21.6.20

Βρετανία: Τρεις νεκροί και τραυματίες από τρομοκρατική επίθεση με μαχαίρι - Δράστης 25χρονος Λίβυος (βίντεο) (upd2)

Ανανέωση:
Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κι άλλοι τρεις τραυματίστηκαν σοβαρά, έπειτα από την επίθεση με μαχαίρι σε πάρκο στο Ρέντινγκ.
«Το συμβάν δεν αντιμετωπίζεται επί του παρόντος ως τρομοκρατικό, ωστόσο οι αξιωματικοί αφήνουν ανοιχτά τα ενδεχόμενα ως προς τα κίνητρα για το συμβάν και οι έρευνες υποστηρίζονται από συναδέλφους της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας», δήλωσε ο αρχηγός διευθυντής, Ιαν Χάντερ.
Ένας 25χρονος άνδρας από το Ρέντινγκ συνελήφθη στο σημείο και κρατείται ως ύποπτος δολοφονίας ο οποίος, σύμφωνα με το Press Association, είναι Λίβυος.
Σύμφωνα με την Daily Mail τον 25χρονο συνέλαβε ένας εκτός υπηρεσίας αστυνομικός ο οποίος τον ακινητοποίησε κάνοντας του «τάκλιν» όπως αυτά που κάνουν οι παίχτες του ράγκμπι.


Νωρίτερα το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News μετέδωσε ότι η αστυνομία αντιμετωπίζει το συμβάν ως σχετιζόμενο με τρομοκρατία.
Ένας αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στην εφημερίδα Mirror είπε ότι ο δράστης με το μαχαίρι «φώναζε ακατανόητες λέξεις» πριν μαχαιρώσει ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί στο πάρκο σε ένα ζεστό καλοκαιρινό βράδυ στο Ρέντινγκ, περίπου 65 χλμ. δυτικά του Λονδίνου.
Ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στο BBC, ο Λόρενς Γουόρτ, είπε ότι η επίθεση ξεκίνησε όταν ένας άντρας ξαφνικά στράφηκε προς μια παρέα περίπου οκτώ έως 10 φίλων και άρχισε να τους μαχαιρώνει, «οπότε οι πρώτοι τρεις που χτύπησε εντελώς ξαφνικά, τους χτύπησε πολύ σοβαρά».
Ο Γουόρτ ανέφερε ότι ο επιτιθέμενος κάρφωσε το βλέμμα του σε αυτόν και στο άτομο που ήταν μαζί του και ο δράστης άρχισε να έρχεται κατά πάνω τους, αλλά εκείνοι τράπηκαν σε φυγή, οπότε ο άνδρας γύρισε πίσω για να επιτεθεί σε άλλους. Όταν όλοι άρχισαν να τρέχουν για να φύγουν από το σημείο, ο δράστης έτρεξε φεύγοντας από το πάρκο, τόνισε ο Γουόρτ.
Ενώ περιέγραψε έναν μόνο επιτιθέμενο, δεν είναι ακόμη σαφές αν ήταν το μόνο άτομο που συμμετείχε στις επιθέσεις με μαχαίρι.
«Οι σκέψεις μου είναι σε όλους εκείνους που επηρεάστηκαν από το φρικτό περιστατικό στο Ρέντινγκ και εκφράζω τις ευχαριστίες μου στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στο σημείο σκηνή», δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον σε tweet του.
Ένας υποστηρικτής του Black Lives Matter ανέφερε στο Facebook ότι η επίθεση έγινε λίγες ώρες μετά το τέλος της διαδήλωσης και τα άτομα που παρευρέθηκαν σε αυτή δεν τραυματίστηκαν.

Αρχική 23:33 «Κόκκινος» συναγερμός έχει σημάνει εδώ και λίγη ώρα στην περιοχή Φέρμπερι Γκάρντενς, στην πόλη Ρέντινγκ της Βρετανίας έπειτα από επίθεση αγνώστου με μαχαίρι.
 Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, στο σημείο έχουν κληθεί δύο ελικόπτερα διακομιδής ασθενών, ενώ υπάρχουν αναφορές για τουλάχιστον 2 τραυματισμένους και τουλάχιστον 3 νεκρούς από την επίθεση.
Οι επιθέσεις με μαχαίρι σημειώθηκαν στο σημείο όπου νωρίτερα πραγματοποιήθηκε διαδήλωση του κινήματος BLACK LIVES MATTER, αλλά χρήστες στα social media αναφέρουν ότι εκείνη την ώρα είχε ολοκληρωθεί η κινητοποίηση και πως δεν έχει σχέση με την επίθεση.
Βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter δείχνει τραυματιοφορείς να σπεύδουν στο σημείο και τουλάχιστον τρεις άνθρωποι να αιμορραγούν και να βρίσκονται στο έδαφος, σε ένα πάρκο. Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει το βίντεο.
Ο επικεφαλής του δήμου του Ρέντινγκ καλεί τους πολίτες να μείνουν μακριά από το σημείο αυτό, όπου η αστυνομία αντιμετωπίζει ένα "σοβαρό περιστατικό".
Η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Πρίτι Πατέλ δηλώνει ιδιαίτερα ανήσυχη μετά τις αναφορές για ένα περιστατικό που είναι σε εξέλιξη στην πόλη Ρέντινγκ. 

https://www.pronews.gr/