 2020 )



Αγαπητοί μου φίλοι σας χαιρετώ,

Μετά από την καραντίνα των τελευταίων 4 μηνών έφτασε και το καλοκαίρι και κανονικά θα έπρεπε να είμαι τώρα στην Ελλάδα ως συνήθως, αλλά πρέπει να περιμένω λίγο ακόμα δυστυχώς!....Πολλά συμβαίνουν στην καθημερινότητα μας, δεν μπορούμε να τα προβλέψουμε όλα, αλλά μπορούμε όμως να τα συζητήσουμε…..

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία στις ΗΠΑ, Τζό Μπάϊντεν, πρόσφατα εξέφρασε την ανησυχία του ότι ο πρόεδρος Τράμπ θα προσπαθήσει να «κλέψει» τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, και δήλωσε πεπεισμένος ότι ίσως Αμερικανοί Στρατιώτες θα χρειασθούν να συνοδεύσουν τον Τράμπ έξω από τον Λευκό Οίκο, εάν χάσει και δεν αναγνωρίσει το αποτέλεσμα!....Πραγματικά με τρομάζει πολύ εάν γίνει κάτι τέτοιο!!!!

Καιρός ήταν επι τέλους!…η επιτροπή ενόπλων δυνάμεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, έδωσε εντολή, τα 6 F-35 που ετοιμάστηκαν για την Τουρκία, να αγορασθούν και να ενταχθούν στην Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία….οπότε η Τουρκία είναι οριστικά εκτός του προγράμματος των F-35 !....Μοναδική ευκαιρία για την Ελλάδα να κάνει την δική της αίτηση για απόκτηση των F-35…δεν πρέπει να περιμένουμε!

Εχθές ο πρόεδρος Τράμπ μίλησε στην πολυσυζητημένη προεκλογική συγκέντρωση, στη Τόλσα της Οκλαχόμας, σε πολλές χιλιάδες κόσμο, με τους περισσότερους να μην φορούν μάσκες, οι οποίοι τον αποθέωσαν κυριολεκτικά. Παρ’όλα αυτά όμως, το στάδιο δεν ήταν καθόλου γεμάτο, κάτι που έκανε τον πρόεδρο έξω φρενών και σίγουρα θα την πληρώσει ο διευθυντής της εκστρατείας για την επανεκλογή του…θα το δούμε σε 2-3 εβδομάδες!...τελευταία πολλοί πληρώνουν την…νύφη, γιατί δεν προστάτευσαν τον πρόεδρο από το να μην λέει ανοησίες…κάτι πολύ δύσκολο, όταν έχεις να κάνεις με έναν Νάρκισσο και βλέπω την κυβέρνηση του να τρίζει στα θεμέλια…άλλωστε δεν είναι μυστικό ότι ο Δημοκρατικός υποψήφιος Τζό Μπάϊντεν, φαίνεται να είναι μπροστά 12 μονάδες…αλλά όπως συνηθίζω να λέω….στην πολιτική όλα μπορούν να αλλάξουν σε χρόνο μηδέν!

Ο πρώην σύμβουλος του Τράμπ, σε θέματα Εθνικής ασφάλειας, Τζόν Μπόλτον, έγραψε ένα βιβλίο με τις εμπειρίες του, κατά την διάρκεια της θητείας του στον Λευκό Οίκο.(το παράγγειλα και εγώ). Ο πρόεδρος Τράμπ είπε ότι αυτό παραβιάζει τον νόμο εάν το δημοσιεύσει, γιατί περιέχει πολλά απόρρητα. Άκουσα τον κ. Μπόλτον να λέει στην τηλεόραση, ότι μεταξύ άλλων, γράφει και για την ιδιαίτερη στενή σχέση του Τράμπ με τον Ερντογάν…..χα, δεν μου έκανε έκπληξη….

Αγαπητοί μου φίλοι, πρίν 9 μήνες, στις 20 Οκτωβρίου 2019, είχα γράψει στις «σκέψεις μου» τα ακόλουθα…

. «…..Το έχω ‘πεί και σε άλλες σκέψεις μου και μπορεί να με αποκαλέσετε φαντασιόπληκτο, αλλά γνωρίζοντας μερικά πράγματα και βλέποντας πολλά που γίνονται , έχω την εντύπωση ότι ο Ερντογάν μπορεί και να έχει και μία κάπως… ιδιαίτερη σχέση, εκτός από τον Τράμπ, ίσως και με την CIA!!. κάτι που δεν θα μου έκανε καμία έκπληξη!.... Τα πετρέλαια της Λιβύης φαίνεται είναι πάρα

πολλά!!!....Προσπαθούν να τον κρατήσουν στην συμμαχία πάση θυσία και του τα δίνουν ΟΛΑ!….Μιλάνε για κυρώσεις, αλλά εγώ δεν βλέπω κυρώσεις. Απειλούν ότι θα κτυπήσουν την οικονομία της Τουρκίας , αλλά δεν το βλέπω….Ίσως να μας πουλήσουν και εμάς στο τέλος….. Ένα είναι σίγουρο όμως, ότι τα μυαλά του Ερντογάν έχουν πάρει πολύ αέρα και δεν ξέρουμε τι θα γίνει με αυτόν και που θα καταλήξουμε, γιατί δεν είναι προβλέψιμος…..Θυμάστε σε προηγούμενες σκέψεις μου, που μιλούσα για συνομωσίες??....εντάξει, ονομάστε το εσείς όπως θέλετε…!!!!...»

Τι λέτε τα μάντεψα σωστά??.....Λοιπόν, σήμερα άκουσα τον βουλευτή Χακίμ Τσένκινς από την Ν. Υόρκη, πρόεδρο της Δικαστικής επιτροπής της Βουλής, να λέει, ότι η σχέση του Τράμπ με τον Ερντογάν, στην οποία αναφέρεται ο κ. Μπόλτον στο βιβλίο του, είναι τελείως παράνομη και αιτία για αποπομπή του προέδρου την οποία θα ξαναζητήσει.

Σε περίπτωση που ο Τράμπ χάσει τις εκλογές, θα τον παραπέμψει στην Δικαιοσύνη για προδοσία, γιατί έβαλε τα προσωπικά του συμφέροντα με τον Ερντογάν, υπεράνω των συμφερόντων της Χώρας!!..Καταλάβατε ποιός μοιράζεται τα πετρέλαια της Λιβύης με ποιόν????

Τώρα να έλθουμε και λίγο στα δικά μας…

Χαίρομαι ιδιαίτερα που ο κ. Δένδιας έκανε μερικές σωστές κινήσεις και μετά από 43 χρόνια, έκλεισε την συμφωνία με την Ιταλία, όσον αφορά την ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα μεταξύ των δύο Κρατών. Βέβαια, η συμφωνία αυτή υπογράφει με το «πιστόλι στον κρόταφο», με τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, για αυτό και σε αρκετά σημεία της συμφωνίας είχαμε υποχωρήσεις, γιατί αλλιώς, δυστυχώς δεν θα γλυτώναμε τον εξευτελισμό…Ελπίζω όμως μετά από αυτήν την συμφωνία, σύντομα να συνεχίσει και να τελειώσει την συμφωνία με την Αίγυπτο και Κύπρο και αμέσως μετά να προχωρήσει στην ανακοίνωση επέκτασης των Θαλασσίων συνόρων στα 12 ναυτικά μίλια, όπως έκανε και η Τουρκία, και όπως έχουμε δικαίωμα να κάνουμε …..αρκετά με το Casus Belli ….εάν πραγματικά οι Τούρκοι το θέλουν, τότε θα το έχουν!!! Έχω γράψει επανειλημμένα ότι η Ελλάδα πρέπει να αντιμετωπίσει την Τουρκία με πυγμή!..

Σίγουρα κανείς λογικός δεν θέλει πόλεμο, όμως η εναλλακτική λύση θα είναι τρομακτική!!!

Τίποτε δεν θα αλλάξει στην στάση των Τούρκων και του Ερντογάν, έστω και αν τους δώσουμε όλα τα νησιά, την Θράκη και την Μακεδονία….Από την στιγμή που θα έχουν το πάνω χέρι δεν πρόκειται να σταματήσουν ποτέ!....Μόνο εάν η Ελλάδα είναι έτοιμη να αποτρέψει με πράξεις και όχι φράσεις, τις απειλές της Τουρκίας, και αναπτύξει τον στόλο της και τον στρατό της σε συγκεκριμένες περιοχές, έτοιμη για δράση, τότε η Τουρκία, αντιλαμβανόμενη το πραγματικό κόστος που θα έχει μία τέτοια σύρραξη, θα ματαιώσει τις κινήσεις της στην Ανατολική Μεσόγειο η Νοτίως της Κρήτης….τουλάχιστον για το σύντομο μέλλον…Πολύ σωστή και η πρόσφατη διπλωματική δράση του πρωθυπουργού στην Ευρώπη, είναι ακριβώς αυτό που απαιτεί η κατάσταση, μαζί με την ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων της Χώρας.

Η κλιμάκωση αυτή με την Τουρκία , έφεραν την Ελλάδα και την Γαλλία πολύ κοντά, σχεδόν στο τέλος, των διαπραγματεύσεων και επιτάχυναν τις διαδικασίες απόκτησης νέου τύπου, σύγχρονες φρεγάτες, για το πολεμικό μας Ναυτικό, οι οποίες είναι άκρως απαραίτητες για την αντιμετώπιση της Τουρκικής προκλητικότητας                                                                                                .Σχεδόν τέσσερα χρόνια πριν, τον Οκτώβριο του 2016, είχα γράψει στις «σκέψεις μου» νο.1 τα κάτωθι……

«….Πρέπει η Ελλάδα να αγοράσει η να ενοικιάσει, τουλάχιστον 3-4 αντιτορπιλικά «Arleigh Burke» με πυράυλους και σύστημα ραντάρ "Aegis" που έχουν ακτίνα βολής και «βλέπουν» μέχρι 200-240 μίλια (385 χιλ), η κάτι παρόμοιο, για να μπορέσει να καλύψει όλο το Αιγαίο…. Αυτό, πρέπει να το κάνει έστω και εάν χρειασθεί τα καράβια αυτά, να έχουν και Αμερικανούς αξιωματικούς επάνω, για να επιβλέπουν την χρήση των συστημάτων. Τα συστήματα αυτά είναι πολύ αποτελεσματικά και απόρρητα και μόνο έτσι, πιστεύω, το υπουργείο άμυνας της Αμερικής θα τα επιτρέψει να τα έχουμε. Συνήθως οι Αμερικάνοι μας δίνουν(πουλάνε) καράβια η και αεροπλάνα, χωρίς τέτοια οπλικά συστήματα τελευταίας τεχνολογίας που τα κρατούν για δική τους αποκλειστική χρήση…..»

Φίλοι μου, οι πληροφορίες αυτές, καθώς και άλλες πολλές απόρρητες για αυτά τα συστήματα, και την απόκτηση τους, που δεν τις έγραψα, μου ήλθαν από φίλο, ανώτατο αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού και ήταν η αρχή των «Σκέψεων μου» και άρχισα να γράφω από τότε… Δυστυχώς στον παράγοντα κόστος, τώρα θα πρέπει να προσθέσουμε και τον παράγοντα χρόνο που δεν έχουμε!...Τα τελευταία 30 χρόνια βλέπουμε την Τουρκική Αμυντική Βιομηχανία να έχει αναπτυχθεί τεράστια, ενώ η δική μας Αμυντική βιομηχανία να έχει εξαλειφθεί τελείως!... πρέπει άμεσα να αναπτύξουμε και την δική μας, για σύγχρονα όπλα, που χρειαζόμαστε και μπορούμε να το κάνουμε, αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση!

Ο Ζάεφ, αν και είναι πολύ πίσω στις δημοσκοπήσεις, πιέζει για εκλογές στα Σκόπια για τις 10 Ιουλίου, γνωρίζοντας καλά ότι δεν θα κερδίσει…γιατί??...άκουσα ότι οι βαλίτσες γεμάτες με χρήματα πηγαινο-έρχονται πάλι στα Σκόπια!!...αχ, αυτές οι βαλίτσες…από ποιόν όμως? Η πλειοψηφία των Ελλήνων, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, είναι πολύ απογοητευμένη και θεωρεί ότι η συμφωνία των Πρεσπών δεν απέφερε κανένα κέρδος στην Πατρίδα μας. Τα Σκόπια δεν σταμάτησαν τον αλυτρωτισμό τους, αλλά ούτε άλλαξαν το σύνταγμά τους όπως απαιτούσε η συμφωνία!...Nαί… δυστυχώς την τελευταία φορά,35% από τους Έλληνες ψήφισαν Σύριζα αλλά…. τώρα είμαι σίγουρος οι Έλληνες ψηφοφόροι είναι πλέον έτοιμοι, στις επόμενες εκλογές, να τιμωρήσουν όλους αυτούς που είχαν και έχουν σχέση με την Συμφωνία των Πρεσπών και όσους ψήφισαν για την μη άρση της ασυλίας των βουλευτών της συμφωνίας!!.... Πάρτε το χαμπάρι….Η Συμφωνία με όλες αυτές τις παραβιάσεις είναι άκυρη!.....Το ερώτημα είναι, γιατί ακόμα η κυβέρνηση τους θέλει στην Ευρωπαϊκή Ένωση?? Γιατί κανένας δεν μας λέει για τα συμφέροντα και οφέλη που θα έχουμε όταν μπούν μέσα στην Ε.Ε.???

Χάρηκα πολύ όταν διάβασα ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Τσιάρας, είπε κατά την διάρκεια συζήτησης στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ότι θα κάνει μεταρρυθμίσεις στην Δικαιοσύνη και στον τρόπο που απονέμετε, που θα βοηθήσουν την ροή των ξένων επενδύσεων, αφού το 93% των μεγάλων επιχειρήσεων, εξετάζει σε συνεχή βάση, τις συνθήκες που σχετίζονται με το κράτος δικαίου στις Χώρες που επενδύουν. Από τα στοιχεία της έκθεσης του World Economic Forum για το 2019, η Ελλάδα κατέχει την 83η θέση, με την Φιλανδία σε 1η και την Βενεζουέλα στην τελευταία, σε σύνολο 141 Χωρών, στον δείκτη της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης από τραμπούκους, μαφιόζους, κυκλώματα δικαστών και εισαγγελέων, αστυνομικών, πολιτικών κλπ.!!!... Αυτό το λέγαμε εμείς εδώ στη Παμμακεδονική Ένωση εδώ και πάρα πολύ καιρό και για αυτό και προσπαθήσαμε να ζητήσουμε προστασία, ενάντια αυτών που θέλουν να αρπάξουν την περιουσία της Οργάνωσης μας, από άτομα που είναι ανακατωμένοι σε τέτοια κυκλώματα…Αλλά καμία βοήθεια από πουθενά δυστυχώς…..Το έγραψα αυτό εκτεταμένα και στις προηγούμενες «σκέψεις μου»…. Αλλά « φωνή βοώντος εν τη Ερήμω» !!! Όταν η Αμερικανική κυβέρνηση συμφώνησε με τον Τσίπρα στην επέκταση της Ναυτικής Βάσης στην Σούδα και στην αναβάθμιση των σχέσεων της Ελλάδας σε «Στρατηγικό Εταίρο», οι Αμερικάνοι απαίτησαν να αντικατασταθούν δύο άτομα σε θέσεις κλειδιά στην Κρήτη, με ανθρώπους της εμπιστοσύνης τους….αυτή του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντού και αυτή του προέδρου των Εφετών, των Δικαστηρίων !!!... πείτε τε μου τώρα, τί δεν καταλάβατε???

Φίλοι μου, μην ακούτε το τι λέει η κυβέρνηση εδώ και έναν χρόνο, για μελλοντικές ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα….εμείς εδώ, γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι η Ομογένεια δεν πρόκειται να επενδύσει στην Ελλάδα…Το γνωρίζουμε αυτό από τα σχόλια και ερωτήσεις που μας κάνουν στην καθημερινή ραδιοφωνική μας εκπομπή στην Ν. Υόρκη, όπου πολλοί θέλουν να ενημερωθούν για τα προβλήματα μας με την Ελληνική Δικαιοσύνη και εάν υπάρχει πρόοδος στον μακροχρόνιο αγώνα μας!!..

Και τώρα ένα τελευταίο αγαπητοί μου φίλοι, όσον αφορά τον Κορονοϊό ό οποίος ξεκίνησε από την Κίνα και μας έχει κτυπήσει τόσο σκληρά. Σας υπενθυμίζω ότι στις 20 Σεπτεμβρίου 2019, στις νο 30 «σκέψεις μου», έγραψα τα κάτωθι, τα οποία έχει μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά δεν είναι και πολύ μακριά από την πραγματικότητα….

«…..Από την άλλη μεριά….Η Κίνα, είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος των ΗΠΑ…. Πώς θα ανακόψει ο Τράμπ την οικονομική γιγάντωση της Κίνας??.....κατά την γνώμη μου, πολύ απλά…με το να διπλασιάσει τις τιμές του πετρελαίου!!.....

Κάτι τέτοιο θα ήτανε η απόλυτη καταστροφή για την ενεργοβόρο Κίνα, που τα τελευταία χρόνια έχει εξαπλώσει την στρατιωτική της παρουσία σε πολλές χώρες της Αφρικής στις οποίες επενδύει σε δημόσια έργα, με αντάλλαγμα το πετρέλαιο τους, αλλά δεν είναι αρκετό… Αυτή είναι και η αιτία που ο Τράμπ ακύρωσε την συμφωνία Ομπάμα- Ιράν, για να δημιουργήσει μία κρίση στον Περσικό κόλπο, που θα κτυπήσει όχι μόνο την Κίνα, αλλά και την Ε.Ε. και την Ιαπωνία.... και έτσι σταματάει τον ανταγωνισμό τους!!!...αντί για τις επικίνδυνες κυρώσεις προς την Κίνα πολλών δισεκατομμυρίων……»

Αγαπητοί μου φίλοι, αυτές είναι οι τελευταίες μου σκέψεις, και έχετε όλο το δικαίωμα να διαφωνείτε και να μου το πείτε. Σας εύχομαι ένα καλό και ασφαλές Καλοκαίρι.




Με εκτίμηση και αγάπη,



Στέλιος Κυριμλής



Πρόεδρος Μακεδονικού Συλλόγου

Greater Washington, D.C. Area,

Πρώην Ύπατος Πρόεδρος

Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής