7.5.20

Άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης μπροστά στο «κίνημα των πλατειών» - Ανοικτές για τους πολίτες - (upd)

Σύνεση, λογική και πειθώ κ. Χαρδαλιά, γιατί η ελευθερία δεν χαρίζεται, κατακτιέται και πρέπει να εφαρμόζεται σε κάθε περίπτωση  μέτρον άριστον και όχι φανφάρες και δικτατορισμοί!
Juan
Στροφή 180° στη σημερινή συνέντευξη Τύπου από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, αναφορικά με την αντίδραση των πολιτών στα μέτρα περιορισμού της ατομικής ελευθερίας με τα επεισόδια καταστολής των πολιτών στην πλατεία Αγίας Παρασκευής, αλλά και σε δεκάδες άλλες πλατείες σε όλη την χώρα.

Συγκεκριμένα ο Ν.Χαρδαλιάς που χθες εξήγγειλε το κλείσιμο της πλατείας Αγίας Παρασκευής, σήμερα δήλωσε πως «δεν είναι δουλειά της αστυνομίας η αντιμετώπιση του κορωνοϊού»!
Και μιλώντας σε τηλεοπτικό κανάλι ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Σ.Πέτσας δήλωσε ότι «Οι δήμαρχοι θα είναι πλέον οι αρμόδιοι για την τήρηση των μέτρων. Εμείς δεν θα επέμβουμε παρά μόνο αν κληθούμε από τους δήμους».
Ετσι, μετά το χθεσινό «φιάσκο» με την πλατεία της Αγίας Παρασκευής, όπου δυνάμεις ασφαλείας έμειναν για ώρες συγκεντρωμένες αμήχανα γύρω από την πλατεία, παρακολουθώντας τους πολίτες να... πίνουν μπύρες, αλλά και τις μαζικές συγκεντρώσεις σε άλλες πλατείες φαίνεται πως η κυβέρνηση αντιλήφθηκε πως δεν είναι λύση να στέλνει αστυνομικές δυνάμεις εναντίον φιλήσυχων πολιτών, οι οποίοι μάλιστα έχουν μείνει 2 μήνες κλεισμένοι στα σπίτια τους και πολλοί από αυτούς αντιμετωπίζουν ήδη σημαντικά οικονομικά προβλήματα λόγω της καραντίνας.
Έτσι από το πρωί υπάρχει μία «στροφή» της κυβέρνησης, με τον Στέλιο Πέτσα να μεταθέτει την ευθύνη στους δήμους για την τήρηση των κανόνων στις πλατείες και τον κ.Χαρδαλιά, ο οποίος χθες με αυστηρό ύφος προανήγγειλε επιχειρήσεις της αστυνομίας και απαγορεύσεις, σήμερα να κάνει επίκληση στην... υπευθυνότητα και την ατομική ευθύνη των πολιτών και να δηλώνει πως η «αστυνομία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό».
«Το ότι δεν ζήσαμε εικόνες άλλων χωρών με εκατόμβες νεκρών οφείλεται ότι κινηθήκαμε συντεταγμένα. Όσοι επιλέγουν να αγνοούν την πραγματικότητα θέτουν σε κίνδυνο τη δική τους ζωή, τη ζωή των φίλων τους, της οικογένειάς τους, δεν είναι αντίσταση, ούτε μαγκιά», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς. «Ο κορωνοϊός κολλάει εξαιρετικά εύκολα. Είδαμε μόλις χθες πως από έναν άνθρωπο μόνο κόλλησαν άλλοι δέκα», είπε.
«Θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους και αυτή των φίλων τους, όσοι μαζεύονται σε πλατείες. Δεν είναι ζήτημα της ΕΛΑΣ ο περιορισμός της νόσου. Υπάρχει ο κίνδυνος να τα τινάξουμε όλα στον αέρα, δεν είναι ζήτημα της αστυνομίας είναι ζήτημα ατομικής ευθύνης. Οι δραματικές εικόνες άλλων χωρών με εκατόμβες νεκρών είναι πολύ πρόσφατες. Και τις αποφύγαμε γιατί λάβαμε γρήγορα και συντεταγμένα τα μέτρα. Ούτε αντίσταση κάνουν κάποιοι, ούτε μαγκιές», πρόσθεσε. 
Μάλιστα ο υφ. Πολιτικής Προστασίας επανέλαβε ότι «ο κορωνοϊός δεν αντιμετωπίζεται από την αστυνομία, η αστυνομία αντιμετωπίζει παραβατικές συμπεριφορές».
Βέβαια όλα θα φανούν στην πράξη, αφού τόσο το σαββατοκύριακο όσο και με τον καύσωνα τις επόμενης βδομάδας θα υπάρξει νέο «κύμα» εξόδου των πολιτών. 
pronews.gr